Samsung už čoskoro začne predávať konkurenta pre iPad. Pridávajú sa aj iné značky

Korejská firma Samsung, ktorej telefón Galaxy S je jedným z najväčších konkurentov nového iPhonu 4 začne čoskoro predávať aj tabletový počítač. Samsung Galaxy Tab má približne polovičnú veľkosť oproti iPadu. Displej má uhlopriečku 7 palcov a rozlíšenie 1024 × 600 –768–. Má rovnaký 1 GHz procesor, 512 MB RAM a systém Androd 2.2 (Froyo). Predávať sa bude v kapacitách 16 GB a 32 GB, ponúka však aj slot na Micro SD kartu, ktorou môžete pamäť rozšíriť. Vážiť bude len 380 gramov.

Oproti Apple tabletu ponúka Samsung fotoaparát a prednú kameru na videohovor. Samozrejmosťou je nie len Wi-Fi, ale aj 3G konektivita. Tablet ponúka aj hlasové služby.

Galaxy Tab

Samsung Galaxy Tab. Foto: Samsung

Zariadenie bolo predstavené koncom augusta, teraz predajcovia v jednotlivých európskych krajinách začínajú postupne zverejňovať ceny. Prekvapujúco, tablet bude drahší ako iPad. Cena sa pohybuje podľa serveru Engadget od 699 € do 799 €.

Konkurenciu pre populárny iPad teraz chystajú aj ďalšie spoločnosti. Toshiba len včera oficiálne odhalila desaťpalcový tablet Folio 100, ktorého cena bude 400 €. LG by mal čoskoro predstaviť tablet nazvaný Optimus Pad, založený na platforme Android. Firma ViewSonic zase na konci augusta predstavila ViewPad. Sedempalcový tablet bude mať pomalší procesor, a nižšie rozlíšenie, bude však vybavený 3G konektivitou. Cena údajne nepresiahne 450 €.

Toshiba Folio 100

Toshiba Folio 100. Foto: Toshiba

ViewSonic ViewPad 7

ViewSonic ViewPad 7. Foto: ViewSonic

komentárov
  1. Já jsem naopak rád že se ostatní do tohoto segmentu tak hrnou. Bude větší výběr a také Apple bude muset přitlačit na pilu. Osobně si počkám na další verzi iPadu, ale každý má jiné nároky a požadavky. Tak ať je na trhu konkurence. Designově to nejsou špatné kousky a a cenu posoudí zákazník.

    Jen si myslím, že to co dělá iPad/ iP4/ iPod Touch tak zajímavým, je propracovaný a funkční ekosystém. A tam by měli tyto firmy mířit.

    0
    0
  2. S touto korejskou spolocnostou uz nechcem mat nic spolocne… Ako vyrobca komponentov patri ku spici, ale ich vyrobky a najma ich PODPORA stoja za velke ho… (napriklad ak sa vam pokazi TV Samsung po zaruke, tak s najvacsou pravdepodobnostou ho mozete vyhodit do kontajnera, lebo nahradne diely nedrzia na sklade ani rok, lebo rok co rok chrlia nove modelove rady s inymi komponentmi, ktore nie su spatne kopmpatibilne… A ak si myslite, ze TV Samsung su kvalita, tak prave naopak, znacky ako Sony/Panasonic/Sharp su na tom s kvalitou o riadny kus dalej… A podpora Samsung ? Skoda hovorit… U Applu mam aspon zaruku, ze u iPadu budem mat o rok update na iOS 5 o dalsi na iOS 6, ale u tejto korejskej spolocnosti mam zaruku akurat taku, ze akonahle vypustia neskor nastupcu Galaxy Tab-u, tak od tohto momentu akoby pre nich neexistoval a podpora nie je ziadna a staraju sa len o novy model…

    0
    0
  3. :D zrazu ako sa roztrhlo vrece s tabletmi… myslim že tieto zariadenia sa ešte majú čo učiť… mimochodom keď hore spomínate ten iPhone 4 – dnes som ho držal v rukách. Skoro som spadol zo stoličky od úžasu. Je fakt krásny :) nedá sa opísať.

    0
    0
  4. Ten samsung vyzera celkom slusne. Som rad ze sa konecne pridavaju dalsi. Konkurencia je fajn vec, bude dalsia generacia iPadu zasa o cosi lepsia ;)

    0
    0
  5. mne to pripada tak, ze v samsungu zobrali ipad zjednotili to zo “vsetkym” co ludia vytykali ipadu a spravili z toho toto… :-) paci sa mi.

    0
    0
  6. No ked sa tu porovnavali znacky ani take Sony nie je vynika. 100Hz televizor po 5 rokoch co sa pokazil sa neda opravit nakolko dana procesorova doska sa uz nevyraba a to stal
    53 000Sk takze ani tie drahe masiny nie su o nic viac spolahlive. Ja sa takisto tesim ze konkurencia nespi a bude to voditkom aj pre samotny Apple, citacka kariet, web camera alebo zadny fotak…to su vsetko drobnosti ktore iPad urobia este viac atraktivnym!!!

    0
    0
  7. @Tegi

    casom predbehnu, tak za tri roky ked mam zobrat analogiu z iPhonu. Ale to uz zase apple bude trochu dalej. Ale myslim ze tan samsung bude pre Androidnych userov rosambo.

    0
    0
  8. ono to je všetko pekne
    aj každý nadava že iPad nebol prvý
    a kde boli doteraz všetci ostatný
    prečo toto od samsungu nebolo pred rokom
    nemali napad nevedeli ako a čo

    0
    0
  9. tegi: To tazko ,lebo Apple , to je Ecosystem. Inac Samsung je velmi velmi zla firma. Prave preto, ze ako si od nej nieco kupite, hned vydaju novu seriu a tu staru uz viac ani nepoznaju a nepodporuju.

    0
    0
  10. Je to logický krok od těchto značek. Než byl uveden iPad spousta povolaných lidí prognozovala, že trh na takovou věc není ještě připraven a tak trochu se Applu smáli – a teď apple vyrábí 2mil. ks ipadu měsičně a to ještě nestačí :))) Jasná páka – najednou je to pro ně zajímavé a chtějí kousek z koláče! Někde jsem teď četl že v některých lokalitách má Apple až 48% mobilního trhu(iph)! Všichni začínají vidět jak Applovský ,,Ekosystém” funguje a myslím že si sakra uvědomují, že Apple se po dlouhém hraní na svém písečku teď více než kdy dříve hrne do popředí a to navíc s velkou noblesou…ostatní výrobci se snaží ale vzhledem k jejich ,,Ekosystému” jim bude dlouho trvat než applu zavaří – jediný Android má reálnou šanci – uvidíme:)

    0
    0
  11. Tegi: nepredbehnu lebo nemaju vlastny napad ani system. s kopiou nemozes predbehnut original. inac ta reklama je blba hadam si nemyslia ze niekto bude nosit tablet po vackoch: mam vsetko? kluce, cigara, telefon á… este tablet! to je kravina

    0
    0
  12. Nemá, Android je v současnosti jen testovací balónek a vývojová laboratoř. Ti co si kupují tyto produkty jsou jen účastníci. Věřte MS, ti už mají zkušenosti v segmentu a také výborné inženýry. Myslíte že by koncipovali WM 7 tak jak vypadá, jako testovací verzi? Současná Android párty má spoustu průserů a finančních rizik. Ale je “zadarmo”, tak to nekupte.

    Přesto Goggle fandím, bez jejich aktivit by nám Apple tvrdil, že nic zlepšovat nebude, že je jedná jen o “hobby” produkt.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.