10 najlepších hier pre iPad

iPad bol predstavený ako zariadenie skvelé na surfovanie po internete, čítanie elektronických kníh, sledovanie videa a počúvanie hudby. Už prvé recenzie si všimli, že okrem všetkého tohto je zároveň výbornou hernou konzolou. Aj keď tablet nemá výkon ako stolný počítač, originálne nápady a jednoduché ovládanie prstami je často lepšie ako najnovšia trojrozmerná grafika. To však neznamená, že hry na iPad občas neprekvapia aj po vizuálnej stránke. V zhrnutí, ktoré idete čítať, nájdete desať najlepších hier pre iPad, ktoré potešia vášnivých aj občasných hráčov.

Prečítajte si aj naše ďalšie zhrnutia skvelého softvéru:


Osmos

Cena: 3,99 €. Stiahni z App Store

Osmos je fyzikálna hra, v ktorej ovládate malého jednobunkovca. Jeho jediný spôsob pohybu je vypustenie hmoty na jednu stranu, čím sa pohne na presne opačný smer. Narazením do menšieho organizmu ho pohltíte, keď narazíte do väčšieho, prehráte. Osmos v sebe obsahuje „Odyseu“ s tridsiatimi levelmi a samostatné levely ôsmich typov na deviatich úrovniach obtiažnosti. Hra ponúka netradičnú ale veľmi peknú grafiku, zaujímavú hudbu a jednoduché ovládanie.

Osmos

Need For Speed: Hot Pursuit

Cena: 4,99 €. Stiahni z App Store

Veľké štúdia si na svojich hrách pre platformu iOS nie vždy dávajú stopercentne záležať, nedávno vydaný Need For Speed: Hot Pursuit je ale výnimka. Aj keď sa oproti počítačovému variantu nejedná o plnú hru ale iba o osekanú verziu, ponúka toho skutočne veľa. Na výber máte dva módy hry — za policajta alebo za pretekára. V každom z módov je dostupných pätnásť áut a dvadsaťštyri pretekov. Hranie za policajta a pretekáre je odlišné. Ten prvý napríklad naháňa zločincov alebo sa ponáhľa na miesto nehody. Druhý závodí s ostatnými pretekármi alebo sa snaží utiecť pred rukou zákona. Dostupný je aj multiplayer.

Need For Speed Hot Pursuit 2010

Rage HD

Cena: 1,59 €. Stiahni z App Store

Hru Rage vytvorila firma id Software, ktorá si na svoje konto pripisuje kultové stieľačky ako Doom, Wolfenstein a Quake. Hra sa začne pre počítače a konzoly predávať v septembri, na iPade si však jej upravenú verziu môžete zahrať už dnes. Aj keď hra je len krátka, je perfektnou ukážkou toho, čo všetko tablet dokáže a po grafickej stránke je jedna z najlepších. Prepracované je aj ovládanie, ktoré je narozdiel od ostatných hier tohto žánru veľmi jednoduché a ovládať hru na dotykovom displeji nerobí žiaden problém.

Rage HD id Software

Infinity Blade

Cena: 4,99 €. Stiahni z App Store

Kvalitná trojrozmerná hra zo štúdia Epic Games sa grafikou vyrovná predchádzajúcemu titulu od id Software i keď žánrovo sa jej veľmi nepodobá. Príbeh sa odohráva vo fantasy svete, ktorý ovláda zo svojej Čiernej Citadely zlý tyran. Vašou úlohou je ho zvrhnúť ho, avšak nie za pomoci samopalu a brokovnice, ale starého dobrého meča a štíta. Hra je prvým iOS titulom, ktorý používa Unreal Engie 3 známy aj z počítača. Infinity Blade má originálne ovládanie špeciálne navrhnuté pre dotykovú obrazovku.

