Holandský súd zakázal Samsungu predaj troch telefónov

Samsung má v týchto týždňoch na európskej pôde situáciu veľmi problematickú. Po tom, čo súd predbežne zakázal predaj Galaxy Tabu 10.1 v Nemecku, teraz holandský súd zakázal Samsungu predávať niektoré jeho dotykové telefóny. Sudca dal za pravdu Applu, ktorý sa sťažoval, že Samsung skopíroval iPhone, a zakázal predaj troch telefónov: Galaxy S, Galaxy S II a Ace.

Kým Apple sa sťažoval na viacero údajne skopírovaných aspektov Samsung telefónov, súd v Hágu uznal len jeden bod — prehadzovanie medzi jednotlivými fotografiami pohybom prsta — ale predbežný zákaz vydal bez ohľadu na to. Obmedzenie nadobudne platnosť 13. októbra v krajinách Európskej únie, kde platí dotknutý patent Applu, pomenovaný „Správa fotografií na prenosných elektronických zariadeniach“. Medzi týmito krajinami sa Slovensko ani Česká republika nenachádza.

Keďže súd rozhodol o holandskej dcére Samsungu, ktorá distribuuje do ostatných štátov únie, Samsung by zákaz teoreticky mohol obísť, keby zmenil svoju distribučnú sieť. Rovnako mu stačí zmeniť inkriminovanú aplikáciu na zobrazovanie fotografií. Podľa BBC je práve toto cesta, ktorou sa výrobca plánuje vydať a softvér telefónov chce čo najskôr upraviť tak, aby nebol v rozpore so sťažnosťami Applu.

Foto: Apple

komentárov
  1. Ze uznal kvoli prehadzovaniu medzi jednotlivými fotografiami pohybom prsta?
    No teraz na kazdej znacke sa budeme pohybvat medzi fotografiami inym sposobom?

    Tak toto mi rozum nebere, chore…

    0
    0
  2. no ono, tablety s dotykom boli uz peknych par rokov pred iOS, takze to mohol dat patentovat dlllho pred Apple. Lenze, ked to uz rad niekto vymysli, zda sa to byt take jednoduche.
    Hlavne, ze dlhe dlhe starocia nepoznali ludia koleso, ze?

    0
    0
  3. ešte nechcem povedat čim možem posuvat tie obrazky , tak na taketo somariny patenty … jakože slide to unlock chapem že na to by sa dalo ale toto ma vačšina mobilov tak ,

    0
    0
  4. Ono sa este uvidi, lebo napr. v Rakusku takyto patent byt uznany nemoze, nakolko patentom moze byt uznany iba princip posuvajuci oblast vedy, technologii etc. o nejaky krok dalej, co posuvanie obrazkov prstom asi nebude. Moze to byt maximalne ako muster a tam staci dat medzi tie dve fotky jednu texturu a je vybavene, takze rozhodnutie sudu musi byt kompatibilne medzi legislativami a to moze byt este naozaj dlhy spor a pochybujem, ze sa to applu nakoniec oplati, nakolko si chlapci asi neuvedomuju, ze Europa neni USA, ze legislativa neni jednotna a sudne rozhodnutie moze platit iba na uzemie toho ktoreho sudu, nakolko jeho kompetencie koncia pri prvom colnikovi, ktoreho sengenskou zmluvou zrusili…

    0
    0
  5. preco mam taky pocit, ze na starsom HTC s WM 5 som mal prehliadac fotografii, v ktorom sa fotky takisto prehadzovali posuvanim prsta? sice to malo mierne oneskoreny pohyb fotky podla pohybu prsta, ale tiez to bolo plynule …a nikto na to nepotreboval patent

    0
    0
  6. Oplati sa toto Apple? Teraz bude potrebovat dalsie miliony pre PR aby si napravil image patentoveho hajzlika. Image je predsa to jedine co predava a tymto len nahrava Samsungu.

    0
    0
  7. Uz sa na to neda pozerat co predvadza apple, dufam ze mu to google teraz poriadne vrati, ked kupili motorolu s ich tisickami patentov!!!!!

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.