Apple dokončuje prácu na ultra tenkom 15″ MacBooku, bude to Air alebo Pro?

Podľa zdrojov stránok MacRumors Apple dokončuje práce na ultra tenkom MacBooku s uhlopriečkou 15″. Tenký dizajn zrejme prinesie namiesto klasických pevných diskov integrované flash pamäte, takmer s istotou môžeme očakávať aj vynechanie optickej mechaniky, ktorá chýba už aj v Mac mini. Nie je však jasné, či budú nové MacBooky patriť do rady Air alebo Pro. MacBooky Air boli aktualizované len pred pár dňami, MacBooky Pro ešte vo februári.

komentárov
  1. Super, už se těším na zrušení optických mechnik. Jenom zabírají v noteboocích cenné místo a navyšují hmotnost….

    0
    0
  2. suhlasim s erikom.. vsetko nasvedcuje tomu ze rady Pro a Air sa raz stretnu. Air ma tendenciu rast vo vykone a Pro ma tendenciu byt coraz tensi a tensi… nic ine mi nevychadza len to ze sa to raz stretne. Podla mojho nazoru toto bude zatial “len” Air.

    0
    0
  3. Ak Apple prestane vyrabat MCB Pro bez optiky, prechadzam ku konkurencii po 15 rokoch…nieje predsa mozne, aby mi nejaky debil v Apple znemoznil pustit si DVD film na notebooku, to je neslychane…podla man to budu Air

    0
    0
  4. Ked som tak rozmislal uvedomil som si par veci ohladne taktiky Apple a vsetko to smeruje k jednej novinke …iCloud ..flash pamate su mensie ako SSD alebo HHD ale su rychlejsie na casto pouzivane aplikacie, vsetko ostatne menej pouzivane sa ulozi do iCloud a potom sa pripojime na net a mame dalsiu ,,virtualnuˇˇ pamat mimo comp to iste sa tyka aj CD drive. CD a DVD su pomale, je to stara technologia, a99% hudby, filmou a videa sa da najst na internete ci uz cez itunes alebo youtube atd.stale sa da kupit Super Drive a USB flase alebo napriklad pamat flash cez thunderbolt alebo firewire…:) v reklame na MBA bolo napisane ze MBA je nova geneacia macbookov. Apple by podla mna bol schopny planovat roky do predu…ajMac mini uz nema CD drive a Apple nasna topripravovalouz od prveho MBA…:)

    0
    0
  5. Vy pouštíte filmy na NTB z DVD média? To jsem neudělal už aspoň 3 roky. Do obýváku jsem si také koupil Mac Mini, s tím, že má DVD mechaniku. Přeci jen tam to má opodstatnění kvůli DTS zvuku, ale na NTB? A i ten Mac Mini posloužil jen k grabnutí té spousty DVD co mám na HDD. Už mě nebavilo přehrabovat se v boxech s disky.

    0
    0
  6. @niki

    Neviem, co si chcel povedat vyrazom “DVD je stara technologia”. Ak narazas na rok, kedy bola vynajdena, tak potom aj ty si uz asi stary. Mimochodom cely svet funguje na DVDckach, kedze CD ma malu kapacitu a BluRay si drzi Sony a preniklo hlavne na pole filmov. Pozri sa na spickovu audio techniku – stale sa predavaju gramce na vinylky a nie za male peniaze…aj to je stara technologia.

    Apple nikdy nepride do stadia, ked nebude ponukat “portable” s optikou – stratili by nemale susto zakaznikov, a to nemam na mysli 1 ci 2%…kym svet funguje na DVD, nemozu si dovolit to zrusit zo dna na den. Kto nechce optiku, nech sa paci na to su Air. Aj skolkar by pochopil, ze ked odstrania z MBP optiku, narvu tam flash, potom je asi trochu na mieste sa pytat, ci by niekto tak inteligentny ako Jobs vyrabal 2 rady pocitacov s uplne rovnakymi crevami a vybavou…asi tazko.

    Podla mna su tu 3 mozne vysvetlenia:

    1. Apple rozsiri Air o 15 palcovy model, co znie logicky
    2. MacRumors trepu 2 na 3, skratka maju informaciu z 324tej ruky a 324x sa povodna informacia preonacila, co znie najpravdepodobnejsie
    3. To, ze je to nieco tenke neznamena, ze to nebude mat optiku. Apple by ma neprekvapil, keby pre nich trebars Toshiba vyrobila superslim mechaniku.

