Facebook Messenger – nová samostatná aplikácia na odosielanie a príjmanie Facebook správ z iPhonu a iPadu

Pomerne nečakane zverejnil Facebook úplne novú aplikáciu pre iOS zariadenia – Facebook Messenger. Ako už názov napovedá, táto samostatná aplikácia slúži na prácu s Facebook správami. Facebook Messenger však môžete použiť na kontaktovanie všetkých vašich priateľov, nielen tých čo máte na Facebooku, ale aj tých z Address Booku – stačí zadať ich meno. Okrem samotného textu môžete zdieľať fotografie a vašu polohu, nechýba ani konverzácia v skupine (group chat).

Keďže Facebook Messenger využíva na odosielanie vašich správ dáta, odoslané správy sa logicky neúčtujú medzi SMS správy v rámci paušálu. Služba tým priamo konkuruje ohlásenej súčasti iOS 5, iMessage, alebo napríklad obľúbenému Viberu, ktorý okrem správ umožňuje aj uskutočňovanie hovorov, pričom aj tie využívajú dáta, nie vaše minúty, a nepotrebujete k tomu žiadnu špeciálnu registráciu. Na rozdiel od klasickej Facebook aplikácie je Facebook Messenger univerzálny, a preto funguje natívne na iPhone, iPode touch a iPade. Sťahovať ho môžete zadarmo z App Store, avšak na slovenskom App Store v čase písania článku dostupný nebol.

Čo používate na odosielanie správ z vášho iPhonu primárne vy? Čakáte na iMessage alebo zostávate verní bežným textovým správam (SMS), prípadne e-mailom?

komentárov
  1. Chápem to spravne tak ze staci si nainstaloat a bez potreby uctu na FB sa daju odosielat spravy komukolvek co ma tuto app ?

    0
    0
  2. Ja to chapem tak ze mozem posileat spravy kazdemu koho mam v kontaktoch aj ked dotycny nieje na fb, ale ked sa na tom zamyslim tomu neverim :-)

    0
    0
  3. Nie celkom chápem načo je táto app. Facebook app na iphone mi funguje skvele, push notifikácie fungujú, správy posielať sa dajú v pohode, chat taktiež funguje..

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.