Google Goggles – automatické riešenie Sudoku a vyhľadávanie produktov na základe tlačených reklám

Google Goggles je inovatívna funkcia od Googlu, ktorá umožňuje vyhľadávanie na internete netradičným spôsobom – fotením. Na rozdiel od klasického „googlovania“ používate v Google Goggles pre vyhľadávanie fotografie a obrázky. Google Goggles sú funkciou bezplatnej aplikácie Google Mobile App. Google naviac aktualizoval túto aplikáciu a prináša dve zaujímavé novinky – automatické riešenie hlavolamov Sudoku a vyhľadávanie na základe odfotených reklám.

Google Goggles vyhľadávanie reklám Prvá novinka poteší všetkých, ktorým sa už stalo, že nevedeli vyriešiť hlavolam Sudoku. S iPhonom alebo iPodom touch v ruke je po probléme, nevyriešené Sudoku stačí odfotiť a zariadenie automaticky doplní chýbajúce čísla. Samozrejme, takéto riešenie hlavolamov stráca zmysel, ako núdzové riešenie je však ideálne.

Druhou novinkou je vyhľadávanie produktov a informácií o nich na základe odfotenej reklamy. Malo by to fungovať so všetkými reklamami zverejnenými v najznámejších časopisoch a novinách v USA od augusta 2010. Časom môžeme očakávať aj rozšírenie podpory na reklamy v ďalších krajinách.

Android verzia Google Goggles získala aj vylepšené skenovanie čiarových kódov, do iOS verzie sa však nedostalo.

komentáre
  1. Ako sa dostanem na moznost odfotit sudoku ? nikde to tu nevidim a app s nazvom goggles som nenasiel, iba google mobile app ma to rovnaku ikonu ale ziadne odfotit sudoku tu nieje

    0
    0
  2. Googles je treba zapnut v nastaveniach Google Mobile. Tam je polozka Googles a tu treba odkliknut. Ako to funguje dalej neviem, kedze na iPode Touch sa to neda odkliknut :D

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.