Diskusné fóra hernej platformy Steam boli napadnuté hackermi, získali aj prístup k databáze s citlivými údajmi

Valve informoval používateľov svojej hernej platformy Steam, ktorá je veľmi populárna aj na Macu, o tom, že hackerom sa podarilo získať prístup k Steam diskusným fóram. Okrem toho sa vraj dostali aj do ich databázy, ktorá obsahuje informácie o používateľských menách, zašifrované heslá, informácie o nakúpe hier, e-mailové adresy, fakturačné adresy a zašifrované údaje o platobných kartách. Valve nemá dôkazy o tom, že by sa hackerom podarilo akékoľvek z týchto citlivých údajov v databáze ukradnúť. Používatelia Steam diskusných fór si musia zmeniť svoje heslá, a ak ich používali aj na iných stránkach, odporúčajú, aby ich zmenili aj tam. Keďže dôkazy o zneužití samotných Steam účtov nie sú, tu zmena hesla spoločnosťou vynútená nebude, avšak určite to nie je zlý nápad a zmeniť si heslo pre istotu za tú námahu stojí.

komentáre
  1. ja mam dost silne heslo ale pokial ho videli je mi to asi prt platne :D:D kazdopadne dufam ze sa ku heslam a k platobnym kartam nedostali… lebo ak vedia udaje o platobnych kartach tak heslo menit je zbytocne – to uz by to trebalo riesit s bankou …

    0
    0
  2. este chcem podotknut ze ak mate aktivovany “steam guard” tak po prihlaseni sa s ineho pc steam vyziada autorizacny kod ktory vam zasle emailom cize aj keby poznali hesla museli by poznat aj heslo na vas email alebo nejakym sposobom obist autorizacny kod…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.