Apple priznáva, že Samsung nie je pre iOS hrozbou

Do médií unikli ďalšie zaujímavé informácie týkajúce sa stále pokračujúceho sporu medzi Applom a Samsungom. Apple sa snaží zakázať predaj Samsung tabletu Galaxy Tab 10.1, ktorý je v očiach Applu obyčajnou imitáciou a porušuje jeho patenty. Najnovšie sa omylom zverejnili aj tie informácie zo súdneho sporu, ktoré sa na verejnosť nemali dostať.

Apple na súde priznalo, že sa v skutočnosti necíti byť ohrozené Samsungom. Aj ich vlastné štúdie ukazujú, že je malá pravdepodobnosť, že by súčasní majitelia iOS zariadení prešli na Samsung zariadenia. Svoj podiel na tom má ekosystém prepojený s App Storom, do ktorého väčšina používateľov investovala nemalé čiastky a nechce sa vzdať svojich obľúbených aplikácií. Samozrejme, trochu iná situácia je v prípade nových používateľov, ktorí na trh smartfónov len prichádzajú.

Napriek tomu je ale pravdepodobné, že Samsung zariadenia sú oveľa väčšou hrozbou pre ostatných výrobcov používajúcich Android ako pre Apple. Jedným z argumentov Samsungu na súde je, že Apple nestíha uspokojiť vysoký dopyt po jeho produktoch, a preto by zákaz predaja Samsung produktov nebol efektívny. Dôkazy Applu však podkladajú opak a dopyt po svojich produktoch dokáže uspokojiť.

komentáre
  1. tomas:
    to je hlupy argument apple.

    nikto nerata s tym, ze majitelia novych ipadov budu prechadzat na galaxy. je vsak velmi pravdepodobne, ze buducich kupcov tabletu im bude samsung preberat. v tom spociva ohrozenie applu samsungom.
    taketo “uniknute” bachorky mam najradsej.

    0
    0
  2. ja sa len stale cudujem ze samsung robi pre Apple suciastky do iVeci a na druhej strane ze Apple nevie (alebo nechce) hladat alternativneho vyrobcu

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.