Microsoft protestuje proti ochrannej známke Apple na “App Store”

Microsoft žiada patentový úrad v USA, aby zamietol ochrannú známku Apple na názov „App Store“. Podľa Microsoftu ide o všeobecný názov, ktorý bol zaužívaný aj pred predstavením App Storu od Apple, a tak by ho mali mať možnosť používať všetci bez rozdielu. Apple však chce chrániť to, čo do propagácie App Storu investoval, práve ochrannou známkou, ktorá zaistí, že nikto iný sa nezvezie na ich úspechu. O schválenie ochrannej známky na „App Store“ žiadal Apple už od júla 2008.

Konkurenčné App Story

Aj konkurencia má svoje App Story

komentárov
  1. Vzhledem k tomu, že HP prošlo App Catalog, což je stejně obecné jako App Store – v tom je jen minimální rozdíl, nemá se MS o co pořádně opřít….. Podle mě to má Apple skoro jisté…. Spíš by se měl MS zamyslet, proč to nenapadlo jeho….

    0
    0
  2. Čo im na tom vadí ? Števo bol proste šikovny a vymyslel App Store a dal si to patentovať. Navyše si myslim, že ajtak ľudia už majú zauživane že App Store = Apple/iPhone

    0
    0
  3. Microsoft system = ked nemame nic tak budeme rypat, presne ako ich OS, furt same hlasky a nic poriadne na pozadi. Chlapci z MS sa boli asi ucit na naces politickej scene, alebo naopak, vsetci su chytri ako OS na ktorom pracuju. :D :D :D

    0
    0
  4. ako mi je to v podstate jedno ktorý obchod sa ako bude volať, keď bude fungovať ako má… len tak mi napadajú slová:
    Micro, soft(ware), windows, phone, 7, apple, face, book, time, market…

    všetko mi to pripadá ako všeobecne používané slová… (každý má tvár, kukajúcu z okna do obchodu na 7 jabĺk)

    ale zase
    iPhone, Google, Mac, Android, Sony…
    To už je ale iná vec, keď tie slová prišli s tým konkrétnym výrobkom (firmou, službou…)

    0
    0
  5. Tak nech si spravi aj Microsoft nejaky patent … Napriklad taku super funkciu ze ked to clovek zapne tak to hodi error :D. Alebo error store, kde si mozu ludia kupit nove chybove hlasenie :D.

    0
    0
  6. to im nestaci ze im uz raz drzo ukradli OS s ktorym do dotiahli..po 7cku bezzozmeny ? balmer sucks ! jedine co bolo kedy dobre od MS je office

    0
    0
  7. Ťažko povedať, patenty sú veľmi chúlostivá záležitosť…. Na jednej strane súhlasím s M$ a na druhej zase súhlasím s Apple. Nie som veľmi za patenty v počítačoch, nakoľko príde doba – kedy už vytvorenie webovej stránky a iných vecí budeme musieť overovať na súdoch či to môžeme urobiť… smeruje to do sračiek.

    Pre tých čo nadávajú na M$, nechcem flamemovať, ale zamyslite sa nad tým čo píšete. To, že niekto vidí na Windowse milión chýb je to len kvôli tomu, že si nekúpil poriadny HW alebo nevie absolútne robiť s Windowsom. Ak bude rovnaký počet užívateľov robiť na Macoch výsledok bude presne rovnaký ako na Windowse. Treba sa na veci pozerať objektívne a ten kto robí (ako ja) na Windowse a Leoparde (som programátor) vie presne ako veci fungujú.

    Treba poznať históriu a nie len MS má pochybnú históriu ale aj Apple.

    0
    0
  8. Priznam sa, ze po velmi dlhej dobe musim dat MS za pravdu. App Store je velmi vseobecny nazov.

    Podla mojho osobneho nazoru App Store je definicia obchodu v ktorom sa predavaju aplikacie a je v elektronickej podobe. Nie som sice perfektny v AJ ale naozaj mi nenapada ako inak by sa dal taky obchod nazvat.

    Marketplace je sice vseobecny nazov tak isto ako niekto spominal App Catalog ale podla toho co som videl na strankach vyrobcov tak nemaju na tieto nazvy ochranne znamky cize “®” pri nazve.

    Mac User: AppS Store by MS pouzivat nemohol pretoze je to porusovanie ochrannej znamky tak isto ako keby pouzival App Store.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.