Tip: Sledujte slovenské a české televízne stanice na iPhone, iPode touch alebo iPade (Markíza, JOJ, JOJ+, STV3, ČT24, Z1)


AKTUALIZÁCIA 19:00: Jednalo sa zjavne len o obmedzenú prevádzku a  správca službu v reakcii na náš článok deaktivoval, napriek tomu, že nie sme prví, ktorí o službe informovali. Rovnakú službu funkčnú v iOS zariadeniach poskytuje aj internetový poskytovateľ Condornet na http://tv.condornet.sk. Aplikácie staníc Z1, ČT24 a ÓČKO taktiež môžete stále využiť na prenos.

Aj keď iPhone, iPod touch a iPad nemajú schopnosť príjmu televízneho signálu, televízne kanály si na nich pozrieť môžete. Nemusíte dokonca ani platiť niekoľko stoviek korún mesačne, jediné čo k tomu potrebujete, je internetové pripojenie, či už WiFi alebo 3G.

Stačí na iPhone otvoriť Safari zadať adresu kdlx2.antik.sk, vybrať požadovaný kanál a počkať kým sa prenos nabufferuje. Na výber stránka ponúka slovenské televízie Markíza, JOJ, JOJ Plus a STV3 a české spravodajské televízie ČT24 a Z1. Video beží takmer v reálnom čase na celej obrazovke a dá sa pozastaviť.

Niektoré televízne kanály je možné pozerať aj cez ich vlastné aplikácie. Dostupná je napríklad televízia Z1, ČT24 a tiež hudobná televízia ÓČKO. Tie naviac umožňujú okrem streamu videa aj samostatný stream zvuku, napríklad v prípade, že máte pomalý internet.

komentárov
  1. Mna by skor trapilo sledovanie STV3 na Mac OS X. Neviem preco ale stale mi tuhne prehliadac (zrejme problem s video kodekom) a je jedno aky skusil som vsetky dostupne…

    0
    0
  2. parada :) velmi som sa tomu potesil … Som len zvedavy dokedy to bude fungovat. Pokial viem, na taktyto typ streamu je potrebne mat licenciu / povolenie. Napr. Markiza ma vysielacie prava na internet len pre svoje relacie. Toto je zrejme “cierny” stream (vysielaju vsetko, nie len vlastnu produkciu). Niekto v antiku pripojil tv tuner a streamuje to na net…

    V minulosti boli taketo streamy po case vypnute, lebo porusovali zakon… Alebo sa mylim?

    0
    0
  3. Tiez si myslim, ze toto nie je uplne legalne vysielanie. Ja to mam vyriesene podobne, mam na MacMini pripojeny DVB-T tuner a privatne si to vysielam pre iPhone.

    0
    0
  4. vyuzivam to uz pomaly 2 mesiace,… az sa cudujem ze to este nikto nezrusil, ale je to fakt parada ked sa da pozerat kompletne vysielanie, nie len urcite programy

    0
    0
  5. je mi len luto, ze to apple kolegov napadlo zverejnit az po MS vo fuciku, cele stv ma hodnotu mensiu ako obed v zavodnej jedalni, no zapasy kde hralo Slovensko cez pracovnu dobu sme mohli jednym ockom sledovat…aj tak vdaka za tip, no aj vdaka tomu, ze mi corkli gps, tak mam novu s tunerom a tv fici vyborne

    0
    0
  6. Dakujeme Alexander Mravčák,

    po Tvojom zmedializovani celej zalezitosti, mozeme cakat, ze celu nelegalnu vec cochvila stopnu

    0
    0
  7. Super. Diky tomuhle skvelemu clanku ocekavam, ze to bude z licencnich duvodu utnuto. Hlavne ze jste si nahnali triko tim, jak dobre info davate.

    0
    0
  8. Nerozumiem tomu, prečo takéto veci uverejňujete. Je predsa nad slnko jasnejšie, že to nefunguje na základe nakúpených licencií. Potom sa tu len budú všetci čudovať, že to už nefunguje.

