28 originálnych darčekov pre Apple fanúšikov

Vianoce sú tu presne o mesiac. To znamená, že aj keď nie ste slovenský mobilný operátor, mali by ste nad nimi pomaly začať rozmýšľať. Tak ako minulý rok, aj tentokrát vám prinášame na inšpiráciu niekoľko zaujímavých a originálnych darčekov. Zastúpenie tu majú gadgety, Apple oblečenie, netradičné obaly a príslušenstvo všetkých cenových kategórií.

————————-

JayBird Sportsband

JayBird Sportsband

Kúpite na: amazon.com

Cena: 92 eur (vrátane poštovného)

Štýlové slúchadlá od firmy JayBird sa cez bluetooth pripoja na iPhone alebo iPod touch a dovolia vám počúvať hudbu aj bez kábla. Športové príslušenstvo je okrem toho vybavené aj zabudovaným ovládaním.


Steve Jobs kniha

Steve Jobs (kniha)

Kúpite na: swp.sk

Cena: 20 eur

Legendárny zakladateľ Applu je osobnosť, ktorú mnohí obdivujú. Jeho dlho očakávaná biografia, ktorú napísal Walter Isaacson, je niečo, čo by nemalo chýbať v knižnici žiadneho fanúšika značky.


Battery Case fc8

Battery Case fc8

Kúpite u: mzone.sk

Cena: 29 eur

Pre náročných používateľov iPhonu 4 a 4S, ktorí často cestujú a nemajú čas si telefón nabíjať každý druhý deň, je externá batéria zabudovaná v puzdre ideálnym príslušenstvom. Tých ostatných skôr potešíte krajším puzdrom a samostatnou batériou.


Kryt

Priehľadný zadný panel pre iPhone 4

Kúpite na: ifixit.com

Cena: 22 eur

Zvonka je iPhone 4 a 4S krásny kúsok hardvéru. Rovnaké platí aj vnútri. Ak chcete potešiť technickejšie zameraného majiteľa smartfónu od Apple, môžete mu kúpiť priehľadný zadný kryt. Výmena je veľmi jednoduchá.


Exploded iPhone

Exploded iPhone

Kúpite na: explodedphone.com

Cena: 19 eur (vrátane poštovného)

Pokiaľ si predsa myslíte, že priehľadný kryt pre druhú osobu nebude vhodný, kúpte jej aspoň tričko s motívnom rozloženého iPhonu. Tričko nie je práve aktuálne, keďže je na nej vyobrazená prvá generácia telefónu. Kúsok histórie ale na zaujímavosti neuberá, práve naopak.


Griffin Helo TC

Griffin Helo TC

Kúpite v: swp.sk

Cena: 49 eur

Aj keď to nie je kvadrikoptéra, ale len obyčajná helikoptéra, stále platí, že ovládanie cez iOS zariadenie je na výbornej úrovni. Oproti konkurencii je naviac cenovo dostupná, čo vás poteší hlavne keď nabúrate v plnej rýchlosti do stromu a budete si chcieť kúpiť novú.


Kingston Wi-Drive

Kingston Wi-Drive

Kúpite na: mzone.sk

Cena: 90 eur

Ak poznáte nejakého fanúšika Androida, určite už viete, že „iPhone je zlý, lebo nemá SD karty.“ Hádajte čo? Môžete si kapacitu iPhonu doplniť bezdrôtovým pevným diskom. Na ten sa narozdiel od pamäťovej karty môže naraz pripojiť niekoľko iPhonov, iPadov a iPodov.


Twelvesouth BookArc

Twelvesouth BookArc

Kúpite na: i-stores.sk

Cena: 49 euro

Stojan na MacBook (a Pro a Air) sa zíde každému, kto používa laptop od Apple ako pracovnú stanicu a pripája k nemu monitor a periférie. V štýlovom stojane, ktorý vyhral ocenenie magazínu MacWorld, na stole laptop nezaberá veľa miesta a navyše sa veľmi dobre chladí.


Amazon Kindle

Amazon Kindle

Kúpite na: amazon.com

Cena: 97 eur (vrátane poštovného)

V najnovšej generácií ponúka Amazon niekoľko modelov svojej populárnej čítačky elektronických kníh — dotykovú, s 3G pripojením, s klávesnicou, s farebným dotykovým displejom… Ak sa neviete rozhodnúť, zoberte si tú základnú. Za menej ako sto eur sa jedná o skvelú kúpu.


Elgato Tivizen

Elgato Tivizen

Kúpite na: tracocomputers.sk

Cena: 149 eur

Tivizen je televízny tuner. Narozdiel od ostatných ho ale okrem počítaču môžete pripojiť aj na iPhone a iPad a televíziu sledovať cez ne. Keďže tuner prijíma signál terestriálne, funguje bez internetového pripojenia.


