Facebook aplikácia pre iPad je už dávno hotová, no Facebook jej vydanie stále odkladá

Ak máte iPad a radi by ste si naňho nainštalovali oficiálnu Facebook aplikáciu, v App Store budete hľadať márne. Prečo tomu tak je, je záhadou asi pre každého. Samozrejme, aj ľuďom vo Facebooku už napadlo, že niečo také si trh žiada. Ako sa ukázalo v júli, kedy na internet unikli informácie o iPad verzii, aplikácia ani nie je ďaleko od dokončenia. Prečo si ju teda stále nemôžeme stiahnuť? Predsa pre najväčšiu sociálnu sieť nemôže byť problémom to, čo zvládajú oveľa menšie firmy v priebehu niekoľkých týždňov. Nové svetlo do situácie prináša Jeff Verkoeyen, teraz už bývalý zamestnanec Facebooku.

Zdroj: digitaltrends­.comJedným z dôvodov jeho odchodu z Facebooku, aj keď, ako sám vraví, to bolo ťažké rozhodnutie, bola aj situácia okolo iPad aplikácie. Tá mala byť údajne takmer hotová už v máji, no spoločnosť neustále odkladala jej vydanie. Príčiny samozrejme nie sú jasné, no zdá sa, že svoj podiel na tom môže mať napätý vzťah medzi Facebookom a Applom.

Pôvodne totiž mal byť Facebook integrovaný s hudobnou sociálnou sieťou od Apple, Pingom, no na poslednú chvíľu sa spoločnosti nezhodli. Okrem toho je možné, že Facebook pracuje na svojej vlastnej HTML5 platforme, ktorá môže obchádzať App Store alebo mu dokonca priamo konkurovať. Podľa zdrojov TechCrunch je však možné, že na novej platforme Apple a Facebook spolupracujú.

Nech už sú dôvody akékoľvek, vyzerá to tak, že oficiálna Facebook aplikácia pre iPad je stále v nedohľadne.

Jeff teraz pracuje v Googli. Na rozdiel od Facebooku Google predstavil iPad aplikáciu pre novú sociálnu sieť Google Plus krátko po jej spustení, takže s týmto u nového zamestnávateľa problém mať zrejme nebude.

komentárov
  1. Zeby aj FB bol integrovany v iOS5 ako twitter? Nejake esá si museli nechat na oficialne spustenie predaja :) Aj ked toto by mna osobne nejak nepotesilo.

    0
    0
  2. staci si stiahnut iPhone Configuration Utility, G+ stiahnut s USA app storu a G+ dostanete aj do iPhonu 4 ci iPadu 2

    Aplikacia je stale – bohuzial – portovana velkostou obrazovky len na iPhone

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.