Skype aplikácia na iPhone už umožňuje robiť videohovory, dokonca aj cez 3G

Skype aktualizoval svoju aplikáciu pre iPhone a iPod touch na verziu 3.0 a pridal žiadanú podporu pre videohovory. Telefonovať s obrazom sa dá na iPhone 4, iPode touch 4. generácie a dokonca aj na iPhone 3GS, na ktorom však používateľ využíva len zadný fotoaparát. Video druhej osoby môžete vidieť aj na iPade a iPode touch 3. generácie, ktoré fotoaparátmi nedisponujú. Komunikovať môžete, samozrejme, nielen s inými používateľmi na iPhonu, ale aj s ľuďmi so Skypeom na počítači. Narozdiel od služby FaceTime, Skype nefunguje len na WiFi, ale aj na 3G, i keď kvalita je podľa testovaní serveru Engadget značne nižšia.

Využitie prednej kamery na iPhone 4 a iPode touch 4. generácie doteraz nebolo také veľké, keďže FaceTime funguje iba cez WiFi a len medzi týmito dvomi zariadeniami, prípadne v betaverzii na Macu. Od októbra je možné robiť videohovory na iPhone pomocou aplikácie Yahoo Messenger, avšak ani tá nie je taká rozšírená ako Skype, na ktorom je zaregistrovaných viac ako 500 miliónov používateľov.

Aplikácia Skype je dostupná zadarmo v App Store a vyžaduje systém iOS 3.0 alebo vyšší. Pre videohovory je podmienkou iOS 4.0.

Foto: Skype

komentárov
  1. wooow, pockat….moj SE P990i z roku 2006 to vie robit tiez, a dokonca aj bez wifi, ale tak apple je v tomto dobry zobrat daco a predat to, ale tak to potom vyzera tu v uk si kazdy mysli ze facetime=videohovory a pred tym o tom nepoculi aj velka tv kampat okolo facetimu tu bezi

    0
    0
  2. Vyskusane, aj na 3G vyborne. Priamy prenos z futbalu v HD s tym nespravi nikto ale inak to asi nik necakal. je to super!
    Hodnotim: 5* z piatich…

    0
    0
  3. Funguje to super, dokonca sa da prehodit na druhu kameru, takze dotycnemu mozte ako s FaceTime ukazovat co vidite vlastnymi ocami…konecne ich to napadlo

    0
    0
  4. >Palo, odkedy skype pre P990i dokaze posielat video na PC zo skype ?
    btw. ako dlho ti vydrzi baterka na P990i ked zapnes wifi ?

    0
    0
  5. Konecne skype umoznilo tuto funkciu.. yahoo to ma uz cca stvrt roka pri iphone dostupne. Ale ludia moc yahoo nepouzivaju tak vitam tuto moznost. takze face -time asi bude pouzivat uz menej ludi.. . predsa iphone alebo ipod nema kazdy… . Ja som to odskusal funguje to celkom v pohode. Budem to hlavne pouzivat ked pojdem niekam a budem chciet nieco ukazat co ludia este nepoznaju naco ukazovat svoj ksicht no nie? :o)

    0
    0
  6. Tak ide to pekne a chlapci z Engadget asi maju nejake poslabsie 3G ked im to laguje. Mne ide na 3G pekne akurat nevyhoda pri 3G/S je ze nevidite toho s kym volate pokial chcete aby videl on vas.. jedine ze mate pred sebou zrkadlo . :D

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť