Apple zlacnel starý iPad, čerstvým majiteľom vráti rozdiel 100 USD

Prvá generácia iPadu s uvedením jej nástupcu zlacnela o celých 100 USD. Starý iPad tak môžete v USA kúpiť od 399 USD, prípadne za 349 USD sú k dispozícii „refurbished“ iPady. Ak ste si pritom kúpili iPad pred dvoma týždňami alebo neskôr, máte nárok na vrátanie tohto rozdielu. Nejde však o žiadnu výnimočnú udalosť, takýto postup je pre Apple normou a je uvedený aj v podmienkach predaja. Neťažia z neho len zákazníci, ale aj Apple. Do dvoch týždňov od kúpy máte totiž vždy nárok Apple produkt vrátiť, ak by to teda začali robiť všetci, nielenže by dostali späť svoje investované peniaze, ale mohli by získať nový iPad lacnejšie. Apple by sa tak musel vysporiadať s množstvom staro-nových iPadov na skladoch.

iPad prvej generácie so zľavou

Podobná situácia by mala byť aj u nás, kde sa síce do oficiálneho predaja iPad prvej generácie nikdy nedostal, ale napriek tomu ho väčšina Apple predajcov ponúkala. S predstavením iPadu 2 im neostane nič iné, ako prvú generáciu predávať so zľavami. Kedy sa však iPad 2 dostane k nám, zatiaľ nevieme. Od 25. marca však bude dostupný u takmer všetkých našich susedov – Česká republika, Rakúsko, Maďarsko a Poľsko.

komentárov
  1. No volal som do SWP – Polus BA a sa divili, ze o com hovorim, tak teraz neviem ako to je… Oni o tom nepoculi…. HM????

    0
    0
  2. Ondrej: u nás hrabe ti? príď do predajne a kým stihneš otvoriť hubu, tak ti predajca rovno zdelí, že reklamaciu neuznáva:D

    0
    0
  3. re: Ondrej
    Myslim, ze u nas iPAD nezlacnie pretoze dvojka sa u nas nezacne predavat 25 marca ako napr v CR, Rakusku a pod. Dufam len, ze cesta 2 generacie nebude taka zdlhava ako ked prisla jednotka. Ale na strankach ceskeho predajcu je uz iPAD 1 generacie zlacneny :))

    0
    0
  4. Pan Beles: nic v zlom, ale ako ekonomovi mi prekaza slovne spojenie “svoje investovane peniaze” – ano, niektori ludia do iPadu peniaze investovali, urcite vsak nie vsetci, skor naopak – mensina.
    V tom pripade nejde o investiciu (ocakava sa dalsi vynos), ale skor o spotrebu.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.