Zaujímavé skiny pre Safari Reader: MatterReaderHack, Antique a Reader Mod

Ak ste si obľúbili novú funkciu Safari Reader, je možné, že by ste trochu chceli poupraviť jej výzor tak, aby čo najviac vyhovovala vašim požiadavkám. V takom prípade sú dostupné rôzne skiny a modifikácie, ktorú túto funkciu umožňujú (nie len) graficky vylepšiť. Nejedná sa o štandardné rozšírenia, tzv. Safari Extensions, ale o neoficiálne úpravy Safari Readeru. Inštalujú sa skopírovaním daných súborov do Safari.app/Con­tents/Resources/ (Safari.app otvoríte kliknutím pravého tlačidla a vybraním Show Package Contents), s ich inštaláciou teda musíte byť opatrný a program si pred akoukoľvek úpravou odzálohovať.

MatterReaderHack

Pokiaľ čítate často v tme a radšej ako na svetlom pozadí, by ste videli text na tmavom, tento skin je pre vás. Po nainštalovaní ponúkne biely text na tmavosivom pozadí a linky sfarbí do svetlomodra. Narozdiel od pôvodného Safari Readeru je text zarovnaný na ľavú stranu, nie do bloku. Skin samozrejme zmení aj skrolovaciu lištu, aby zapadala do tmavého prostredia.

Antique

Ak ste okúzlení starožitnosťami, určite budete aj týmto skinom. Antique ponúka upravené pozadie, iný font a novú skrolovaciu lištu. Skin pridáva tlačidlá na prepojenie so službami Evernote, DEVONthink, Delibar a Webbla. Rozšírenie prináša množstvo zlepšení aj v oblastiach, kde má neupravený Reader medzery. Upravené je napríklad škálovanie obrázkov a typografia, kde odstraňuje zle označené prázne odseky, ktoré by inak vytvorili veľkú medzeru v texte, dáva pozor na to, aby nebolo v riadku osamotené krátke slovo a tiež odstraňuje často kritizované zarovnanie do bloku.

Safari Reader: Antique

Safari Reader Mod

Jednoduché rozšírenie toho veľa oproti originálu neupravuje. Konkrétne, scrollbar sa mení na minimalistický sivý, pozadie získava dojem recyklovaného papiera (podobne ako ikony priečinkov v Mac OS X) a zarovnanie textu je rovnako ako pri predošlých skinoch na ľavej strane.

Safari Reader: Safari Reader Mod
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.