Veľký záujem o Bumpers – vytláča Apple konkurenciu z ponuky púzdier pre iPhone?

Obrovský záujem o iPhone 4, telefón, ktorý ešte takmer nikto ani len nevidel na vlastné oči, nie to ešte držal v rukách, podkladajú informácie o viac ako 600 000 predob­jednaných kusov, čím Apple vyčerpal limit na úvodné skladové zásoby vyhradené pre predobjednávky. Takýto dopyt neočakával ani Apple, a preto sa ospravedlnil za prípadné problémy, ktoré pri predobjednávkach mohli nastať. Predobjednávky museli byť predčasne ukončené. Sám Apple priznal, že takýto záujem o predobjednávky ešte nikdy nezaznamenali, a preto naňho neboli pripravení.

Zákazníkov očividne zaujali aj nové púzdra pre iPhone 4 od Apple – Bumpers. Zdá sa, že aj pri nich prevyšuje dopyt ponuku, dátumy dodania sa pri niektorých farbách posunuli až na 16. júla, pričom pôvodne boli všetky púzdra dostupné s doručením 24. júna rovnako ako nový iPhone. Bumpers chránia kovovú konštrukciu po obvode iPhonu 4, predná a zadná strana telefónu je zo skla, ktoré by malo byť odolné voči poškriabaniu. Apple má pri predaji tohoto svojského púzdra oproti ostatným predajcom obrovskú výhodu. Zákazníci totiž majú radi komplexné riešenia a pri nákupe iPhonu 4 radi kúpia aj púzdro. Konkurenčné púzdra sa však do ponuky dostanú až s oneskorením. Keďže je púzdro od Apple jediným dostupným, originálnym a naviac aj štýlovým púzdrom, nie je pre zákazníka nič samozrejmejšie, ako kúpiť ho spolu s novým telefónom. Nakoľko je tento postup férový je otázkou do diskusie, osvedčil sa však aj pri uvedení iPadu, ktoré taktiež sprevádzalo aj originálne iPad púzdro od Apple.

komentáre
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Predstaví Apple nový iPad mini už v septembri?

Spoločnosť Apple oznámila, že už o dva týždne sa bude konať tradičný septembrový živý prenos. Hoci vieme, že Apple na konferencii predstaví nový iPhone, kalifornský gigant zrejme predstaví aj nový iPad mini.