Steve Jobs: výpadky signálu nie sú problém, držte telefón inak

Ráno sme informovali, že iPhone 4 sužuje viacero väčších či menších problémov. Medzi nimi asi najvážnejší je oslabenie signálu iPhonu pri určitom spôsobe držania v ruke.

Problém trápil aj diskutéra menom Samcraig, ten napísal Stevovi Jobsovi email s otázkou ako hodlá Apple problém vypadávajúceho signálu riešiť a či je to hardvérová alebo softvérová závada. Steve Jobs odpovedá, že to nie je skutočný problém a stačí telefón držať iným spôsobom. Waltovi Mossbergovi pritom Apple tvrdil, že o probléme sa vie a bude sa riešiť softvérovou aktualizáciou, v tomto prípade však zrejme išlo o iný problém s príjmom signálu.

Steve Jobs sa neskôr doplňuje a hovorí, že každý telefón má svoje slabé miesta, za ktoré keď ho človek drží, signál sa oslabuje. Je to podľa neho životný fakt každého mobilného telefónu. Nespokojnému zákazníkovi odporúča jednoducho držať telefón inak alebo si kúpiť ľubovoľný obal.

S rovnakou sťažnosťou napísal Steveovi Jobsovi aj Rory Sinclair, ktorý sa ho pýtal, či sa jedná o dizajnovú závadu. Steve Jobs mu odísal svoju zvyčajnú úsečnú odpoveď: „nie. Jednoducho to tak nedržte.“. Keď sa Rory Sinclair nevzdával a pýtal sa ďalej, Steve Jobs mu odpovedal, že každý telefón má svoje citlivé miesta, ktoré sú určené umiestnením antény. Niektoré majú aj nálepky upozorňujúce zákazníkov aby tieto miesta nezakrývali.

Paradoxne, aj Steve Jobs na prezentácií telefón držal spôsobom, ktorý označuje za nesprávny a pri ktorom signál vypadáva. Rovnako je telefón držaný aj v reklamách a na Apple videu demonštrujúcom FaceTime. Na evidenciu príkladov „zlého“ držania dokonca vznikol blog iPhoneHold.

„Nesprávne“ držanie iPhonu 4 Stevom Jobsom

iPhone 4 zlé držanie

„Nesprávne“ držanie iPhonu 4 vo videu demonštrujúcom FaceTime

iPhone 4 nie je prvý telefón s týmto problémom

Aj keď pri novom iPhone sa problém „zlého“ držania a straty signálu dostáva najviac do povedomia, Steveovi Jobsovi treba dať zapravdu, že aj ostatné telefóny tým môžu trpieť.

MacRumors upozorňuje na video, ktoré demonštruje podobný problém na Nokii 6230 a iPhone 3G. Odkazuje aj na evidenciu, že podobná strata signálu sa vyskytuje aj na Nexuse One. Iba na iPhone 4 sa však signál postupne úplne stratí (aktualizácia: čitateľ nás upozorňuje aj na ďalší príklad, Nokiu E75), na ostatných telefónoch sa jedná o menší pokles.

komentárov
  1. suhlasim, ma to svoju logiku uz na starej N 8210 bolo varovanie aby sa spravne drzal lebo nastane pokles signalu a znizuje sa vydrz baterie… takze viac menej sa bude podla mna jednat o neprajnikov ktory neustale musia nachadzat nedostatky a chyby na mobilnych zariadeniach…

    0
    0
  2. ako ale prepacte ale argumentovat na zly prijem signalu ze drzte to inak je uz trosku moc, uz som teda mal zopar telefonov ale podobny problem som v zivote nemal, mozno by si mohli priznat ze pouzivanie toho hlinikoveho lemu ako anteny nebol asi az taky dobry napad.

    0
    0
  3. Hlavne je ze u nas sa to nemoze stat. Skusam to podla vieda “iPhone 3G poor Reception” v clanku s iphonmi co mam doma a ani na jednom neklesne co i len o palicku signal. Zato WiFi padne niekedy aj na minimum no nikdy nevypadne uplne. Je to znova jasny problem AT&T, ktory applu len skodi.. ja nechapem ze ci im fakt platia TAK STRASNE VELA ze sa im neoplati od nich odviazat v amerike..

    0
    0
  4. Neviem ci to je len problem AT&T, kedze sato prejavilo aj v UK a Nemecku. Staci si pozriet videa na youtube. Je to len a len chyba Apple, toto uz museli odhalit davno. Mozno aj preto zacali predavat bumper. Ale teraz by ich skol mali davat zadara.

    0
    0
  5. Ja som to dnes skusal na svojom starom Iphone 3G…. zalezi to velmi ako daleko je k Vam najblizsi vysielac Vasho operatora. Ked som bol v mieste kde je velmi daleko vysielac, a chytil som telefon z oboch stran signal sa zacal pomaly stracat, ak som vsak v blizkosti, je to mozno 300m, tak signal zostal uplne v pohode. Takze nie je to len iPhone 4…

    0
    0
  6. Pani vy si neuvedomujete tu krasnu vyhodu stracania signalu!
    Predstavte si ze vam vola napr. svokra, priatelka, manzelka… ktokolvek a chcete sa ho “slusne” zbavit, tak poviete: Prepac(te) ale som v doline, idem do tunelu abo cokolvek a stracam signal…. ptm chytite antenu a signal bude pomaly fuc a so spravanim ako keby ste naozaj isli do tunelu… super!!! ja chcem iP 4!

