Eye-Fi Direct Mode – automatický bezdrôtový prenos fotografií z fotoaparátu na mobilné zariadenia

Eye-Fi je výrobca špeciálnych pamäťových kariet, ktoré oproti klasickým kartám obsahujú naviac aj čip pre pripojenie na Wi-Fi siete. Princíp je jednoduchý, pamäťové karty vyzerajú ako obyčajné SDHC karty, no sú schopné pripojiť sa na vami vybrané počítače na zvolených Wi-Fi sieťach a automaticky spustiť prenos všetkých fotografií a videí z vášho fotoaparátu. Nepotrebujete k tomu žiadne špeciálne príslušenstvo, Eye-Fi pamäťové karty sú kompatibilné s takmer všetkými digitálnymi fotoaparátmi. V prípade niektorých novších modelov môžete ich funkcie nastavovať aj priamo na displeji fotoaparátu.

Eye-Fi ilustračný obrázok Firma teraz naviac predstavila pre svoje pamäťové karty novinku s názvom Direct Mode. Ide o funkciu, ktorá umožňuje automatický prenos nasnímaných fotografií priamo na váš smartfón alebo tablet. Snímky sa tak už nebudú ukladať na pamäťovú kartu, ale budú okamžite odosielané na vaše mobilné zariadenie, z ktorého ich môžete ďalej prehliadať alebo uploadovať na váš účet od Eye-Fi cez EDGE/3G/Wi-Fi. Pre majiteľov iOS zariadení je k dispozícii aj bezplatná aplikácia Eye-Fi.

komentáre
  1. Ahoj, pouzivam to uz nejaky cas a mozem potvrdit ze je to vyborna pomocka. Mam EyeFi PRo 8GB v Canon 500D. Dosah aj cez steny, zrejme zavisi na sile wifi signalu v priestore. Treba vsak ratat s tym ze prenos dat chvilku trva, ale ak sa foti a vysiela priebezne nieje ziaden problem. POZOR tvoj prijmaci Mac musi byt ONLINE :-) Odskusal som aj priamo export na Picasa…funguje bezchybne.

    0
    0
  2. Hmm, no uvidime co prinesiu realne na trh, predchadzajuce modely zial zvladali transfer obrazkov do PC v domacom prostredi kedze vzdy potrebovali napr. WIFI router aby posielali data. Jedine PRO X2 transfer zvladala aj na luke kde nieje wifi router zial zase len do PC a nie do napr. iPadu. Ano niekto tu mozno napise ze vsak sa to da, :D jjj ak si zakupide soft na appstore a este JB a dalsi soft od hackerov :D No aby som nebol len skeptik, mylim si ze velmi zaujimava vec, relativne pouzitelna, no na PROFI uroven na transfer nepouzitelne, a alternativa ako transfer na nahladove obrazky v terene na iPad zatial nepouzitelne. Takze tesim sa na tento produkt co prinesie realne.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.