Ďalšie správy o iPade 3 – uvidíme ho už túto jeseň?

Naposledy sme informovali o náznakoch možného skorého uvedenia nového iPadu asi pred dvoma týždňami. Od vtedy sa objavilo niekoľko nových, viac či menej dôveryhodných správ naznačujúcich, že by predsa len mohol byť nový iPad predstavený už túto jeseň.

iFixit na svojom blogu informoval o tom, že Apple v tichosti vymenil displej driver v iPadoch. O novom čipe nie sú prakticky žiadne informácie, hoci ho podľa všetkého vyvinul Samsung, zatiaľ čo pôvodný čip bol z produkcie LG. Nič priamo nenaznačuje, že by výmena súvisela s blížiacim sa iPadom 3, no vzhľadom na to, že predošlý čip fungoval bez problémov v oboch iPadoch a vzhľadom na množiace sa správy o možnom skorom uvedení iPadu s vysokým rozlíšením je táto informácia celkom zaujímavá.

***Apple potichu zmenil displej driver v iPade. Zdroj: chipworksPodľa The Korea Times sa pred niekoľkými dňami stretol s novinármi riaditeľ LG, Kwon Young, pričom okrem iného odpovedal aj na otázky o možných pripravovaných OLED displejoch. Podľa jeho slov tieto displeje ešte neponúkajú vyhovujúce parametre pre tablety a smartfóny a LG sa zameria na ich produkciu pre väčšie televízory. Pokiaľ ide o smartfóny a tablety, riaditeľ dodal, že viac výrobcov vydá nové modely vybavené Retina displejom od LG, ktorý bol použitý aj v iPhonoch. Ide v podstate o prvú „viac-menej oficiálnu“ správu potvrdzujúcu prácu na iPade s vysokým rozlíšením, hoci táto správa nijako nenaznačuje, či to bude iPad 3 alebo až niektorý ďalší iPad, a či bude vydaný už v tomto roku.

Neskôr sa objavila ďalšia správa, tentokrát od The China Times, podľa ktorej by mal byť nový iPhone 5 vydaný v druhom septembrovom týždni a iPad 3 tesne pred Dňom vďakyvzdania kvôli problémom s dodávkou komponentov. Správa o vydaní iPhonu 5 v septembri nie je ničím prekvapujúcim. Už dlho sa očakáva, že bude iPhone 5 predstavený pri každoročnom septembrovom predstavovaní nových iPodov. Hlavne druhá správa o odložení vydania iPadu 3 sa však nezdá byť veľmi pravdepodobnou. Ako pripomína John Gruber, Deň vďakyvzdania je len mesiac pred vianocami a Apple by vtedy určite nič významné nevydal. Ak bude nový iPad v tomto roku, bude to podľa neho v septembri.

Posledná správa sa týka taiwanskej spoločnosti Pegatron Technology, ktorá oznámila, že uzavrela s Applom kontrakt na produkciu novej generácie iPadu. Pegatron už dodával CDMA verzie iPhone pre Apple, nová zmluva tak bude len rozšírením ich vzájomnej spolupráce. Apple chce podpísaním nového kontraktu znížiť závislosť na súčasných dodávateľoch, ako aj zabezpečiť dostatočné výrobné kapacity vzhľadom na to, že doterajšie kapacity mali problém pokryť dopyt po tablete od Apple.

Frekvencia správ o novom iPade sa zvyšuje priamo úmerne s blížiacim sa termínom oznámenia nových iPodov a pravdepodobne iPhonu. Zo správ, ktoré sa k nám dostali je viac menej jasné, že Apple pripravuje iPad s vysokým rozlíšením a pravdepobne to bude iPad 3. Otázkou je v podstate iba to, či bude na trh uvedený v tomto roku alebo až na jar 2012, ako predošlé iPady.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.