Apple uviedol nové MacBook Air a Mac mini s Thunderboltom a Intel i5/i7 procesormi

Spolu s Lionom Apple vypustil aj updatované produktové línie MacBooku Air a Macu Mini a tiež nový Thunderbolt display. Tak ako hovorili dohody, najtenší MacBook je založený na platforme Intel Sandy Bridge, obsahuje znovu po roku podsvietenú klávesnicu a aj port Thunderbolt. Do predaja prichádzajú štyri varianty MacBooku Air:

  • 11″ obrazovka, 1,6 GHz i5 procesor, 64 GB disk, 2 GB RAM, Intel HD 3000 s 256 MB VRAM — 999 USD
  • 11″ obrazovka, 1,6 GHz i5 procesor (možnosť objednať 1,8 GHz i7), 128 GB disk, –2 GB– 4 GB RAM, Intel HD 3000 s 384 MB VRAM — 1199 USD
  • 13″ obrazovka, 1,7 GHz i5 procesor, 128 GB disk, 4 GB RAM, Intel HD 3000 s 384 MB VRAM — 1299 USD
  • 13″ obrazovka, 1,7 GHz i5 procesor (možnosť objednať 1,8 GHz i7), 256 GB disk, 4 GB RAM, Intel HD 3000 s 384 MB VRAM — 1599 USD

Podobných vylepšení ako MacBook Air sa dočkal aj Mac mini, ktorý Apple naposledy aktualizoval v roku 2009. Okrem toho, že počítače sú vybavené portom Thunderbolt sa im zrýchlili procesor aj grafická karta. Doplnenie: Novému Macu mini taktiež chýba optická mechanika. Apple ponúka tri varianty Macu mini, z čoho je jedna špeciálna serverová:

  • 2,3 GHz i5 procesor, 500 GB disk, 2 GB RAM, Intel HD 3000 s 288 MB VRAM — 599 USD
  • 2,5 GHz i5 procesor (možnosť objednať 2,7 GHz i7), 500 GB disk, 4 GB RAM, AMD Radeon HD 6630M s 256MB VRAM — 799 USD
  • Mac mini server: 2,0 GHz quad-core procesor, 500+500 GB HDD, 4 GB RAM, Intel HD Graphics 3000 s 384 MB VRAM — 999 USD
nový Mac mini

Všetky stroje prichádzajú s novým systémom Mac OS X 10.7 Lion.

Foto: Apple

komentárov
  1. macmini aktualizoval Apple minuly rok, tym ze uviedol aktualny dizajn so zabudovanym adapterom a hlinikovym caseom,
    v 2009 bol akurat hw upgrade

    0
    0
  2. je sice pravda ze macu-mini mohli mechaniku nechat ale nakolko ju vacsina ludi nepouziva som rad ze ju odstranili ved predsalen sa jedna o stolny vypoctovi vykon cize kto chce tak si za par korun dokupi prenosnu mechaniku a ma vystarane :-)…

    0
    0
  3. nech sa na mna nikto nehneva, ale to, ze v macboou air je mozne mat maximalne 4gb RAM je od takej firmy akou je apple maximalne ubohe

    0
    0
  4. reign88: a videl si ty vobec uz na vlastne oci ten AIR? Schvalne – ponuka nejaka firma notebook podobneho dizajnu s podobnymi parametrami? Jediny, kto mal “gule” s takym niecim prist bol ASUS a ani ten s tym na trh nepride skor ako v septembri (viac ako rok po prvom macbooku air s dnesnym dizajnom).
    Naco ti je dnes v ultraprenosnom notebooku akym je air viac ako 4GB pamate?

    Majo: potvrdili sa rumory, ze biely macbook apple zrusi.

    Laco: WTF? Co je nepredajne? Seriously?

    0
    0
  5. No ak sa mac mini kupuje ako home PC a hlavne ked sa prechadza z win alebo skratka ak PC uz nemas, tak absencia mechaniky je dost velky pruser.
    Kazdy ma napecene giga az terabajty fotiek, videi… o hudobnych CD a filmoch na DVD, BR ani nehovorim. Zase sa nehrajme na rychlu evoluciu, alebo vsak za par korun si k mac mini polmetrovym kablom pripojis mechaniku co bude rovnako velka ako samotny mac mini.

    0
    0
  6. No ja mam mac mini s dvd mehanikou (nie superdrive) a mozem povedat ze som ju pouzil tak 3x. Pre kopirovanie dvd pouzivam externu mechaniku, je vyrazne tichsia a rychlejsia. pouzivam ho ako mediacenter k TV vsetko mam na sietovych diskoch. Takze ten novy mi ma vyhovuje a a konahle bude dostupny tak kupujem. Na ten stary pojde serverovy os.

    0
    0
  7. Niekto by mohol napísať, že na aké účely sú jednotlivé konfigurácie použiteľné.
    To pre nás, ktorý si chcú kúpiť svoj prvý Mac a uvažovali o tom plastovom, čo práve zmizol s ponuky.

    0
    0
  8. mam MBA z 2010 (kupeny ihned po vyjdeni), zo zaciatku mi chybalo podsvietenie klavesnice, no da sa na to zvyknut a teraz to pre mna nehra rolu, je to len prijemne spestrenie funkcii. rovnako thunderbolt, ak mam periferie (ext.disk, monitor) uz kupene a sluzia dobre. graficka karta je slabsia v novom stroji. a jedinne co stoji za zmienku je rychlejsi procesor. aj ked som zatial nevidel benchmarky C2D 2,13 a i7 1,8. no realne na robotu, na ktoru je urceny MBA to nemoze mat az taky brutalny vplyv. mne ide aj taky asphalt6 ako po masle, indd sa spusta kratsie nez word.

    mam z tohto taky pocit, ze apple umyselne nedal do doterajsich MBA podsvietenie klavesnice, aby mal s cim zasadnejsim prist teraz. co je dost nefer, pretoze miliony ludi si kupilo fakticky okliesteny produkt za ohromne peniaze.

    0
    0
  9. Alex no ale to uz Apple robi pekne dlho, si pamatam ked som si chcel kupovat prvy MacBook, rozdiel medzi predchadzajucou generaciou a mojou novou bol SD slot, podsvietena klavesnica a o desatinu rychlejsi CPU.. presne to iste spravili teraz u MBA, a buduca generacia MBA 11″ bude mat ako velku prevratnu novinku SD slot

    0
    0
  10. den: urcenie airu chapem ako multimedialnu stanicu, takze preco nemat moznost (samozrejme ak zakaznik chce) si dat 8 gb RAM, teda velkost, ktora bude za chvilu standard ?

    0
    0
  11. škoda, dneska by som Mac Mini nekúpil, viem, že mnohí so mnou nebudú súhlasiť, ale Mini som si vždy predstavoval pod TV ako multimediálne centrum, kde si pustím filmy z DVD a iné multimédia. Rušenie mechaník nemá zmysel, pokým sa u nás nespustí plne iTunes ! V USA áno, tam si filmy vypožičajú cez iTunes a majú to na HDD, ale u nás túto možnosť nemáme, v tom prípade sa spoliehame na DVD, alebo to potom môžu riešiť torrenty a čierne sťahovanie, čo určite nepoteší filmové štúdia

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.