Desať miliárd stiahnutých aplikácií z App Storu — Apple daruje darčekovú poukážku na 10-tisíc dolárov

Apple spustil odpočítavanie do desiatich miliárd stiahnutých aplikácií z iTunes App Storu. Jedného človeka, ktorý si stiahne práve túto aplikáciu, odmení Apple darčekovou poukážkou na nákup v iTunes Store v hodnote 10-tisíc amerických dolárov.

App Store, z ktorého sa sťahujú programy pre iOS bol otvorený v lete 2008. Hranicu jednej miliardy stiahnutých aplikácií dosiahol v apríli 2009, kedy Apple vyhlásil rovnakú súťaž ako teraz. Miliardtý stiahnutý program bol nástroj na výmenu kontaktov Bump, ktorú stiahol trinásťročný američan Connor Mulcahey. Šťastlivec dostal okrem desaťtisícovej poukážky aj MacBook Pro, Time Capsule a iPod touch.

iTunes App StoreAko upozorňuje portál MacRumors, zaujímavosťou je, že desať miliard aplikácií bolo stiahnutých iba za dva a pol roka existencie obchodu, kým na stiahnutie desiatich miliárd pesničiek z iTunes bolo treba takmer sedem rokov. Fakt je zrejme podmienený okrem narastajúcej popularity značky Apple aj tým, že veľké množstvo aplikácií je dostupných zadarmo, čo o pesničkách neplatí.

komentáre
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.