Streamované hry na iPade o krok bližšie – aplikácia OnLive je už v App Store

OnLive je názov novej služby, vďaka ktorej už nepotrebujete neustále zlepšovať hardvér vašich počítačov kvôli tomu, aby ste si na nich zahrali najnovšie hry so špičkovou grafikou. So službou OnLive sú hry spúšťané na vzdialených serveroch a váš počítač už len streamuje spracovaný obraz. Služba už v USA funguje a najnovšie si môžete zadarmo stiahnuť aj iPad aplikáciu.

Ak ste sa potešili, že PC a konzolové hry si už budete môcť zahrať aj na iPade, musíme vás sklamať. Táto aplikácia zatiaľ umožňuje len sociálnu interakciu medzi používateľmi. Môžete teda kontaktovať vašich priateľov zo služby, sledovať čo robia a niektoré prebiehajúce hry môžete sledovať aj naživo.

Aplikácia však ukazuje, že streamovanie obrazu hier iPad zvláda. Problematickejšie však zrejme bude to, ako vyriešiť ich ovládanie. iPad nemá na rozdiel od Macov, PC a oficiálnej OnLive konzoly klávesnicu, myš ani gamepad. Pre plný zážitok z tradičných hier, ktoré neboli vytvorené špeciálne pre tablety, si zrejme ešte chvíľu budeme musieť presadnúť k našim televízorom s pripojenou konzolou alebo k počítačom.

Napriek tomu, že služba ako taká ešte na Slovensku nie je k dispozícii, OnLive aplikáciu pre iPad si môžete zadarmo stiahnuť aj cez slovenský App Store. Vytvorenie OnLive účtu je tiež zadarmo.

komentáre
  1. Miro: Ano, a staci ti na to mac mini. Ale neradujme se predcasne. Je to zatim jen v USA. A buhvi kdy se to dostane sem k nam. Taky to asi nebude na vsechny hry. A nebude to zadarmo =)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.