    0
    0
  7. Peter to zo svokrou bolo dobré …no a to držanie ja som pravák a telefonujem tak že mám telefon v pravej ruke a držím ho len dvoma prstami tretím ho podopieram zozadu

    0
    0
  8. to bc: tak nokiu E51 vlastnim aj ja, ale signal mi tam v zivote neklesal, nech som ho drzal akokolvek :D
    to all: ja mam podobny problem s Wi-Fi na Samsungu Spica, staci ho dat do landscape rezimu, chytit ho oboma rukami a nedaj boze, ked som dalej od routra, hned som aj bez signalu, pretoze si antenu zakryjem rukou a telefon je z toho hotovy :D takze, nie len v Apple sa sekli a asi by som sa tiez zasmial, keby mi zo Samsungu na tuto otazku odpovedali napriklad, nedrzte ho v landscape rezime oboma rukami :D :D :D

    0
    0
  9. No myslim, ze tu sa pleto dve veci. Ano, ak akykolvek prijimac/vysielac (teda aj telefon) na spravnych miestach dostatocne obalim vhodnym materialom (napr. rukou), signal bude utlmeny. To je problem vsetkych telefonov.

    U iP4 je ale problem inde. Na povrchu su 3 kovove anteny, a su oddelene tymi malymi ciernymi preruseniami. Predvadzany pokles signalu iP4 je, z toho co som videl, (ciastocny) skrat medzi antenami (ludska koza, obzvlast trochu spotena nema nekonecny odpor). Takze je to jasna designova chyba – stacilo pokryt tie anteny naparenim nejakej tenuckej vrstvy izolantu (pri pouziti (tenkeho) obalu na iP4 sa pokles pri naslednom drzani na tom istom mieste neprejavuje).

    Hned pri predvadzani iP4 a chvalenim sa napadom s antenami na povrchu ma napadlo, co sa asi stane, ked nechtiac dojde k dotyku boku iP4 s niecim pod prudom, pripadne len so statickou elektrinou… Myslim, ze to znacne nedomysleli (podobne ako volakedy wifi anteny v kovovych MB Pro). Pockam si na revision 1.1 ;-).

    0
    0
  10. Vidim ze to Steve zase raz vyhral….dalsia funkcia iPhone, ktora je neopakovatelna…skusny skladac hovorov :P
    Uz vidim ako to winmobile aj android kopiruje :D

    0
    0
  11. Blocking iPhone 4 antenna kills reception. Blocking mic kills audio, and covering the screen makes it impossible to see Retina Display. :)

    0
    0
  12. Ale to su sprostosti ľudí čo chcu zčierniť iphone…každy mobil takto blbne v blbej sieti ATaT a hneď sa toho chytajú aby sa mohla lepšie predávať nejaka trapna nokia alebo nejaky trapny htc …závisť jak..nechcem nadávať :)

    0
    0
  13. tak jsem si to vyzkousel a opravdu , kdyz vezmes iphone do leve ruky a nebo zakryjes levy roh rukou asi do 30 vterin se strati signal ja to vidim jako docela velky problem

    0
    0
  14. mam iPhone 2G a ak ho cely chytim do ruk, tak mi poklesne signal o dve palicky… nikdy predtym som si to vsak nevsimol a nerobilo mi to problemy…

    0
    0
  15. komediant :-D

    takže nech dajú ešte návod ako má držať mobil.

    mali tie šunty stioahnúť a priznať konštrukčné chyby a vyriešiť ich spravili by lepšie.

    To som si chcel konečne tento iP kúpiť, ale vidím, že radšej ešte počkám, ako to dopadne, alebo počkám ešte rok na iP 5 :-D

    0
    0
  16. no ja mam iP 2G pichol som ho aj pod autom a drzal aboma rokami ako sa len dalo a nepoklesom ten signal, tak dlho som sa hodlal kupit si iP 4 ale neviem ci si nekupim nakoniec 3gs-ko a pockam na dalsiu generaciu

    0
    0
  17. To Peter:
    Nech robim co robim.. aj tak nechce pomeranc vypadnut.. ani na 3GS ani na Nokii. Clovek na videu ma snad olovene ruky alebo co?

    0
    0
  18. Ono to s tím signálem asi nebude tak horké. Dnes dopoledne jsem si asi 5 minut hrál s novým iPhonem. Olíznul jsem si prsty a pokusil se rukama propojit obě antény. Na WiFi poklesl signál o jeden dílek a GSM signál zůstal na všech čárkách. Operátor Vodafone CZ.

    0
    0
  19. Podla mna je to dost velky problem. Jednoducho telefonujes a nechtiac si zakryjes antenu. Este sa aj pri telefonovani musis sustredid, ako drzis telefon. Mobil je tu nato, aby on sluzil mne a nie ja jemu. Ja mam Nokiu a nikdy sa mi nestalo, ze by som zakrytim anteny oslabil signal.

    Problem Apple je aj to, ze vydava malo produktov, a aj v tej najlepsej firme obcas vydaju nepodarok. Ved Nokia ma tiez vela telefonov so zavaznymi chybami, len nokia na rozdiel od Applu nevydava jeden model za neviem ake dlhe obdobie. Ale osobne by som iPhone nevymenil za svoju Nokiu, predsa len je iPhone velka tehla na to, aby som z nej iba volal, kedze na nic ine mobil ani nepouzivam.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť