Ponúknu operátori dotované iPady?

Pri uvedení iPadu odprezentoval Steve Jobs výhodnú dohodu medzi Apple a AT&T, podľa ktorej operátor k iPadu ponúkne výhodné dátové balíčky bez akejkoľvek viazanosti či podpisovania zmlúv a za priaznivé ceny. Keďže má byť iPad dostupný medzinárodne, nie len v USA so sieťou AT&T, vynorili sa otázky, aká bude situácia v ostatných krajinách. Prvým náznakom, ako by sa iPad mohol predávať na starom kontinente, sú informácie, podľa ktorých rakúsky operátor Hutchison ponúkne iPad so zľavou 333 EUR pri uzatvorení zmluvy na dátový paušál s viazanosťou dva roky. Jeho cena je 30 EUR mesačne za 5GB dát. Nakoľko 3G verzia iPadu bude mať mesačné oneskorenie, operátor Hutchinson bude predávať Wi-Fi verziu spolu s externým 3G modemom Huawei i-Mo. Informácie o forme predaja na Slovensku zatiaľ nie sú k dispozícii.

Časté sú taktiež požiadavky zákazníkov, aby operátori ponúkli rozšírené paušály zastrešujúce iPhone a iPad súčasne. Pri výhodnom balíku by tak odpadla potreba platiť dva drahé paušály súčasne.

komentárov
  1. Omlouvam se ale 5GB dat v pausalu by me asi nepotesilo. V CR u O2 mam FUP na 150GB a to je myslim k tomuto zarizeni tak akorat. Uvedomte si kolik dnes zere sledovani YouTube apodobych veci.

    0
    0
  2. Spolu s externym 3G modemom? Znamena to, ze bude mozne pouzivat internet na iPade aj cez externy (pravdepodobne) BT modem? To by som tak mohol pouzit aj iPhone, nie? Na iPhone zapnem tethering cez BT a pripojim k nemu iPad…? V takom pripade nepotrebujem druhy krat platit operatorovi za data…?

    0
    0
  3. Hlavne by ma zaujimalo ako tam pripoja ten Huawei ked dementny iPAD nema USB, asi tou redukciou za dalsich 30 Eur? Ako keby sa tam to USB a SD nezmestilo aj 52x po obvode. :-(

    0
    0
  4. Jiri Pilar: To jste si asi spletl. Mobilní tarify mají u O2 max. FUP 500 MB, a mnohem častěji 150 MB. Takže jste se spletl v řádech…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
Phil Schiller
pokračovanie článku

Phil Schiller nastupuje do dozornej rady OpenAI

Apple a OpenAI už skôr oznámili, že spoločnosti si nebudú navzájom nič platiť za to, že iOS 18 a macOS Sequioa ponúknu čiastočnú integráciu ChatGPT do svojho inteligenčného rozhrania. No zadarmo to predsa len nebude.