Windows 7 na Macu – Apple konečne aktualizoval Boot Camp pre oficiálnu podporu Windows 7

Apple vydal sľubovanú aktualizáciu Boot Camp 3.1, ktorá mala byť dostupná už v decembri 2009. Verzia 3.1 konečne prináša podporu Windows 7. Na novších počítačoch Apple s EFI64 bolo možné nainštalovať Windows Vista a 7 64-bit aj natívne bez Boot Campu (teda bez emulácie BIOSu), no aktualizácia s novými ovládačmi opravuje aj chyby s Apple trackpadom, digitálnym audio portom a pridáva podporu Magic Mouse a bezdrôtovej Apple klávesnice.

Windows 7 cez Boot Camp nie je podporovaný na 17″ a 20″ iMacoch z roku 2006, 15″ a 17″ MacBookoch Pro z roku 2006 a nakoniec ani na Mac Pro taktiež z roku 2006 s procesorom Intel Xeon Dual-core 2.66 GHz alebo 3 GHz.

Boot Camp 3.1 si môžete stiahnuť na nasledovných adresách – pre 32-bit verzie Windows64-bit verzie Windows.

Pokiaľ chcete upgradovať z Windows Vista na Windows 7, nainštalujte si najprv Boot Camp Utility for Windows 7 Upgrade.

komentárov
  1. tomino: musis si defragmentovat disk (disk utility to bohuzial nevie) aby sa uvolnilo miesto na konci disku kde sa vytvori ta nova particia

    0
    0
  2. no ja som mal tiez tento problem a defragmentacia nepomohla. musel som vsetko presunut na externy disk a bootcamp riesit z cistej instalacie

    0
    0
  3. Tem co nejde rozdelit disk, dejt v disc utilite repair persmissions a pak to jde…aspon tak to slo u me na na macbook pro….

    0
    0
  4. Řešil jsem jsem přesně stejnou věc. Nešel mi v disk utility rozdělit disk. Problém byl v tom, že jsem tam měl xp a ty jsem odstranil. Jenže to byla chyba – disk byl naformátovám na ntfs. Místo se sice uvolnilo, ale nešlo mi to znovu rozdělit. Nakonec jsem to opravil následovně – naformátovat před dvd celý disk- a znovu nahrát z timemachine – je to zhruba na hodinu práce. Jinak to nepujde. Do budoucna – před odstranění oddílu naformátovat na Mac žurnalovy a potom odsranit oddíl. To by potom mělo fungovat.

    0
    0
  5. btw. ja som si W7 64bit nainstaloval na Macbook Pro C2D z r 2006 v pohode a podarilo sa mi rozchodit aj zvuk. Vsetko pracuje ako ma :)

    0
    0
  6. To co tu vetsina popisuje je zpusobeno fragmentaci dat na disku,nejmene konfliktni reseni je udelat zalohu TimeMachine, disk naformatovat a obnovit system ze zalohy TM. Pak vam pujde nova partice udelat bez problemu.

    0
    0
  7. Konecne. Ake mate skusenosti teda s novymi drivermi pre trackapd ? Je tam nejaka podstatna zmena ci je to stale take necitlive ?

    0
    0
  8. Magneto: to zavisi proste od HARDWARE. Pre vacsinu devices proste pohladas a najdes drivre. Obcas to ale moze byt problem, niektori sa stazuju na hnusny plechovy zvuk a na drvire pre Nvidiu, grafia sa skoro zahreje a potom ju ako keby hned podtaktovali a hra miso 60frames ide zrazu 15 (posledny problem vraj zatial nevyriesil ani BootCamp 3.1)

    0
    0
  9. s tým plechovým zvukom úplne súhlasím… Teda je jasné , že je to závislé od drivrou ale otázka skôr znie Či je to lepšie s trackpadom pod Windows 7mičkou kedy konečne bude možné tapovať ?

    0
    0
  10. Mám na stole iMac27 a tam je instalace komplikovanější. Postupoval sem přesně podle návodu. Stahl ovladače na usb čtečku kterou mám naformátovanou na fat a master ale prostě při instalaci po druhém restartu černá obrazovka a zdarec. Nemáte někdo zkušenosti co s tím?

    0
    0
  11. Jezis, pardon. Ten “babo – to cervene …” , to jsem ja, ne Babo.
    Asi jak jsem to chtel adresovat na Baba, tak jsem to .. zvojtil. Omlouvam se.

    0
    0
  12. Honza ma pravdu (skoro) pretoze to je … Disk utility … System HDD … First Aid … Repair Disk Permissions … 5 minutiek a uz to beziiiii ….. dik a poklona …

    0
    0
  13. na to odstranenie Winu je lepsie pouzit pod Macom BootCamp a cez neho tu particiu vymazat, overene
    Co sa zvuku tyka, na iMacu mi stale nejde, na MBP hej, tam mi siel vzdy, ale cervene svetielko mi stale svieti

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.