V App Store aplikáciách sa začínajú objavovať iAd reklamy

iAd, nový distribučný systém mobilných reklám od Apple, sa oficiálne spustil už 1. júla. Dnes máme možnosť vidieť tieto nové reklamy už v niekoľkých aplikáciách. Jednou z prvých iAd reklám, ktoré si môžete všimnúť, je reklama na Nissan Leaf, elektromobil, ktorý by sa na trh mal dostať až v decembri tohoto roku, no už teraz priťahuje obrovskú pozornosť. Ide o tú istú reklamu, akú prezentoval Steve Jobs počas konferencie WWDC 2010. Po kliknutí na malý banner zobrazený v ľubovoľnej podporovanej aplikácii môžete spustiť interaktívnu reklamu na toto nové auto. V nej nájdete úvodné video, po jeho pozretí sa dokážete preklikať ku väčšine kľúčových informácií. Interaktívnu reklamu môžete kedykoľvek opustiť jednoduchým kliknutím na „X“ v ľavom hornom rohu. Ako vyzerá iAd reklama na Nissan Leaf máte možnosť vidieť aj v nasledujúcom vi­deu:

Hlavnou výhodou iAd reklám oproti konkurencii je užívateľský zážitok príjemcu, ktorý po kliknutí na reklamu nie je presmerovaný na nejakú internetovú stránku v Safari, ale obsah interaktívnej reklamy si prehliada priamo. Po jej vypnutí sa nerušene vráti do pôvodnej aplikácie, v ktorej sa odkaz na iAd zobrazil. Medzi prvé aplikácie, v ktorých ste iAd mohli nájsť, patria napríklad Mirror Free for iPhone 4, Removem Free, Air Hockey Gold, GPS Location FreeUDID Helper. V súčasnosti však cez iAd prezentuje svoje produkty minimum firiem, preto sa vám môže stať, že sa vám žiadna iAd reklama nezobrazí, nakoľko ich je zatiaľ veľmi málo. Aplikácie ako Mirror Free for iPhone 4 alebo Air Hockey Gold vám teda možno nezobrazia žiadnu reklamu, na druhej strane aplikácie ako Removem Free môžu zobraziť reklamu od iných poskytovateľov ako napríklad Googlu, ktorí majú k dispozícii výrazne viac reklám. Apple sám priznáva, že iAd bude naplno fungovať až od jesene tohto roku.

iAd reklama na Nissan Leaf zobrazená v spodnej časti aplikácie Mirror Free for iPhone 4

komentáre
  1. Hnusna reklama a jaka hudba v pozadi … Nissan odporne auta … ale tá hudba v pozadí jak keby ufo išlo na Slovensko alebo kde :D

    0
    0
  2. mam 4 ze zminenych aplikaci…..iAd jsem jeste nevidel ani na jedne z nich…pouze v  Removem Free jsou reklamy googlu…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.