Logitech Speaker Lapdesk N550

Logitech Speaker Lapdesk N550

Kúpite na: alza.sk

Cena: 36 eur

Pri náročnejších úlohách sa vedia laptopy pekne prehriať a pre tie od Apple to platí tiež. Ako ochrana proti rozpálenému hliníku môže poslúžiť podložka. Model N550 od Logitechu okrem primárneho účelu plní aj ďalší — obsahuje reproduktory prepojiteľné cez USB.


Dotykové pero pre iPad

Dotykové pero pre iPad

Kúpite na: dealextreme.com

Cena: 2 eurá

To, že sa dá iPad (a iPhone) ovládať aj bez ošemetného pera, iba prstom, je veľká výhoda. V prípade, že chce človek na tablet kresliť alebo písať, je to však zároveň aj malá nevýhoda. Tá sa zotrie so špeciálnym stylusom, ktorý spolupracuje s kapacitívnymi displejami Apple produktov.


Album alebo film na iTunes

Album alebo film na iTunes

Kúpite na: iTunes Store

Cena: cca 10 euro

Medzi darčeky, ktorými potešíte používateľa Apple produktov sme vlani zaradili aj aplikácie pre iPhone a iPad. Odkedy je na Slovensku spustený iTunes Store v plnej miere, môžete okrem toho druhému darovať aj album či film. Stačí ho v iTunes vyhľadať, kliknúť na šípku a zvoliť Gift This Album/Movie. Cédečko či dévedečko dostane zrejme každý — digitálny obsah originalitou prekvapí (a tiež sa nemusíte zdvihnúť zo stoličky).


Apple Magic Trackpad

Apple Magic Trackpad

Kúpite u: akéhokoľvek slovenského APR

Cena: 69 eur

Značnú časť funkcii nového systému Mac OS X Lion používateľ nevyužije, pokiaľ nemá trackpad. Externý Magic Trackpad sa tak stal ideálnym príslušenstvom pre každého majiteľa stolového počítaču.


Etch A Sketch iPad obal

Etch A Sketch iPad obal

Kúpite na: getaheadcase.com

Cena: 42 eur (vrátane poštovného)

Pripomente si detstvo s obalom na iPad Etch A Sketch. A nemusíte sa už ani trápiť s dvoma otáčajúcimi sa gombíkmi, dotykovú obrazovku puzdro nezablokuje. Ponúkaný je kryt na prvú aj druhú generáciu iPadu.


i-Disk BulletProof

i-Disk BulletProof

Kúpite na: atecko.sk

Cena: 21 eura

Nie, nejedná sa o cloudovú službu Apple. i-Disk od Pretecu je netradičný USB kľúč s kapacitou 16 GB, ktorý je vyrobený na výdrž v extrémnych podmienkach. Kľúč nepoškodí voda, oheň ani prudké nárazy a dáta ostanú v bezpečí v teplotách od −20 do 120 stupňov Celzia.


Wacom Inkling

Wacom Inkling

Kúpite na: swp.sk

Cena: 170 eur

Najnovší gadget od výrobcu tabletov spája digitálny svet so skutočným. Inkling pripojíte k papieru alebo zošitu, do ktorého skicujete alebo kreslíte úplne obyčajným spôsobom. Potom Inkling pripojíte k počítaču a kresby sú zrazu na obrazovke počítača vo vrstvách a vysokej kvalite.


Harman Kardon Go + Play

Harman Kardon Go + Play

Kúpite na: i-stores.sk

Cena: 319 eur

Reproduktor pre iPhone a iPod od výrobcu Harman Kardon nie je lacný, ale dokáže prevýšiť aj drahšie. Druhá generácia obsahuje dva výškové 30W meniče a dva basové s rovnakým. Reproduktor je napájaný zo siete, alebo z ôsmich batérií.


Obal pre iPhone s klávesnicou

Obal pre iPhone s klávesnicou

Kúpite na: dealextreme.com

Cena: 22 eur

Po batériovom obale je ďalší netradičný a užitočný klávesnicový obal. Ocenia ho hlavne tí, čo na iPhone často píšu emaily a neustále spomínajú, že na BlackBerry či Nokii sa im ťukalo lepšie.


Odznak s logom Apple

Odznak s logom Apple

Kúpite na: innocentstore.sk

Cena: 0,7 eur

Malý odznak s veľkou výpovednou hodnotou. To, že máte radi Apple môžete dať najavo menej výrazným, ale kľudne aj okatejším spôsobom. Tak nech sa páči.