Infinity Blade Epic Games

Aralon: Sword and Shadow

Cena: 7,99 €. Stiahni z App Store

RPG hra Aralon: Sword and Shadow je zrejme najkomplexnejší titul z tohto zoznamu. Hra sa odohráva v rozľahlom trojrozmernom svete so všetkým, čo má správna RPG hra obsahovať. Na výber máte na začiatku z troch rás a štyroch povolaní. Čakajú na vás rôzne výpravy a stovky rozličných predmetov.

Aralon Sword and Shadow

Plants vs. Zombies

Cena: 5,49 €. Stiahni z App Store

Ak máte radi žáner tower-defense, určite si obľúbite aj hru Plants vs. Zombies. Napriek tomu, že hra nie je úplne tradičným zástupcom tohto žánru, stretla sa s obrovským úspechom. Dostupná je pre Nintendo DS, Mac OS X, Windows, Xbox 360, Playstation a tiež iOS. V hre je váš dom obliehaný armádou zombie a vy sa ho snažíte obrániť. K zastaveniu votrelcov využívate desiatky druhov rastlín — obranných veží, ktoré vysádzate na záhrade.

Plans vs. Zombies

Fruit Ninja

Cena: 2,39 €. Stiahni z App Store

Fruit Ninja je dokonalým príkladom toho, že dobrá a zábavná hra môže byť úplne jednoduchá. V jednej z komerčne najúspešnejších hier iPadu sekáte ovocie, ktoré vám prelietava cez obrazovku. Za kombinácie získavate bonusové body, treba si však dávať pozor, aby ste nezaťali do bomby. Hra je skvelou zábavou pre jedného a rovnako aj pre dvoch ľudí, ktorí môžu hrať hru naraz na rozdelenej obrazovke. Životnosť hry predlžujú rozličné druhy mečov a pozadí, ktoré postupne získavate.

Fruit Ninja

Spider: Secret of Bryce Manor

Cena: 3,99 €. Stiahni z App Store

V dvojrozmernej akčnej hre Spider: Secret of Bryce Manor ovládate malého pavúka, ktorý jedného dňa objaví veľkú starú rezidenciu. Zo záhrady sa musí cez všetky miestnosti prebojovať až do srdca budovy a odhaľovať tajomstvá jeho obyvateľov. Pavúk môže skákať a tkať siete, do ktorých musí pochytať čo najviac hmyzu, len potom sa mu otvorí brána do ďalšieho levelu. Hra je okrem iného populárna aj pre svoju detailnú kreslenú grafiku.

Spider Secret of Bryce Manor

Strategery

Cena: 1,59 €. Stiahni z App Store

Strategery je mutácia tradičnej strategickej stolovej hry risk. Hra s jednoduchou ale pestrou grafikou, je rýchla a výborne uspôsobená pre iPad. Hrať ju môžete samostatne proti štyrom počítačovým oponentom, proti svojim kamarátom na jednom iPade alebo cez internet proti náhodným oponentom. Na výber sú štyri veľkosti máp a niekoľko variácií hry.

Strategery

Super Mega Worm

Cena: 0,79 €. Stiahni z App Store

Pointa hry Super Mega Worm sa môže zdať trochu prostoduchá, ale práve v tom je jej čaro. Hra s výraznou retro grafikou je zasadená do roku 2012, kedy ľudia svojim bezohľadným správaním úplne zamoria Zem. Planéta teda povolá svojho najlepšieho pomocníka — gigantického podzemného červa. Ten musí zničiť všetko čo vidí. Najprv sú to len okoloidúci, autá a zvieratá, neskôr však začne odpor klásť aj polícia, armáda, tanky, vrtuľníky a bombardéry.

Super Mega Worm

Vyrozumenie: Aktuálnosť cien nie je zaručená.

Foto: App Store/Pocketgamer

Diskusia k článku nie je aktivovaná. Diskutovať o softvéri pre iPhone môžete na MacBlog fóre. Prípadné správy redakcii smerujte na tipy (at) mac blog.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť