Blesk a fotoaparát budú zrejme v iPhone 5 ďalej od seba

Taiwanské stránky Apple.pro sú opäť raz zdrojom špekulácií ohľadom budúcej generácie zariadenia od Apple. Údajne disponujú súčiastkami fotoaparátu, ktorý má byť použitý v iPhone 5. Hlavným a na prvý pohľad zrejmým rozdielom súčiastky fotoaparátu pre zadnú stranu iPhonu 5 je chýbajúci blesk. Nakoľko úplné vynechanie blesku do úvahy zrejme neprichádza, ostáva len usúdiť, že bude od optiky fotoaparátu viac vzdialený.

iPhone 5 oddelený blesk Nezávisle od toho na čínskych stránkach Alibaba, ktoré už v minulosti boli miestom, kde sa predčasne objavili puzdra pre iPhone, pribudli puzdra pre „iPhone 5G“. Tie majú na zadnej strane hneď dva otvory v opačných rohoch iPhonu. Malé kozmetické zmeny by boli v súlade s niektorými špekuláciami, podľa ktorých by nemal iPhone 5 priniesť žiadne dramatické zmeny dizajnu. Na druhej strane sa často spomínala aj možnosť väčšieho displeja, ktorý by mal zaberať celú plochu až po úplný okraj.

iPhone 5 puzdro zadná strana

Aj keď vzdialený blesk by z hľadiska dizajnu nebol žiadnym problémom, je otázne, aký by mal vplyv na samotné fotografie. Je totiž možné, že by za istých okolností vytváral nežiadúce bočné tiene.

komentárov
  1. No co sa tyka toho svetla tak ano, moze to vytvarat bocne tiene, ale na druhu stranu pra blizkost objektivu a blesku sposobuje jav cervenych oci. Svetlo sa hned odraza od sietnice, ktora je cervena a svetlo putuje do objektivu. Keby svetlo bolo vzdialenejsie od objektivu tak tiez by sa odrazalo od sietnice ale uz pod uhlom mimo objektiv – to mozete pripradne aj spomenut v clanku.

    0
    0
  2. Tento server sa mi paci tu pisu o iPhone 5, 4s nekupujem, cakam na 5-ku. :D Je fakt zaujimave na zaklade coho sa zakaznici rozhoduju jeden chce bielu farbu druhy cislo 5 :D.

    0
    0
  3. Neziaduce boccne tiene? Pri vzdialenosti par cm od objektivu? Mate vobec skusenosti s  ext. bleskom? Presne ako pise SM. Ak to posuvaju tak dovod su cervene oci alebo pnechcene presakovanie svetla od bleku do objektivu…

    0
    0
  4. myslim ze vzdialenost cca 1 cm este nejake vyrazne tiene nesposobuje. tie su vacsinou sposobene tienenim objektivu, pripadne ak je blesk prilis daleko od neho, tak teoreticky by objekt bol nasvieteny by objekt bol nasvieteny pod uhlom. ale to je cisto teoreticke, blesky na fotoaparatoch su vzdialene priblizne v takej vzdialenosti a pridavne este v ovela vacsej (prave proti efektu tienenia objektivom). blizkost diody na iP4 praveze moze ovplyvnit expoziciu , co je urcite osetrene softwarom, ale aj tak to nieje ziaduce a mozno prave preto je lepsie aj jednoduchsie posunut blesk. niesom vestec, ale je mozne ze to bol jeden z problemov na bielom iP4 (tam mali problem s expoziciou na fotaku) a posunut blesk mohlo byt teoreticky narocnejsie a drahsie ked museli menit primarne proximity senzor

    0
    0
  5. Ja som dnes cital ze iphone 5 nebude ! ze iba upravia 4 asi lepsi fotak alebo co ale cital som ze 5 nebude…. neviem ci je to pravda alebo nie ….

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.