Boogie Board

Boogie Board

Kúpite na: boogieboard.cz

Cena: 40 eur

To, že má váš kamarát už tablet za 500 eur neznamená, že sa mu nezíde aj druhý za štyridsať. Boogie Board je analógový tablet na vytváranie náčrtov a poznámok perom. Nemá žiadne funkcie ani možnosti — jediné čo môžete je kresliť a potom kresbu vymazať stlačením tlačidla. Netradičný tablet váži 118 gramov a batéria vydrží roky.


Tuned Up puzdro

Tuned Up puzdro

Kúpite na: kompot.sk

Cena: 18 eur

Väčšina uvedeného príslušenstva je určená pre tých, čo majú najnovšie zariadenie od Apple. Doprajme aj tým, čo majú iPhone 3G a 3GS a naviac majú radi retro. Puzdro na smartfón na seba zobralo podobu starej magnetofónovej pás­ky.


Logitech Harmony 650

Logitech Harmony 650

Kúpite na: shoppie.sk

Cena: 69 eur

Jedným z paradoxov technického pokroku je, že na konferenčnom stolíku nám ostalo osem rôznych diaľkových ovládačov. Od televízora, domáceho kina, Blu Rayu, Magia, PlayStationu, termostatu, klimatizácie… Ovládač Harmony 650 je ideálnym kompromisom pokročilých funkcií a znesiteľnej ceny (áno, univerzálne ovládače kúpite aj za tristo eur).


Apple TV

Apple TV

Kúpite u: akéhokoľvek slovenského APR

Cena: 119 eur

Apple TV nie je žiadna novinka. Až doteraz však nemala pre slovenských zákazníkov veľký zmysel. Teraz, keď si môžete kupovať na iTunes Store kupovať hudbu a filmy, je malá krabička výborný pomocník do každej rodiny.


BookBook for iPhone 4

BookBook for iPhone 4

Kúpite na: innocentstore.sk

Cena: 49 euro

Asi najoriginálnejšie puzdro na iPhone 4, aké jestvuje. Vyzerá ako malá knižka a okrem ochrany telefónu slúži aj ako peňaženka. Môžete si do nej odložiť peniaze, občiansky preukaz a platobné karty.


Tričko Slide to unlock

Tričko Slide to unlock

Kúpite na: supertricko.sk

Cena: 7 eur

Ikonický spôsob odomykania telefónu si Apple dal už aj patentovať. Vy si môžete „Slide to unlock“ kúpiť aj na (s vysokou pravdepodobnosťou tento patent porušujúcom) tričku.


Pantone Universe obal

Pantone Universe obal

Kúpite na: swp.sk

Cena: 25 eur

Pre niekoho to bude len predražený jednofarebný obal na predražený telefón, ktorý je navyše škaredý. Grafickému dizajnérovi, ktorý používa iPhone 4 či 4S ale asi lepší darček kúpiť nemôžete.


Smart Cover pre iPad

Smart Cover pre iPad

Kúpite u: akéhokoľvek slovenského APR

Cena: 39 eur

Vynaliezavý multifunkčný obal Smart Cover by mal patriť ku každému iPadu. Nepridáva veľa do hrúbky a váhy a slúži ako ochrana displeja, stojan a zároveň podpera pri písaní. A mimochodom, viete, že Apple sa pri jeho výrobe zrejme inšpiroval japonskými pokrievkami na vane?


Pozrite si aj náš minuloročný výber: *27 originálnych darčekov pre Apple fanúšikov*. Pri slovenských predajniach sú ceny udané s DPH, ale bez poštovného. Pri zahraničných obchodoch je poštovné zahrnuté, ale slovenská daň a clo nie.

Foto (postupne): Flickr/koláž (titulka), JayBird, Eastone Books, FC8, iphone4jailbre­ak.org, Explodedphone, Griffin, Kingston, Twelvesouth, Amazon, Elgato, Logitech, Dealextreme, MacBlog, Apple, Headcase, Pretec, Wacom, Harman Kardon, Dealextreme, Innocent Store, Boogie Board, Tuned Up, Logitech, Apple, Twelvesouth, Supertricko, Pantone, Apple.

komentárov
  1. zaujala ma ta antena na prijem terestrialneho signalu. Mate to niekto oskusane? Chytim nato v pohode DVBt signal na slovensku? Resp. aj v zahranici? Podporuje to viacej standardov?

    0
    0
  2. i-Disk BulletProof USB som vyhral pred dvoma rokmi v protechu. Ale o to tu nejde. To usb naozaj vydrží všetko (už mi po ňom prešlo auto, padol do vody, padol z druhého poschodia atď). Proste uzasna vec :) Kebyže si môzem z tohto vybrať tak tričko slide to unlock, odznak, book book púzdro, priehľadné kryty, magic trackpad (ozaj nevie niekto ako si rozumie s windowsom?)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť