Microsoft údajne plánuje preniesť MS Office na iPad

Server T3.com prináša informácie, že Microsoft zvažuje sprístupnenie kancelárskeho balíku Office na iPad. Aj keď oficiálne slovo priamo z Microsoftu nepadlo, firma pri príležitosti demonštrácie Office for Mac 2011 potvrdila, že o portovaní balíku vnútorne diskutujú.

Áno, je to niečo čo zvažujeme, povedal senior produktový manažér Microsoftu Mike Tedesco. Keďže predstavenie iPadu je len veľmi čerstvé, nie je nič čo by sme dnes ohlasovali alebo o čom by sme dnes rozprávali. Ďalej dodal, že tabletové technológie už majú celú večnosť a aj Windows 7 aj Vista vám umožňuje spúšťať MS Office na tabletoch.

Toto vyhlásenie prichádza ako prekvapivé po reakcii Billa Gatesa na iPad. Podľa neho má oveľa väčšiu šancu na úspech zariadenie s reálnou klávesnicou, ovládané hlasom a stylusom a Apple Tablet len ťažko premôže netbooky.

Prenesenie balíku Microsoft Office na nový tablet určite zdvihne popularitu zariadenia vo firemnej oblasti a rozšíri možnosti produktivity. Apple síce plánuje na iPade ponúkať svoj balík iWork, ktorý je síce veľmi prepracovaný, no jeho kompatibilita s Microsoft Office dokumentami nie je vždy stopercentná. Aj keď Microsoft sa cenou len ťažko vyrovná aplikáciám iWorku, ktoré budú dostupné jednotlivo po 8 €, je celkom pravdepodobné, že dosiahne aj tak obrovský úspech.

Ak sa aj Microsoft nakoniec rozhodne negatívne, určite uvidíme na iPade množstvo iných kancelárskych alternatív. Opensourcové balíky ako Openoffice a Neooffice to budú mať ťažšie, keďže GNU GPL je v niektorých bodoch nekompatibilné s podmienkami App Store, no ako sa hovorí, keď sa chce, všetko ide.

komentáre
  1. juro994: iWork prave na 100% kompatibilny s Office nikdy nebude (nejedna sa len o iPad), to je samozrjeme tak trochu problem. MS office je podla mna sam o sebe dost zly produkt aj na WIN, MS OFFICE na Apple som zazil asi dvakrat a bolo ty vylozene priserne… tak nechcem vydiet tu zlataninu na iPad.
    Problem je, ze MS riesenie ma obrovsku popularitu casto uz len zo zotrvacnosti a casto to firmy nadalej pouzivaju len a len kvoli tej 100% kompatibilite :(

    jo a ten moj prvy prispevok malo byt “zachran sa kto mozes”, niekedy ta T9 cloveka fakt nepotesi :)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť