Apple vyhral spor s HTC, import niektorých produktov HTC do USA bude zakázaný

Applu sa podarilo vyhrať spor s HTC ohľadom porušovania jeho patentov. Výsledkom je zákaz dovozu niektorých HTC smartfónov s Androidom do USA. Ten by mal byť platný od apríla 2012, avšak je pravdepodobné, že reálny dopad to na dostupnosť HTC produktov na trhu nebude mať. HTC zrejme dovtedy obíde patent tým, že dotknuté funkcie zo zariadení odstráni alebo ich nahradí takými, ktoré patent neporušujú. Svedčí o tom aj odpoveď HTC, ktorú firma poskytla stránkam BGR. Podľa nej bolo HTC na toto rozhodnutie dobre pripravené a má pripravené riešenie problému s porušovaním Apple patentov.

Zdroj: BGR

komentárov
  1. Nebude, tyka sa to len androidu 1.6 – 2.2. Co nove zariadenia nemaju, v podstate vyhral apple aj htc. I ked sa divim applu, ze pre taku hlupost ziada zastavenie predaju.

    0
    0
  2. no.. myslím že toto je od Apple už choré. Ako chápem že niekto niečo vymyslel a chráni si to, ale toto už zachádza do extrémov. Apple videl niekoho, komu sa darí, tak musia nájsť nejaký nezmyslený patent čo by ho odstavil. Skúste sa nad tým zamyslieť. Mali by sa spamätať…

    0
    0
  3. Autorovi clanku: Neviem ci umysel alebo len nahoda, ze nadpis clanku je pisany sposobom, ktory nabada citatela na mylne vyhodnotenie informacie. Je pisany ako vseobecne vyjadrenie, a pritom sa tyka len trhu USA. Spor nema dopad na EU ani Slovensko. Vyvolava to vo mne pocit zavadzania citatela.

    0
    0
  4. Apple začína hniť? :D bože … toto robia už dlho.
    Čítal niekto knihu Steve Jobs? Steve bol vyslovene proti Androidu. Neznášal ho. A toto je tiež určite ešte jeho robota. Proste chce Android vykopať z trhu či už spravodlivo alebo nie.
    Nič zlé na tom nie je, Steve nikdy nebol úplne férový.

    0
    0
  5. Keby sa Motorola naserie tak po iPhonoch aj inych telefonoch nie je ani chyru ani slychu.. Uz by sa mohli s tymito patentami ukludnit.

    0
    0
  6. EdDy, steve je mrtvy. Bol to vizionar, vela veci vybavil, zabezpecil, rozhodol, no je fakt naivne mysliet si, ze kazda jedna vec bola o rozhodnuti jedneho cloveka. Ano, akcionarom vyhovovalo, ze si to ludia mysleli. Lebo ten clovek mal super charizmu a ludia mu verili, tak naco to menit. Proste kazde rozhodnutie applu sa tvarilo ako rozhodnutie genialneho muza, naco by to ludom brali?
    Zamysli sa, aj keby SJ nespal a fungoval pre firmu 24/7, tak nema sancu odborne zastresit vsetky oddelenia takeho gigantu a este pritom nieco tvorit. Matematika nepusti. Riesil len veci pre neho zaujimave, resp. potrebne urcite si necital tisicky patentovych a inych zalob. Taketo hovadiny mal maximalne sprostredkovane a casto sa musel spolahnut na profesionalitu kolegov.
    Robnim v malickej firme a moj sef maka skoro nonstop, je to velmi sikovny a pohotovy clovek, no nestiha sa uz venovat svojim par zamestnancom…tak nech mi nikto netvrdi, ze SJ bol vzdy vsade :) Taky blbec nebol, aby sa o toto vobec snazil. Nemozne, zbytocne, naivne vobec o tom rozmyslat…

    0
    0
  7. Uplne suhlasim s Applom. Nestrkaju hlavu do piesku a neprizeraju sa ako im kradnu veci. Inymi slovami zavadzaju standard. O dusevne vlastnictvo sa treba bit!
    A priroda je kruta. Slabsi clanok musi zo sceny prec. Tak to je. Hoci ma Apple hadam najdrahsie produkty aj tak sa kupuju v milionoch. A to o niecom hovori.Ano mam iPhone aj Macbook a uz nic ine nechcem. Ked raz niekto skusi ine nechce…

    0
    0
  8. trapnosť od apple, že si patentoval to čo to bolo dávno predtým ako apple vôbec rozmýšľal, že vyrobí iP 1!

    no, ale niekto nevie bojovať na trhu produktami, tak bojuje na súdoch blbosťami.

    výjdu aktualizácie a budú sa predávať ďalej.

    ved toto mal už môj siemens c35

    0
    0
  9. Co je trapne na chraneni dusevneho vlastnictva. Zrejme, ked to sud uznal, mali na to pravo. Preco si hudobnici nemozu spievat a hrat skladby inaých kapiel na svojich koncertoch? Pretoze ju zlozil niekto iny! A apple len robi to iste! Chranito na co ma patent. Ved aj apple pouziva a plati inym za pouzite patenty.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.