Aj Verizon CDMA iPhone 4 trpí problémami s “death gripom” a novým “death hugom”

iPhone 4 sa po celom svete tešil obrovskej popularite už od jeho uvedenia. Do dnešného dňa sa na tom v podstate nič nezmenilo, avšak krátko po spustení predaja boli takmer všetky médiá plné poplašných správ o tom, ako bude Apple musieť stiahnuť iPhony 4 z obehu kvôli problémom so signálom. Samozrejme, nič také sa nestalo. Spoločnosť problém klesania intenzity signálu pri určitom spôsobe chytenia spočiatku ignorovala ako keby neexistoval, neskôr odporúčil S. Jobs používateľom držať telefón inak a napokon začal Apple zadarmo rozdávať puzdra, ktoré problémy odstraňujú.

Bezplatné puzdra pre všetkých majiteľov iPhonu 4 o niekoľko mesiacov neskôr skončili, telefón bol aj naďalej nedostatkovým tovarom a vianočné obdobie jeho popularitu len potvrdilo. „Antennagate“, ako sa problém so systémom antén začal nazývať, tak bol skôr problémom v médiách, drvivá väčšina majiteľov bola so svojim telefónom nadmieru spokojná, médiá neodradili ani nových zákazníkov.

CDMA iPhone 4, ktorý bol ešte záhadnejším produktom ako biely model, sa začal predávať len nedávno a prvé recenzie hovorili, že problémy s anténami v ňom už prítomné nie sú a intenzita signálu spolu s kvalitou hovorov je vyššia.

iLounge však prišli s videom, v ktorom sú schopní reprodukovať problém s klesajúcou intenzitou signálu počas istého spôsobu držania telefónu aj na CDMA iPhone 4. Okrem toho, že CDMA model reaguje na pôvodný „death grip“, pribudol aj nový „death hug“. Ide o chytenie iPhonu 4 v horizontálnej polohe dvoma rukami. Obidve „nesprávne“ držania CDMA iPhonu spôsobujú pokles signálu a výrazné spomalenie prenosu dát. Oproti GSM verzii však nesprávne chytenie degraduje aj Wi-Fi signál.

Aký dopad majú tieto nové problémy na praktické používanie ukáže až čas a odozva od samotných používateľov. S veľkou pravdepodobnosťou však budú problém opäť vidieť skôr rôzne médiá podporované aj konkurenčnými výrobcami ako samotní majitelia nových iPhonov. Istý pokles signálu po obopnutí telefónu jednou alebo dvoma rukami je totiž bežným javom takmer všetkých smartfónov.

komentárov
  1. mne zial kvalita signalu na iP4 klesa celkom razantne.. zo 4 paliciek 3G signalu (orange) mi po chyteni do ruky klesne aj na 2 palicky EDGE.. a zial nenasiel som sposob ako telefon chyty bez toho aby som nechytal tie miesta ktore nemam chytat

    0
    0
  2. napodobne….ziadnu pokles signalu nezaznamenavam….ani ked ho cely obalim do dlane..mozno jedna palicka..ale to je normal aj na ostatnych phonoch…

    0
    0
  3. Môj to nezvláda a fakt to blbne. Riadne ma to sere bo za tie peniaze som očakával lepší signál . Dosiaľ som nevedel prečo to nefunguje ale až dnes som to prebádal v google a odskúšal . S plného som klesol na 2. Najhoršie na tom je to že som kúpil obal Ferrari a ten odfajčil wifi načisto. ak chcem na net tak von z obalu. Zajtrá idem na chalupu a ide sa testovať :-(

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.