Zákazníci Apple sú častými obeťami zlodejov

Článok v Los Angeles Times priniesol šokujúce informácie o viac ako 100 okradnutých Apple zákazníkoch. Najčastejšie sa totiž obeťami kriminálnikov stali autá zákazníkov odchádzajúcich z Apple obchodov. Postup zločincov bol stále rovnaký. Po vytipovaní obete, ktorá svoj nákup z Apple Store odniesla do auta, ju začali prenasledovať. Akonáhle bolo auto zaparkované pred iným obchodom, na verejnom parkovisku alebo aj priamo pred domom a chvíľu pri ňom nikto nebol, zlodeji sa nákupov okamžite zmocnili. Ukradnuté počítače boli podľa všetkého následne vyvážané mimo USA. Tieto krádeže sa začali objavovať približne v decembri 2008.

Zdá sa, že Apple okrem väčšieho počtu zákazníkov láka aj stále väčšie množstvo zlodejov, najmä kvôli drahším a obľúbeným MacBookom Pro. Jedinou ochranou je nikdy nenechávať v aute žiadne hodnotné predmety. Informačné tabule „Vaše auto nie je trezor“ nie sú na verejných parkoviskách umiestňované náhodou. O ukradnutých MacBookoch sa často dočítate aj v našom diskusnom fóre.

Zdroj: AppleInsider

komentár
  1. frajerka kupila iPhone v kamennom bazare za 250 eur a o dva dni volali fizli, ze je kradnuty..

    telefon sme dnes museli odovzdat na policii a caka nas prijemne vymahanie penazi od pana bazarnika.. takze aj na to bacha..

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
Phil Schiller
pokračovanie článku

Phil Schiller nastupuje do dozornej rady OpenAI

Apple a OpenAI už skôr oznámili, že spoločnosti si nebudú navzájom nič platiť za to, že iOS 18 a macOS Sequioa ponúknu čiastočnú integráciu ChatGPT do svojho inteligenčného rozhrania. No zadarmo to predsa len nebude.