Apple šetrí všade, kde sa dá, k iPadu 2 dostanete lacno vyzerajúce príslušenstvo pre vyberanie SIM karty

Nástroj pre vyberanie SIM karty Apple bol vždy firmou, ktorá si dá záležať aj na najmenších detailoch. Pre väčšinu zákazníkov je samotný zážitok aj jednoduché rozbaľovanie novej „hračky“ od Apple a počas akejkoľvej jeho fázy je vidieť, že Apple si dal záležať skutočne na každom aspekte svojho produktu. Doba si však žiada nízke ceny, a tak sa Apple snaží ušetriť všade, kde je to možné. Dokazujú to aj obrázky malého príslušenstva určeného na vyberanie SIM karty, ktoré nájdete pribalené k 3G verzii iPadu 2. Zatiaľ čo vľavo máte možnosť vidieť pôvodnú verziu pribaľovanú k iPhonom a prvému iPadu 3G, ten ohnutý kus drôtu je obsahom škatule iPadu 2 (3G). Samozrejme, ide o detail, ktorý si väčšina používateľov nikdy nevšimne, a určite nikoho neodradí od kúpy. Koniec koncov väčšina používateľov tento malý kus kovu stratí a nahradí ho obyčajnou kancelárskou sponkou na papier, ktorá rovnako dobre splní účel. Ak to bude jediný detail, na ktorom bude Apple šetriť, nemáme sa čoho obávať.

komentárov
  1. Ja tú zmenu výrobného postupu uznávam ako opodstatnenú.
    Pri výrobe pôvodného nástroja vzniká obrovský odpad už len po samotnom vystrihnutí jeho otvoru. Pri výrobe nového “drôteného” nástroja nevzniká žiadny odpad !!!
    Je to prínos hlavne pre ekológiu.

    0
    0
  2. Třeba to je eko-aspekt. Ten původní, pokud se nepletu, byl vyseklý z plechu a pokovený, takže všechno kolem byl odpad, který se znovu musel roztavit a zpracovat. Kdežto využití naohýbaného drátu je 100%. Asi think green, v tý číně, kde pak všechny jedy spláchnou do řeky… :)

    0
    0
  3. a mozno len sa nedohodli s dodavatelom…pripadne dodavatel oznamil ze z povodneho nestiha dodavat pozadovane mnozstvo a navrhol drot ako nove riesenie…mozne je vselico…ale tak polemizovaniu je cesta otvorena

    0
    0
  4. Som si vravel, ze ako dlho im to vydrzi vyrabat tuto konkretnu “hlupost” takto sofistikovanu… konecne to prislo :-)
    Pripajam sa k nazoru Ronyho a ushneeka – je dobre, ze to robia s drotu. Je z toho menej odpadu (ktory sa ale samozrejme urcite pri povodnom vyrobnom procese naspat recykloval… kazdopadne to cele vyzadovalo viac energie)

    0
    0
  5. nemyslim, ze by to byla otazka odpadu, pokud me pamet neklame byl puvodni SIM card removal tool vyroben z tekuteho kovu a Apple si na nem testoval pouzitelnost teto technologie. Kazdopadne dratek bude urcite levnejsi :-)

    0
    0
  6. “Apple bol vždy firmou, ktorá si dá záležať aj na najmenších detailoch.” co sa tyka produktov tak hej, ale ak sa pozrieme na prislusenstvo tak je to fakt bieda za vsetko hovoria tie ich “slavne” sluchadla a sync kabel tiez nepatri medzi top kvalitu.

    0
    0
  7. ^
    Original sluchadla a aj sync kabel maju celkom kvalitne dielenske spracovanie.
    Prednedavnom mi dosli “Apple” spunty z dealextreme kde som dal za nic asi 2 EUR . Putovali z obalky rovno do kosa. Ale su chytraci co ich predavaju na bazosi alebo ebay dalej ako original Apple. A ako pozname nasich ludi … preco by mal dat za sluchadla 30 EUR ked na bazosi take iste kupi za 5 az 10 EUR vsak?.

    0
    0
  8. pozor, ten kusok “dizajnovej” spinky, ktora sa dodava k iphonom od zaciatku, a pri iphone4 bola vyrobena z novheo kovu – bola skuska. dodavatel tejto konkretnej prkotiny dostal najprv na skusku zakazku na vyrobu tohoto, z toho materialu, z ktoreho je vyrobene toto “pichadlo” dodavane k iphone4 sa ma vyrabat kovove zapuzdrenie dalsich iphonov. niekde na endgadgete alebo gizmode to bolo cca pred rokom, kde o tom vyberatku simkarty bol samostany clanok

    0
    0
  9. „Apple bol vždy firmou, ktorá si dá záležať aj na najmenších detailoch”

    Apple si dala vzdy zalezat hlavne na tom,aby usetrila aj 2 centy a vobec,ale vobec jej nevadilo,ze tym svojim setrenim pre seba vyhnala svojim zakaznikom z vrecka obnosy,ktore niekolko 1000 nasobne prevysovali sumu,ktoru usetrili. Pricom argument, ze 2 centy x 10 milionov je uz slusny obnos beriem iba vtedy,ked to v konecnom dosledku nemusi zakaznik zaplatit.

    0
    0
  10. to j4r0:
    sync kabel K.O. asi po mesiaci pouzivania… sluchatka otras, kde tu vidis nejaku kvalitu? unibody u ntb, to beriem, ale sluchatka a synckabel teda dobru reklamu apple nerobia ;)

    0
    0
  11. ad geminius: mne sync kabel funguje na 100% uz od roku 2007, kedy som kupil prvy iphone..a to som ho za tie roky mal snad gazilion krat pokruteny kade-tade po taskach, kabelkach a vsetko mozne..podobne su na tom aj sluchadla, ktore mam rovnako od toho roku a rovnako dobre funguju dodnes

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.