    Navyse citat “Tenký dizajn zrejme prinesie namiesto klasických pevných diskov integrované flash pamäte, takmer s istotou môžeme očakávať aj vynechanie optickej mechaniky” ma hodnotu asi ako moje ponozky. “Zrejme” a “s istotou” v tomto clanku idu uplne mimo…s akou istotou? Halo…hovorime tu o MacRumors, cize o spekulacii, asi ako ked tetka Beta hovori tetke Marte, ze podla nej s istotou pojdu krumple 100% hore na dalsi rok…

    0
    0
  7. Vlado. to ako fakt tak strasne ti zalezi na kolieskach? (ako to vola moja profesorka:D) Naco preco zaco ? Je to prekonane, zastarale, pomale… su s tym problemy. Pozri na xbox a PS3 oba by boli o znacny kus mensie keby nemali tie hlupe mechaniky. Pohiblive casi… nici sa to… serie sa to toho prach. Jenda zla vec ktoru treba co najskor preskocit. pred 15 cd ok to bol pokrok optika namiesto magnetiky ale bluray? Sorry ale to je uz krok mino…

    Presne ako hovori niki: mate potrebu mat vsetku hudbu v policke lebo pride bubak a odpoji vas od netu a budete strateny? Zbytocnost… Radcej zavesena na cloude a sosat iba to co treba. Na lione airdrop uplne odfajcil USB porty. Od kedy mam lion uz v poctate ani nestkam usbkluce do macu.

    Co sa tyka too airu tak mozn oto bude air(11,13) a air pro (15 a 17)

    0
    0
  8. CD a DVD je stará technológia, ale je proste príliš rozšírená (a hlavne lacná) na to, aby jej podporu vylúčili. A MBA nemá mechaniku, lebo MBA je príliš tenký.

    0
    0
  9. Podľa mňa to bude air. Ale súhlasim, že by mechanika mala ísť už preč. Veď koľko krát za rok strčite cd alebo dvd do mechaniky???Jasom len raz vložil DVD za tento rok, a to keď som napaloval niečo do školy.

    0
    0
  10. to bude dodatočne pridaný Air podla mna. Lebo ak nové Pro tak to by mali byť aj 13″ a 17″ a 13″ by bol zase Air takze nie

    0
    0
  11. podla mna prec s mechanikou, všetko uz bolo vyššie napísané. Mechaniku pouzivam uz len na instalaciu operačného systému a to uz tiez zaraz nebude potrebne

    0
    0
  12. to:Vlado uplne suhlasim jaby som tiez uvital MBPs mechanikou ako bez co sa tyka DVD spominas Apple V lione pochovalo Rossetu a to CS2 od Adobe ma len 6 rokov…Pri predstavovani prveho Airu Jobs obhajoval to ze v MBA nie je mechanika tymto : 1. Hudba a filmy=mame iTunes store 2. Instalacia softverov =mame wireles install (Dnes aj Mac App store) 3.Zalohovanie= mame Time Capsule 4.CD-DVD mechanika = mame Super drive

    0
    0
  13. Lukas Majer: Nie. Praveze presne napkak. Nie Air nema mechaniku lebo je prilis tenky ALE Air je tenucky VDAKA tomu ze nam mechaniku.

    A nemozete DVDporovnavat s vinylom. To nei je profesionalny format. celuloid mozete porovnavat s vinylom to sa da Analog analog ale DVD je pre konzum a konzum ho uz nechce.
    Navyse je apple pekne pripravene na opustenie tohoto media vid:
    -App store: uz nie su temer ziadne krabicove verzie softov. (Aj Lion ktory bude dostupny v apple store bude na USB za 60€)
    -Apple uplne odstraniclo potrebu disku pri instalaci + skryta particia na recovery atd atd…
    -Dalej ostranili ”CD”z loga iTunes a Jobs sa smial zenechape co to tam robi poslednych par rokov :D
    Nech kludne zostane dvd v imacoch a MacPro ale nosit napalovacku so sebou to fakt nepotrebujem.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.