Microsoft to s maloobchodmi nevzdáva, plánuje otvoriť ďalších 75

Microsoft na konferencii Worlwide Partner Conference oznámil, že plánuje zrýchliť rozvoj svojich maloobchodných predajní. Za ostatné dva roky ich bolo otvorených len jedenásť, no v najbližších dvoch až troch rokoch ich Microsoft plánuje otvoriť až 75. Nebudú len v USA, niektoré by mali pribudnúť aj medzinárodne. Apple má v súčasnosti približne 350 Apple maloobchodov po celom svete.

Budúcnosť a súčasnosť maloobchodov Microsoftu, Zdroj: Neowin.net

Softvérový gigant sa snaží štýlovými maloobchodmi nielen napodobniť Apple, ale najmä zlepšiť povedomie o značke a jej imidž. Doterajšie pokusy ale neboli veľmi úspešné. To platí dvojnásobne pre obchody, ktoré Microsoft otvoril v tesnej blízkosti obchodov Applu. V praxi tak predajňa Microsoftu často zýva prázdnotou, kým v Apple Store sa to hemží ľuďmi a neustále sa niečo nakupuje.

Počas prezentácie, na ktorej Microsoft predstavoval tieto plány, si spoločnosť taktiež uťahovala z Applu. V jednom Apple Store totiž zamestnanec údajne predvádzal Apple počítač, na ktorom bežal Windows 7. Microsoft to využil na to, aby zdôraznil, že Apple síce robí fantastický hardvér, ale softvér je „stále za Windows 7“.

komentárov
  1. no neviem, či software je za Windows 7, doma mám stolové PC kde mám 7-čku a už 3 deň nadávam na ich aktualizácie, vďaka bohu, že mám aj MacBook, BTW k tej prezentácii Windows 7 v Apple store, podľa mňa iba ukazoval dualboot alebo Parallels :)

    0
    0
  2. A co je na tom ze tam bol Win7? Ja vidim pravidelne Microsoft prezentacie kde pouzivaju Macbooky a Apple z toho nerobi ziadne halo.

    kazdopadne pokracujte v informovani aj mimo applu, nevidim v tom problem

    0
    0
  3. :D akože pri tej poslednej vete, že Windows má lepší operačný systém som sa dobre zasmial, apropo chcel by som teda vedieť v čom, nech mi niekto povie aspoň pár dôvodov, no podľa mňa jedine v tom že je rozšírenejší, ale to bola chyba marketingová a nie HW alebo SW.

    0
    0
  4. len moc nechapem vyznam takychto storov, microsoft predsa okrem xbox360, klavesnici a mysi + zune player-a, kt sa v europe ani nepredava nema vlastny hardware a vlastny store pre software je troska zbytocny…

    osobne by som si netrufol povedat, ze ten alebo ten software je lespi, nakolko kazdy z nich ma niekde svoje +/- a su natolko vyrovnane, ze to je cisto otazka preferencii… hlavne pokial sa obe strany snazia, v konecnom dosledku z toho profitujeme my ako konecny zakaznik ;)

    0
    0
  5. čabi – už od roku 1992 jsem na jabku. Dnes je skutečně těžko říct, který systém je lepší.
    Ale co vím naprosto jistě je, že apple se u nás nehodí do menších firem. Je drahý a nelze na něm dělat vše. Mám malou firmu. Kup skladníkovi počítač za 30000,- Kč když mu stačí PC za 8000. Kup to samé mzdové účetní, atd . Navíc je stále problém s firemní sw agendou, která pro naše poměry prostě není.
    Také mi není jasné, co s těmi obchody win sledují. Jsou přece jen softwarová firma.

    0
    0
  6. By ma zaujimalo co tam predavaju xD V Apple Storoch mas Mac, MacPro , MacBook , iMac, iPhony ….. ale co je v takom MS Store ? Krabice s Win 7 , MS Office , Win Server a zopar MS myskami a klavestnicami + XBox 360?

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.