    0
    0
  9. ja posielam kazdy tyzden jeden email do markizy a JOJky aby prerobili svoje archivy na iPhone/iPad friendly verzie, alebo vydali vlastne aplikacie, po 10 emailoch stale ziadna odpoved, tak uvidime koho to skor prejde :) Vyzyvam vsetkych uzivatelov tychto zariadeni nech robia to iste! V jednote je sila!!! :)

    0
    0
  10. No ano Antik porusoval pravidla v minulosti aj teraz aj bude porusovat … :) Ved preto majitel zije radsej mimo krajiny :) No my ostatny sa tesme z toho ze nam ponukaju nieco zaujimave …. Streamuju inac podstatne viac kanalov a v Kosiciach to volaju digitalna televizia TANGO :) Vramci ich siete to mate zdarma a chcu tak konkurovat inym sluzbam triple-play … o legalnosti ci nelegalnosti je tazko polemizovat ale zato sa zodpovedaju pravne oni :))))))) Inac bezi to super len skoda ze ak ste niekde pripojeny cez mobilne data tak Vas limit sa zavratnou rychlostou scvrkava cize nejaky DVB-T tunner ako HW pre iPad by sa sekol viac a dufam ze vyrobcovia ako aj smotny apple neostane len pri stupidnom kamera kite :(( lebo iPad ma velky potencial stat sa najpopularnejsim “zabavnym” systemom …. a porazit tak PSP ci “inteligentne” telefony :))) Ale aby sa tak stalo musi mat podporu nie len vo forme software ale aj vo forme HW… (Svojho casu som mal k PSP- kameku, GPS, TV tunner …)

    0
    0
  11. A este si treba uvedomit, ze ak nie ste na wifi ale pozerate to cez 3G, tak sa to nezahrna do mesacneho pausalu. Cize napriklad mate mobilny pausal kde mate predplatene 2GB dat, tak akonahle zacnete pozerat TV tak tieto data nejdu z toho pausalu ale hned sa uctuju ako extra. 1min=4centy.
    Takze POZOR!!!

    0
    0
  12. Prosíme diskutujúcich, aby nepolemizovali o nelegálnom prevádzkovaní služby pokiaľ nemajú priame dôkazy, ktoré ilegálnosť dokazujú. Rozširovať negatívne chýry o spoločnosti bez dôkazov je prinajmenšom nemravné, ak nie protizákonné.

    0
    0
  13. Dominik Balogh: Nelegálne je aj navádzanie na tresný čin, takže pokiaľ nemáte dôkazy o legálnosti služby ktorú čitateľom odporúčate, mali by ste držať jazyk za zubami a neuverejňovať to tu. To už sa tu môže rovno začať riešiť warez.

    0
    0
  14. No fasa. Konečne niečo pozitívne a už sa aj ohlásili múdre hlavy. Toto zdroje len človek čo nemá doma káblovku a ak aj má tak neplatí koncesionárske poplatky. Kto to už len pozerá ako telku? Je to len zábava možno pri cestovaní a pod. Nevsimaj si tieto poznámky. Nájdu sa ľudia ktorý to aj ocenia

    0
    0
  15. ste hlupaci, ludia ved sa uvedomte troska, pred tym ako nieco napisete, chapem, ze sa snazite uputat pozornost, ale za aku cenu, teraz vas ludia skor nebudu mat radi za taketo ciny, som sklamany :(

    0
    0
  16. Fakt uzasne, vsetko dobre treba na Slovensku okamzite zrusit, ze?????
    Neviem kvoli comu ste vobec pisali tento clanok , teda Antik zareagoval pohotovo len co je pravda..Antikaci vsak nebudte magori a spustite to znova aspon Markizu a JOJ…bozeeee ved ich to urcite nezatazilo mat to spustene…bohvie ako dlho to uz fungovalo, jak som sa zacal tesit….

    0
    0
  17. Nevim proc se do autora clanku tolik navazite jen se snazil informovat o teto moznosti, ze ji jeji autor zrusil neni vina redaktora. Clanek o teto siti jsem jiz cetl jinde a stranka dale fungovala… A ruku na srdce driv nebo pozdeji by ta stranka byla stejne donucena skoncit. Takze nejdrive myslete a pak zacnete lincovat.

    0
    0
  18. DAKUJEME PAN MRAVCAK…

    boha.. cele prazdniny to vyuzivam a teraz vdaka Vam to vypli…

    Dakujem este raz a vela takychto clankov prajem

    0
    0
  19. Akoze chodim na Macblog uz velmi dlho a stale si ho ako zdroj Apple informacii vazim, myslim si, ze takyto clanok (mam pocit, ako keby to pisal 12-rocny clovek, aj podla reakcie o zruseni popisovanej “sluzby”), ani tieto reakcie pod clankom, sem nepatria!
    Administrator, demokracia nedemokracia, myslim, ze vypovedna hodnota sa rovna nule, tak to treba cele “locknut”

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.