Originálna spoločenská hra Jenga už aj na iPhone, gyroskop nepodporuje

Okrem medializovanej hry Infinity Blade pribudla do App Store virtuálna verzia obľúbenej spoločenskej hry Jenga. Ak ste o nej ešte nepočuli, jej princíp je jednoduchý. Po rozostavaní veže je vašou úlohou vyberať jednotlivé hranoly a dávať ich na jej vrchol tak, aby nespadla. Hlavnou výhodou iOS verzie tejto hry je, že už nebudete musieť stále dookola postaviť pred každou novou hrou aj novú vežu.

Ak ste sledovali prezentáciu, na ktorej Steve Jobs predstavil nový iPhone 4, určite je vám táto hra povedomá. iPhone 4 bol totiž prvým zariadením spoločnosti, ktoré obsahuje gyroskop. Ten mu umožňuje rozoznávať priestorovú orientáciu telefónu na oveľa vyššej úrovni ako kedykoľvek predtým. Steve Jobs predstavoval gyroskop práve počas hrania hry Jenga. Keď sa snažil pozerať na vežu z inej strany, jednoducho sa otočil aj so svojim iPhonom 4 v priestore. Jenga hra použitá počas WWDC bola však vývojármi vytvorená len kvôli prezentácii možného použitia gyroskopu v hrách, do App Storu sa nikdy nedostala.

Práve použitie gyroskopu, ktoré fanúšikovia Apple videli v hre Jenga na WWDC, je pravdepodobne jedným z najväčších lákadiel vývojárov z Natural Motion. Ide totiž o oficiálnu hru Jenga, ktorá bola vytvorená v spolupráci s jej tvorcom, Lesliem Scottom, no gyroskop v nej nevyužijete.

Jenga pre iPhone/iPod touch a iPad

Po prekonaní sklamania z toho, že gyroskop si v tejto verzii hry Jenga svoje uplatnenie nenájde, zistíte, že v ostatných smeroch ide o hru na vysokej úrovni. Výborne sú zvládnuté takmer všetky prvky, vrátane grafiky a fyziky v hre. Nechýba ani možnosť zahrať si túto hru s kamarátmi, ktorým môžete svoj iPhone podať. Na rozdiel od skutočnej Jengy si túto verziu môžete zahrať napríklad aj za jazdy autom a podobne bez obáv z toho, že vám veža spadne.

Jenga pre iPhone/iPod touch a iPad

Jenga si môžete z App Store stiahnuť vo verzii pre iPhone (2,39 EUR) a iPad (3,99 EUR). Je možné, že časom do aplikácie pribudne aj podpora gyroskopu.

Ak vás láka len využitie gyroskopu, môžete vyskúšať hru Gyroblox 4 (2,39 EUR). Nejde však o licencovanú verziu Jengy a jej hodnotenia sú skôr slabšie. Gyroskop v nej však využijete, v mnohom sa podobá práve na hru prezentovanú Applom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť