27″ Apple Thunderbolt Display sa tento týždeň dostáva do amerických obchodov, u nás najskôr v októbri

Aj keď Apple predstavil nový 27″ Apple Thunderbolt displej už v júli, až doteraz išlo o produkt, ktorý existuje iba na papieri. Tento týždeň sa to však začína v USA meniť a do obchodov sa dostávajú prvé kusy. Ako to už býva, my si musíme počkať ešte o niečo dlhšie. Podľa informácií od slovenských predajcov sa k nám zrejme tento displej dostane najskôr v októbri.

A čo ponúka displej od Applu oproti konkurencii? Ide v podstate o dockovaciu stanicu, ktorá obsahuje zabudovanú FaceTime HD kameru, 2.1 reproduktory, tri USB porty, jeden Firewire 800 port, jeden Gigabit Ethernet port a jeden Thunderbolt port. K MacBooku Pro pripojíte len Thunderbolt kábel a MagSafe konektor, ktorý sa postará o jeho napájanie/nabí­janie. Thunderbolt naviac umožňuje pripojiť k MacBooku Pro hneď dva displeje cez jeden konektor. V USA stojí tento displej 999 USD, u nás je cena stanovená rovnako ako pre predchádzajúci Apple LED Cinema Display 27″ – 999 EUR.

komentáre
  1. podla mna sa uz viac oplati kupit za 1699 € iIMac 27, ktorý mi splní funkciu aj monitora aj HW, dokonca naň môžem zálohovať svoj MacBook Pro alebo Air…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.