Apple zrušil ponuku hier pre iPod classic, zrušenie iPodu samotného ďalším krokom?

Minulý týždeň sa opäť vynorili správy o tom, že Apple plánuje ukončiť predaj jediných iPodov bez dotykových displejov – iPodu classic a iPodu shuffle. Dôveryhodnosť týchto dohadov potvrdzuje aj fakt, že Apple úplne stiahol hry pre iPod classic z ponuky svojho iTunes Store. Na oficiálnych stránkach venovaných tomuto prehrávaču síce stále medzi hlavnými funkciami nájdete aj iPod hry, no okrem tých, ktoré sú na ňom predinštalované, si už žiadne dokúpiť nemôžete. Originálny iPod tak svoju púť zrejme po desiatich rokoch definitívne ukončí a bude nahradený novším iPodom touch s väčšou kapacitou. Ani kapacita však už nebude po spustení iCloudu až tak zásadným parametrom.

komentárov
  1. neni tá poslená veta trochu prehnaná? veď v iPode nie je stále pripojenie na net tak to že mám v iCloude kopu hudby mi je v autobuse k ničomu :) ak som povedal nezmysel tak sa ospravedlnujem ;)

    0
    0
  2. Johny: oni to myslia kúsok inak.

    Ty máš na mysli iPod bez disku+streamovanie

    oni majú na mysli to, že podstatná časť hudby sa nahráva len preto, aby bola dostupná keď si ju raz za rok náhodou budeš chcieť pustiť. Napríklad opočúvané pesničky, občas ich máš chuť pustiť, no do bežného playlistu si ich nedáš. Teraz si ľudia kúpia 160GB iPod a narvú tam všetko, či to počúvajú, alebo nie. S iCloudom by ti stačilo si nahrať aktuálny playlist (na ktorý by 64GB malo stačiť) a zvyšok si stiahneš z cloudu v prípade potreby. Nájsť Wi-Fi na stiahnutie pár pesničiek tiež nie je nič ťažké.

    0
    0
  3. Nechápem čo má Macblog proti iPod-u Classic. Uvedomte sa,že tu niesme v Amerike kde máš všade internet a kde sa ti dá všade pripojiť,som rád,že som si kúpil iPod classic pred dvoma týždnami a neľutujem to. Radšej si tam dám 50gb hubdy,50gb filmov a 60gb ako externý hard disk ako mať 68 a tam sa deliť o hudbu,filmy a žiadny externý hardisk (prepáčte ak už také dačo vymesleli na Touch) a v prípade potreby ísť na 3G a s tým mobilným internetom to sťahovať 5 minút

    0
    0
  4. Mito:

    Je to presne naopak.

    V USA je menej dostupneho internetu ako v Bratislave. Takmer ziadna WiFi v USA poriadne nefunguje aj ked je ich milion, a 3G nefunguje uz vobec. A predsa ziju. Na Slovensku a v Europe celkovo je kvalita sieti daleko vyssia a este aj za menej penazi.

    S mobilnym internetom a iCloudom si proste prehras pesnicku a na pozadi sa ti bude stahovat vtedy ked ju spustis, bez toho aby si musel nosit zbytocne 100GB dat, ktore aj tak za cely rok vacsinou ani neprehras, alebo maximalne raz.

    0
    0
  5. nerozumiem jednej veci. Prečo so špekulatívnym zánikom predaja iPod classic, by malo súvisieť stiahnutie hier z predaja. Tých zariadení doteraz bolo predaných nespočet a tým, že skončí predaj (samozrejme ak vôbec) nezmanená, že sa už hry nepredajú.

    0
    0
  6. iCloud je zlo… už len počkať na to, že do počítačov Apple sa bude dat nainštalovať akurat tak OS a všetko ostatné cez iCloud… alebo že Mac OS bude nahradený iOS… tohoto sa desím :-(

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.