Úspešné hry na iPhone: Angry Birds láme rekordy v počte stiahnutí, Flight Control prichádza na nové platformy

App Store na iPhone umožnil aj nezávislým vývojárom, aby sa stali zo dňa na deň svetoznámymi a pomohol úspechu mnohých titulov, ktoré by inde priestor nedostali. Priekopnícky model predaja zaručil úspech napríklad dvom bratom, ktorí stoja za jednoduchou hrou Doodle Jump (0,79 €). Tá pred dvoma mesiacmi dosiahla 5 miliónov stiahnutí, teda 3,5 milióna amerických dolárov, ktoré si tvorcovia pripísali na účet za hru, ktorej vytvorenie určite netrvalo dlhšie ako pár týždňov.

Angry Birds dosahuje rekordné stiahnutia

Nedávno sa do siene slávy pridala aj helsinská firma Rovio so svojim titulom Angry Birds (0,79 €). Nahnevané vtáčiky sa na vrchole App Storu držali dlhé mesiace a zaručili spoločnosti rekordných 11 miliónov stiahnutí voľnej verzie a 6,5 milióna stiahnutí platenej, čo tvorí zisk 4,55 milióna dolárov. V porovnaní, najpredávanejšiu hru na PSP, ktoré Sony nedávno v reklame porovnávalo s iPhonom, Monster Hunter Freedom Unite, si kúpilo 3,5 milióna ľudí. Akčná puzzle hra zlákala aj mnohé celebrity, napríklad Tony Hawka.

Vývojári hry Angry Birds zarobili za niekoľko mesiacov milióny. foto: Venturebeat.com

Štúdio uviedlo neskôr aj verziu na iPad a Nokiu N900. Jej tvorcovia teraz chcú nasledovať stratégiu Tetrisu, teda nájsť čo najviac nových používateľov na čo najviac platformách. Budúci týždeň plánujú predstaviť verziu pre Palm a o dva týždne na Google Android. Ambície tvorcov rozhodne nie sú skromné; hovoria, že chcú, aby bola hra v budúcnosti známa ako Super Mario. Míľnikom je pre nich 100 miliónov platených stiahnutí, ktoré chcú dosiahnuť za jeden až dva roky.

Flight Control pristáva na ďalšie platformy

Dnes už legendárny Flight Control (0,79 €), ktorý bol pred jeden a pol rokom rokmi asi prvou takouto App Store senzáciou, sa tiež plánuje rozšíriť na viac platforiem. Austrálsku firmu zlákal Microsoft pre svoj nový systém Windows Phone 7, kde bude arkáda v prvej vlne predstavených hier. Hra sa dostane cez Playstation 3 15. septembra dokonca aj na veľké obrazovky. Ovládať sa bude dať novým pohybovým ovládačom, Playstation Move, ale aj štandardným Dualshockom. Hru s lietadlami si na iPhone doposiaľ stiahli 2 milióny používateľov.

Flight Control na PS3

Flight Control prichádza 15. septembra na Playstation 3. foto: Firemint.com

komentáre
  1. Absolutne nezaratavate ipad aplikacie ! :D tam sa angry birdz HD drzalo na prvych miestach taktiez dlho a to to stoji 4,99$ :)

    0
    0
  2. Je nádherné ako sa dá prísť v podstate s jednoduchým nápadom k pekným peniazom. Klobúk dole. Je to skvelý biznis.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.