iPadom kontrolované terárium zaručí perfektné podmienky pre exotické zvieratá a rastliny

Produkty kompatibilné s iOS zariadeniami sa postupne objavujú už takmer v každej časti nášho života. Výnimkou nie sú ani rôzne koníčky. Ak je vašou záľubou chovať exotického „domáceho miláčika“ alebo sa starať o špeciálne rastliny v teráriu, mohlo by vás zaujať Biome Smart Terrarium od Samuela Wilkinsona.

V jeho vnútri je ukryté množstvo rôznych senzorov, ktoré sledujú, či sú v ňom ideálne podmienky. Za pomoci iPadu potom môžete sledovať a manuálne upravovať podmienky v teráriu reguláciou prísunu vody, svetla a výživy. iPad vybral Samuel Wilkinson kvôli tomu, že chcel propagovať spomalenie našich hektických životov, s ktorými iPad aj iPhone bezprostredne súvisia. Kontrola a starostlivosť o malý ekosystém v teráriu si totiž vyžaduje veľa trpezlivosti.

iPadom ovládané terárium

Nanešťastie, na spomalenie rytmu vášho života zatiaľ terárium od tohto dizajnéra nemôžete využiť – ide totiž len o osobný projekt, zatiaľ nemá žiadne plány na to, aby z toho urobil produkt na predaj. Ak je však trh potenciálnych záujemcov dosť veľký, nejaký výrobca sa tejto myšlienky určite chytí (ak sa tak ešte nestalo).

Mali by ste o takéto terárium záujem?

komentáre
  1. No, niečo takéto by som si vedel predstaviť pre akvárium,…
    pekne pripojené cez wifi a kontrola na diaľku,…

    určite by sa to ujalo, chalanisko by to mal rozbehnuť vo veľkom

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.