Smartphony majú svoje problémy, prečo ale Consumer Reports neodporúčajú len iPhone 4?

Jednou z kľúčových a často opakovaných myšlienok, ktoré boli odprezentované počas piatočnej mimoriadnej tlačovej konferencie, je skutočnosť, že smartphony nie sú dokonalé. Steve Jobs sa tým snaží urobiť z problémov iPhonu 4 so signálom len nepodstatnú drobnosť, ktorá je prítomná aj v konkurenčných riešeniach, len sa jej nikto nevenuje. Nepriamo prostredníctvom iPhone 4 piesne poukázal aj na to, že stránky Gizmodo sa od incidentu, kedy bol vydaný príkaz k domovej prehliadke ich redaktora Jasona Chena, ktorý ako prvý predstavil uniknutý prototyp svetu, zmenili postoj k Apple a podstatne sa zvýšila aj miera kritiky. To, že aj konkurenčné telefóny pri špecifickom chytení postupne strácajú signál, je však napriek všetkým ostatným faktorom skutočnosťou. Odprezentoval to Steve Jobs, na serveroch YouTube boli takéto videá viditeľné už skôr. Samozrejme, spoločnosti RIM, HTC, Samsung a Nokia, ktorých telefóny použil S. Jobs ako argument, že problém sa netýka len iPhonu 4, sa voči týmto tvrdeniam vyhradili. Napriek tomu ale priznávajú, že za špecifických podmienok je možné pôsobením ľudského dotyku ovplyvniť výkon antén. HTC na to dokonca upozorňuje aj v návode pre telefón Droid Eris:

Zdroj: AppleInsider.com

Záhadou teraz zostáva hodnotenie Consumer Reports. Daring Fireball totiž správne upozorňuje, že zoznam odporúčaných telefónov podľa tohto magazínu obsahuje aj telefóny, ktoré podľa prezentácie Apple majú rovnaký problém so signálom ako iPhone 4 – iPhone 3GS, Droid Eris a BlackBerry 9700. V odporú­čaných telefónoch sú aj Palm Pre, HTC Incredible, Nexus One a BlackBerry 9650, ktoré podľa Daring Fireball trpia pri „nesprávnom“ uchytení úplne rovnakými problémmi. Prečo je práve iPhone 4 medzi tými, ktoré Consumer Reports neodporúča? Aké sú vlastne parametre pre „prijateľné“ rušenie signálu po chytení istým spôsobom? Pozoruhodná je aj skutočnosť, že zoznam odporúčaných telefónov na stránkach Consumer Reports patrí k platenému obsahu, zatiaľ čo články venované kritike iPhonu 4 si môžu prečítať všetci.

komentárov
  1. Keby na iPhone 4 neboli vyznačené miesta s anténami tak si to nikto nevšimne. Ja na 3GSku ani neviem kde je ta anténa, pár krát som si všimol slabší signál ale nikdy mi to nezložilo hovor. Nerozumiem prečo vkuse rýpu do Applu keď s tým má problém skoro každý dotykový telefón.

    0
    0
  2. Lenže tie citlivé miesta nie sú na iných telefónoch tak isiotsky umiestnené ako na iPhone 4. To je to, prečo si to všimlo toľko ľudí a stále sa nedoporučuje. A mimochodom môžem potvrdiť (vďaka kamošovi), že lepiaca páska, ani bumpers veľmi nefungujú a signál sa vytratí aj s nimi, no pomalšie. Takže čakať do konca septembra na SKUTOČNÉ RIEŠENIE problému a nekupovať si iPhone 4 (bumper je skôr malé bolestné, hoci nepopieram, že v niektorých prípadoch môže fungovať… a zdá sa, že apple ho vyvinul práve kvôli problémom, ktoré teraz sú…)

    0
    0
  3. Rozdiel je podla mna v tom, ze pri iPhone 4 na to staci obycajny uchop, akym telefon drzi vacsina ludi a pri ostatnych sa telefon musi obopnut rukou tak, ze v takejto polohe nejde pisat, volat, atd. a sluzi to len na demostrovanie padu signalu…ale uznavam, ze ked volam telefon drzim rovnako ako je ukazane na obrazku hore..tak co Droid Eris a iPhone 4 si teda nekupim :-)

    0
    0
  4. Ako tu uz niekto napisal. Problem je, ze Apple sa profiluje ako predajca premiovej techniky za premiove ceny. To co prejde nejakemu telefonu za par korun sa urcite nebude pacit ludom, ktori zan daju slusnu somu.
    Ina vec je riesenie problemov v style: “…aha, oni to maju tiez zle”. To si mohli odpustit. Ale nakoniec, sposobili si to sami zahmlievanim informacii ktore sa objavovali. Podla mna je to vynikajuci telefon, akurat zrejme koli ostremu terminu nebolo dost casu na odladenie.

    0
    0
  5. Heh,ako niekto zozral si odporucanie ConsReps bez overenia aj s navijakom :D Ale hlavne ze tito ludia nadavaju majitelom veci od Apple do ovci ROFL :D
    Ja by som ale chcel vediet: CO to vlastne merali v tom ConsReps? Odpoved “signal” nestaci! Lebo aky? Vstupny? Vystupny? Na akej GSM frekvencii? Preco ten telefon vykazoval, ze nema signal? Preco meraci pristroj zobrazil pociatocnu hodnotu signalu 15 dBm, ked norma pre mobilne telefony je 21-33 dBm?

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť