iCloud nebude zahŕňať iWeb ani iDisk a neumožní zlúčenie rôznych iTunes účtov

Apple vydalo v piatok nový dokument s bližšími informáciami o online službe iCloud. Okrem iného v ňom uvádza, ktoré aplikácie z MobileMe budú zachované a ktoré nie. Mail, Kontakty, Kalendár, Záložky či Find My iPhone zachované budú a budú mať v iCloud i alternatívu svojich webových rozhraní z MobileMe. To však neplatí o službách iDisk a iWeb, ktoré v iCloud nebudú vôbec. Súčasní predplatitelia MobileMe ich budú môcť využívať v rámci tejto služby, pričom platnosť ich MobileMe účtov je predĺžená do konca júna 2012. Po tomto dátume už MobileMe nebude k dispozícii.

Zmiznú taktiež MobileMe galérie, pričom Apple ich používateľov uisťuje, že budú mať k dispozícii zálohu všetkých fotografií, ktoré prostredníctvom nich publikovali. Taktiež nebude viac k dispozícii synchronizácia widgetov, hesiel v keychain) a systémových nastavení. *** Zdroj: apple.com

Dokument rieši aj niekoľko ďalších otázok, ako napríklad možnosť prepojenia rozdielnych iTunes a MobileMe účtov. Táto otázka je dôležitá hlavne pre používateľov mimo USA, pričom mnohí dodnes využívajú lokálny MobileMe účet na synchronizáciu a druhý účet na nakupovanie a prihlasovanie sa do iTunes Store, nakoľko ten napríklad na Slovensku stále k dispozícii nie je, a zrejme tak skoro ani nebude. Odpoveď Apple je, že tieto účty nebude môžné zlúčiť.

Dotknutí používatelia si tak budú musieť zvoliť jeden z účtov, ktorý budú následne používať na nakupovanie v iTunes Store a App Store a na synchronizáciu cez iCloud. Najhoršie sú na tom tí, ktorí využívali lokálny iTunes účet na nákup aplikácií pre iPhone a americký účet na nákup hudby, prípadne aplikácií pre iPad v čase, keď ešte na Slovensku nebol dostupní. Takíto používatelia sa budú musieť vzdať jedného z účtov vrátane všetkých aplikácií resp. obsahu, ktorý v rámci neho zakúpili. Druhým riešením bude využívať jeden z účtov iTunes ako primárny a preniesť doňho dáta z MobileMe a pri nákupe v iTunes Store sa pracne prehlasovať z jedného účtu do druhého.

komentárov
  1. Mňa by len zaujímalo, či sa bude dať vymazať z iCloud už doteraz stiahnuté Apps… pokiaľ viem, zatiaľ sa to nedá a chcel by som odstrániť tie, ktoré nijako nevyužívam a len zaberajú miesto. Pokiaľ viete niečo o odstránení Apps z iCloud odpíšte :)

    0
    0
  2. podla mna v iCloude neuklada Aplikacie, ked ich apple na jednom serveri uz ma, bolo by to zbytocne. Uklada iba informacie o ,,Apps,, ,ktore si uz raz kupil a mozes si ich stiahnut na svoj iDevice.

    0
    0
  3. Mna by skor zaujimalo, ci bude po prichode iOS5 mozne v iTunes stopnut sync aplikacii a vymazat vsetky app z PC a obnovovat a spravovat ich len cez iPhone a iCloud…

    0
    0
  4. Jsem z toho uprimne v soku. Kombinaci iWeb-Gallery-iDisk-iPhoto… a zálohy systémových nastavení jsem považoval velkou konkurenční výhodu applu. Nechce se mi věřit, že by všechny tyto unikátní služby přenechali konkurenci. To si mám založit Picasa, a platit někde jinde externí webprostor, když nás několik let učí pracovat s jednoduchou univerzální platformou .mac pak mobileme?
    Používám mac 15 let, ale začínají mě dost s_át.

    0
    0
  5. No, mna osobne najviac nastvali iDiskom, kedze ten ma stal uz peknu kopku mailov a dokumentov, ktore som musel vytvorit nanovo ked sa iDisk rozhodol strajkovat. Takze jeho koniec nelutujem,kedze vlastne kazdy dokument, pri ktorom som potreboval mat istotu, ze sa k nemu v skutocnosti aj dostanem, som si vlastne posielal medzi dvoma gmail uctami…

    0
    0
  6. Paradajka: založ si free Dropbox alebo SugarSync (sú aj ďalšie, ale tieto sú best). Používam a spokojnosť. iDisk mi robil viac problémov ako úžitku.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.