Apple vydal profesionálny softvér na úpravu videa Final Cut Pro X, Motion 5 a Compressor 4

Apple vydal novú verziu profesionálneho softvéru pre úpravu videa, Final Cut Pro X, spolu s nástrojmi Motion 5 a Compressor 4. Podľa vyjadrení Applu je Final Cut Pro X vybudovaný nanovo úplne od základov, nejde len o aktualizáciu softvéru Final Cut Pro 7. Prináša množstvo nových funkcií postavených na modernej 64-bitovej architektúre. Nakupovať je možné cez Mac App Store za 239,99 EUR. Doplnkové aplikácie Motion 5Compressor 4 sa predávajú po 39,99 EUR.

Final Cut Pro X
komentárov
  1. Tak toto bol moj sen od predstavenia! geniááááááálne Neviem chlapci ako vy, ale ja sa strihom živým a som nadšený! Napíšte prečo si mylíte že nie je profi, hm? Ja používam FCP pro od verzie 3 a zatiaľ sa mi lepšie nepracovalo – s imovie to nemá nič, NIČ spoločné….

    0
    0
  2. kubokovac: no napríklad nemá import projektov zo staršej verzie, nemá import/export XML , synchronizácia zvuku vraj nefunguje ani zďaleka tak ako pluraleyes, pluginy-nič, .. atď

    0
    0
  3. Šimon… Práve som dokončil jeden projekt a nový striham na Xke. Nepotrebujem už importovať. Veľa funkcii sa spustilo/vylepsilo po upgrade snow leoparda a verím, že ked nainstalujem Lion pôjde to ešte ďalej. Momentálne striham 26 min dokument, celkom zložitý (4 rôzne kamery) a ide to ako pomasle. Ak by som potreboval import XML, otvorim svoju sedmičku. Dajte tomu programu ešte čas, nikto nečakal, že bude hneď dokonalý. Apple sľubuje oveľa castejší upgrade verzii ako tomu bolo doteraz… Ja som zatiaľ veľmi spokojný, najmä keď striham teraz h264. Nedá sa to so sedmickou porovnať…

    0
    0
  4. Je to dobrý nový začiatok… ale ak nás nechcú úplne odradiť, čaká ich ešte dosť práce. Chýba podpora hardware nielen pre monitoring – AJA, Matrox, Blackmagic. Nekompatibilita so “starými” Final Cut Pro projektami, miesto toho import z iMovie (načo?). EDL, XML, OMF, PSD, autosave? Kde je scratchdisk, … ? A je toho ešte viac…

    http://www.youtube.com/watch?v=sRzLP0FJ82I&feature=player_embedded

    Snáď to čoskoro dopracujú… ako uživateľ FinalCut-u od jeho prvej verzie som sa veľmi tešil na nový Final Cut Pro X, ale mojich PROTI je omnoho viac ako ZA.

    Ako ďalej, lebo toto nie je cesta?

    0
    0
  5. @Kubokovac: Kto ti bude robit zvukovu mixaz na tom tvojom dokumente? Pretoze kazdy profik potrebuje export do OMF kvoli Protools, to je jednoducho industry standard a kupovat si kvoli tomu Automatic Duck, pricom neviem separovat rozne typy zvukov do rozych stop, tak to nie je vhodne riesenie.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.