Starcraft 2 pre Mac zrejme už v júni

Už sme si zvykli, že herný priemysel veľký záujem o Macy nemá. Výnimkou potvrdzujúcou pravidlo je Blizzard, firma, ktorá vydáva historicky každú svoju hru aj pre Mac. Práve táto firma (stojaca za hitmi ako Diablo, Warcraft a World of Warcraft) potvrdila na konferencii investorov, že dlho očakávaná stratégia Starcraft 2 bude uvoľnená už tento rok, pravdepodobne ku koncu júna. Predstavená bude prvá z trilógie pod názvom Starcraft 2: Wings of Liberty.

Uzavreté beta testovanie hry začína podľa slov výkonného riaditeľa už tento mesiac (február), žiaľ, vyzerá to tak, že na počiatočnej fáze sa budú zúčastňovať iba majitelia PC, neskôr sa však určite pridajú aj Macy. Minimálne systémové požiadavky zatiaľ neboli zverejnené, no z predbežných zdrojov sa zdá, že hra by mala bežať aj na staršom počítači.

Ďalšia novinka, na ktorú sa podľa Blizzardu môžme tešiť v roku 2010 je tretí datadisk World of Warcraftu — Cataclysm, ktorý okrem iného prinesie dve nové rasy (Worgenov a Goblinov), zvýši maximálny level a rozšíri mapu virtuálneho sveta.

Starcraft 2
komentárov
  1. Ten vami uvedeny datum vydania (jun) je nicim nepodlozeny dohad. Blizzard nikde nezverejnil ziadny datup vydania SC2. Jedina oficialna veta je o tom, ze by to chceli tento rok (i ked u blizzardu je okrem ineho standartom to, ze hra vyjde o rok neskor ako prvy krat povedia oficialny datum vydania).

    0
    0
  2. nicmene doufam ze se pro macy vyskytnou i nejake battlenet klienty, pac v pripade war3 (dota) musim porad bootovat do oken :(. Jinak rad bych se zeptal, ma nekdo skusenosti s warcraftem3 na virtualizovanem systemu, bude grafika dostacujici?

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť