Samsung rozdáva svoj telefón Galaxy S nespokojným majiteľom iPhonu – podozrivým spôsobom

Medzi výrobcami, ktorí priamo konkurujú iPhone 4 je aj Samsung. Jeho Galaxy S, ktorý sa v priebehu uplynulých týždňov začal predávať v Ázii, Amerike a Európe (u nás ho ponúka napríklad Agem) je skutočne dôstojný protivník applovského telefónu. Galaxy S obsahuje 1 GHz procesor Samsung Hummingbird, architektonicky aj rýchlosťou príbuzný procesoru Apple A4, 4 palcovú Super-AMOLED obrazovku s rozlíšením 480 × 800, 5 megapixelový fotoaparát a systém Google Android. Kórejský gigant svoj telefón považuje za skutočne vydarený kúsok a snaží sa na to poukázať. Vo svojej reklame (vyobrazená vpravo) zobrazuje štylizovaný nápis Hello, ktorým ukazuje, že jeho zariadenie, narozdiel od iPhonu, nemá problémy so signálom.

Samsung zachádza ešte ďalej. Jeho britská pobočka Samsung UK pomocou Twitteru rozdala piatim britom telefón zadarmo. Štyria z nich sa predtým sťažovali na iPhone, jeden z nich sa rozhodoval v kúpe nového telefónu.

„Odmietam tweetovať linky, čo majú niečo spoločné s Apple,“ a „naše iPhony 4 nemajú v našej kancelárii signál :( To nemali ani staré HTC, ale teraz je na vine anténa, nie Orange.“ zjavilo sa na Twitter stránke firmy Bearing Partnership. Ako nečakanú odpoveď mu Samsung napísal: „Je nám ľúto, čo počujeme o vašich problémoch. Napíšte nám vaše údaje a pošleme vám zadarmo Galaxy S aby sme ich vyriešili!“ Jose Espinosa napísal: „Mal som posledný spadnutý hovor na mojom iPhone 4. Prechádzam naspäť na 3GS. Vraciam ten odpad.“ Deň na to poukázal na problémy s Proximity senzorom: „Konečne sa mi podarilo urobiť pár hovorov bez toho, že by to spadlo alebo, že by som stlačil stlmiť alebo Facetime. Som rád, že som naspäť na 3GS.“ Vzápätí mu došla od Samsungu rovnaká odpoveď. „Neviem či je to O2, alebo iPhone 4, ale už druhýkrát tento týždeň mi padol hovor a nemôžem volať ani posielať SMS! Neakceptovateľné!“ napísala Tiffany Nieuwland. Jamesovi Hutsonovi stačilo, že sa na iPhone 4 posťažoval cez Twitter kamarátovi.

Samsung Galaxy S rozdávanie

Will Critchlow zasa napísal, že sa nevie rozhodnúť pri kúpe nového telefónu medzi HTC Desire, iPhonom 4 a Samsungom Galaxy S. Ako odpoveď mu prišlo „Ahoj Will, práve sme sa dočítali o tvojej dileme. Napíš nám tvoje kontaktné údaje a pošleme ti zadarmo Galaxy S!“.

Väčšina z nich už cez Twitter stihla poslať aj niekoľko prvých skúseností s telefónom, väčšinou veľmi pozitívnych. Niet sa čomu čudovať, telefón v hodnote 500 € by ste určite s radosťou prijali aj vy.

Keď si však myslíte, že Samsung nechce nič na oplátku, mýlite sa. Všetko naznačuje, že sa zameral na ľudí, od ktorých môže očakávať väčšiu publicitu, nie len agitáciu niekoľkých priateľov a rodiny. Tiffany Nieuwland pracuje pre Condé Nast, vydavateľský dom, ktorý vydáva okrem iného aj Wired, Ars Technicu a desiatky iných magazínov. Práve britský Wired zabezpečil Samsungu celkom veľkú reklamu, keď prišiel s článkom o tom, že firma rozdáva svoj telefón (v pätke článku uvádza, že Tiffany je zamestnankyňa spoločnosti). Článok neskôr prebralo mnoho technologických blogov. Will Critchlow je zase riaditeľ firmy Distilled, ktorý sa zaoberá „webovou expertízou“, na Twitteri má takmer 3300 followerov. Jose Espinosa, ktorý sa na svojej stránke označuje za „digitálneho marketéra“, pracuje v PR agentúre Connect Group. Bearing Partnership, firma, ktorá sa tiež sťažovala na svoj iPhone, sa na svojej Twitter stránke označuje ako vedúci špecialista „výkonného vyhľadávania a digitálneho náboru“. Posledný obdarovaný, James Hudson, je len študent, označuje sa však za „závisleho Twitteristu“ a má cez 1200 followerov.

Je na každom, či konanie zo strany Samsungu považuje za hraničiace s neférovým podplácaním, alebo iba za premyslený ťah, je však isté, že si dobre vyberal, koho svojim telefónom obdaruje.

komentárov
  1. “Galaxy S obsahuje 1 GHz procesor Samsung Hummingbird, architektonicky aj rýchlosťou príbuzný procesoru Apple A4”

    je to rovnaký procesor, Hummingbird(S5PC 110) bol vyrobený Samsungom ako nasledovník Samsungu S5PC 100 v iPhone 3GS pol roka pred uverejnením A4

    A4 je iba SoC komplet pozostávajúcu z  Hummingbird procesora + grafiky PowerVR SGX535 + video encodera VXD375 tiež od Samsungu

    0
    0
  2. No ano, tiez som videl nejake video na youtube kde recenzoval resp. porovnaval iPhone 4 a Samsung Galaxy S a tiez tam zdoraznoval, ze aj Galaxy S trpi “death gripom” a z jeho skusenosti je to este horsie ako u iP4 – no bez nejakeho seriozneho merania a testovanie tazko povedat, je to len o tom ako sa tie palicky na ktorom telefone zobrazia, ako nam uz laskavo Apple ukazal… Fakt je, ze na iPhone 4 niekedy dojde az k preruseniu hovoru, co som zatial na ziadnom inom videu ani u Galaxy S nevidel… Inak je to zaujimavy telefon len jedno k nemu z mojej strany – ak je iPhone velky ako tehla tak Galaxy S je velky ako dve tehly – ano nemam rad velke telefony :-) Ten Galaxy S je uz fakt za mojou hranicou znesitelnosti co sa velkosti tyka, uz iP je castokrat prilis velky na moj vkus…

    0
    0
  3. súhlasim s názorom n3lson. Veľmi sa podobá na 3GS. A ešte to usporiadanie. Predpokladám že iPhone 4 sa čo v najbližšiu dobu vyrieši tieto problémy a bude opäť úspešný.

    0
    0
  4. no oproti 3G(3,5 palca) není omnoho väčší keď vezmem 4 palcový displej, oproti novému iPhone 4 hej

    Mike: tamto je krytie anteny, to máš u každeho telefonu(aj iPhone 3G), u 4ky to je dotykom, je to iný problém

    0
    0
  5. Budu se opakovat, ale kdo z vás měl iPhone 4 v ruce a může potvrdit ty ztráty signálu? Já si s ním totiž hrál dva dny po uvedení do prodeje a nepodařilo se mi snížit signál ani o čárku. Různě jsem si vlhčil ruce a snažil se propojit antény. Jediné čeho jsem docílil, byl pokles síly signálu WiFi o dvě čárky. Operátor byl Vodafone CZ. Z toho vyvozuji, že ty ztráty signálu dost souvisí s operátorem, respektive s jeho pokrytím.

    0
    0
  6. Podla mna to je zo strany samsungu excelentny tah ako konkurenta… Nevidim tam nic nekale ani podobne niecomu “zlemu”. Ci to je podplacanie je polemyzovania (neviem ci to neni polemizovania, ak ano tak sa ospravedlnujem :)) pretoze to robi uplne verejne a vobec to netaji. Je to proste uder ktory zasadil asi najvacsiemu konkurentovy na poli mobilnych telefonov. Vycitil prilezistost a chopil sa jej.

    0
    0
  7. Neda mi, aby som nezareagoval. Je hanba, ked firma ako Samsung pouziva teketo sposoby. Ten ich telefon som si pozrel teraz v sobotu vo Viedni ale poviem vam, je to doslova napodobenina. Som len zvedavy, dokedy ho bude Samsung podporovat. (3 Mesiace? potom pride dalsi iPhone killer a zabudnu , ze take nieco vobec ponukali).
    Nastastie nie vsetko sa da napodobnit. Mozu robit co len chcu, aj tak nenapodobnia Eco-System iPhonu. Na to treba trochu viac….

    0
    0
  8. este sa iphonaci na seru ze si samsung dovoli pouzit cip do phonu ktory sam vyraba a odobera ho apple do svojich iphonov prave od samsungu. no nehoraznost rovno!

    0
    0
  9. ako je to pravda ze samsung i9000 je vydareny kusok vzhladom na jeho cenu, dosanete teleofn z dost novym CPU s vyrobnou technolgiu 45nm, nema problem tento procesor bezat na 1600Mhz, takze CPU nebude to co bude vytazovat baterou ako u inych tipov pouzivajuci procesor od Qualcomm Snapdragon QSD8250 , kotry je optimalizovany na 600Mhz a nie na 1Ghz, teda Xperia X10, HTC desire a vacsina telreofnov budu na tom ako stara omnia i900 ktora s prehriavala, kiez to galaxy ma procesor akoby podtaktovany…
    a mate aj kvalitnu kameru, fakt ze video v rozliseni 1280 na 768 je celkom fajn zo zvukom AAC 256Kbit. ako janse ze su ja lepsie telefony, aj ten iphon je super ale ide o tu cenu. najlepsie telefon je podla mna v pomere cena a to co obsahuje telefon tak samsung wave, pretoze stoji cca 350e, a e to hadwarovo to iste ako galaxy S, ma tiez 512MB ram, avsak ta drbnuta bada keby sa dala zmenit na android…az potom by platilo to co som pisal. wave je aj mensi, i phone a galacy je uz taky obri telefon, neviem si predstavit ze aoby to dopadlo s displayom keby mam telefon vo vrecku a oprem sa o nieco ostrejsie. android je ale podstatne lepsi OS ako symbian alebo ubohy windows mobile kde som si nemohol zmenit ani energiu wifi kiez to u symbianu som si mohol navolit 4 10 az 100mW…som ti tiez myslel ze ak ma telefon WindowsMobile ze sa tam bude dat kadeco tweakovat…a nie ze ked s neho spravim wifi router , co bolo bezne u nokii 5800xm ze sa sa bude telefon tka prehrievat ze sa prestane nabijat a vypne sa….to kde sme toto…tak so mpresiel z nokie 5800xm na samsung omnia z kaluze do blata. a aj toto samsung napravil s tim signalom a nastavenim telefonu co sa mi paci. vela ludi na to hubovalo, pretoze ten cortex 3A ci co to tam bolo bezni vyrobcovia taktovali v tleeofnoch alebo htc na 400Mhz a nie 624Mhz ako to spravil samsung pootm sa ten telefon rychlo vybil prehriaval a tim ze mal bateriu 1500mAh sa nabijal 3h, pokial teda bateria nestratila kapacitu lebo nabijacka nepustila viac ako 510mA aj ked na nej bolo napisane 0.7A
    A ten drbnuty orage a tie ich akcie mi uz lezu na nervy, v lete stal galaxy S 119e a teraz 209e na ten moj pausal za 26e mesacne. a ze vianocna akcia…

    0
    0
  10. Osobne som nikdy nefandil značkám a všetko čo vyrobilo apple, ale teraz som začal uvažovať:-) pozrite si napríklad výkon notebooku od hp, alebo toshiba za 800 eur a výkon notebooku od apple. Sú tam vcelku veľké rozdiely, ktor= profesionálného hráča zaskočoa. Za 800 eur máte zaručenú šunku od apple, na ktorej vám nepôjde žiadna lepšia hra…Apple preháňa ceny až to bolí. Je to veľmi komerčná značka. Za nový i phone4 16g sa pýta cca 800 eur a za 32g 1050 eur. Za galaxy s 8g sa pýta 500 eur za 16g verziu cca550 eur. Porovnajme funkcie telefónu…. Veď je to to isté.
    Dajme príklad
    Tak kúpim si galaxy s 16g verziu (550 eur) a prikúpim 32g kartu(max 100eur) a to sa = choď s celou pamäťou do prdele i phone.
    Ale to sa týka len pamäte…je tam toho ešte veľa… Pravdaže apple i phone 4 má štýl…ha ha
    Už týždeň čítam, sledujem v jednom kuse recenzie. S tým signálom by som povedal, že nemyslím že sa to bude týkať česka a slovenska.
    Dočítal som sa, tak isto ako na tejto stránke, že firmy spolupracovali pri návrhu dizajnu i phone4. Taktiež musíte brať do úvahy že galaxy s bol vyhlásený za najlepší mobil európy a súťaže sa zúčastnil aj apple i phone 4.

    Bežný človek si musí dať dokop, aké má požiadavky a očakávania od svojho telefónu a všetko to zosúladiť s cenou. A v tom človeku príde na um to, čo som napísal vyššie s tými cenami. Apple je komercia jak sviňa. Samsung bežná značka. Preto by som zložil klobúk dole, poklonil sa samsungu, že vytvoril vynikajúci telefón dostupný aj v normálnej neprehnanej cene.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.