Očakávaná strategická hra Starcraft II sa začína od dnes predávať

Strátegia odohrávajúca sa v reálnom čase menom Starcraft je vo svete počítačových hier legendou. Napriek tomu, že hra bola vydaná pred dvanástimi rokmi, dodnes je neskutočne populárna a po The Sims, The Sims 2 a World of Warcraft je to s 11 miliónmi predáných kópii štvrtá najpredávanejšia hra sveta. Hra od firmy Blizzard je zvlášť obľúbená v Južnej Kórei, kde má status národného športu. Dodnes sa hrá v profesionálnych turnajoch, prilákava veľkých sponzorov a televízie prenášajú priame prenosy zápasov.

Dnes sa dostáva do predaja pokračovanie tejto hry, na ktoré sa netrpezlivo čakalo od ohlásenia v roku 2007. Hra Starcraft II: Wings of Liberty, je rovnako ako jej predchodca kompatibilná tak s Windowsom, ako aj s Macom. Narozdiel od prvej verzie vám však 120 MHz procesor a 16 MB RAM stačiť nebude. Hra vyžaduje procesor Intel (odporúčaný je Intel Core 2 Duo alebo lepší), 2 GB RAM a grafickú kartu ekvivalentnú alebo silnejšiu od karty NVIDIA GeForce 8600M GT / ATI Radeon X1600.

<param name=„allowFu­llScreen“ value=„true“ /

V hre ovládate jednu z troch galaktických rás: terranov (pôvodných pozemšťanov), zergov (veľký hmyz a červy) alebo protossov (vyspelé bytosti s paranormálnymi psychickými schopnosťami), a snažíte sa o vyhladenie svojich súperov. Ústredný je v hre internetový multiplayer, ktorý umožňuje hru až ôsmych hráčov na jednej mape. Hra obsahuje aj približne tridsiatku misií v ktorých ovládate ľudskú rasu, aby ste sa zabavili aj bez internetového pripojenia. Firma Blizzard plánuje vydať dvojicu rozšírení pre hru, každá prinesie ďalších 30 misií pre inú rasu.

Cena hry vás po zvyčajných cenách na iPhone App Store alebo Steame celkom zaskočí. Krabicová verzia, ktorá sa dá kúpiť už od polnoci v niektorých slovenských obchodoch sa pohybuje okolo 48 €. Stiahnuteľná digitána kópia zo stránok Blizzardu stojí 59,99 €. Ďalšia očakávaná hra od spoločnosti Blizzard, World of Warcraft: Cataclysm, sa má začať predávať do konca roka. Vydanie RPG hry Diablo III sa očakáva na budúci rok.

komentárov
  1. Pozastavil by som sa pri tom popise hry. RTSiek vychadzalo dost a dost, ale to co StarCraft odlisuje od ostatnych je, ze ma vyborny pribeh (ktory sa nadalej rozvyja), dobre vyvazene jednotky rozdielnych ras. A zakladny rozdiel oproti ostatnym hram je, ze to nie su jednotky ktore maju rovnake moznosti len inak vyzeraju, ale je potrebne zvolit jednotke zodpovedajucu strategiu. Dohromady je to ale vyvazene (urcite sa to ale bude casom podla vysledkov hracov upravovat).

    0
    0
  2. to Kyle: vyvazuje sa to uz niekolko rokov. Engine hry aj vacsina jednotiek bola znama uz pri zverejneni vyvoja SC2 pred dvomi rokmi. Nedavno prebehol celosvetovy niekolkomesacny betatest, kde sa robil balance jednotiek v obrovskom meritku, cize vyvazene to je uz teraz ;-)

    0
    0
  3. ostava nam len dufat ze to nebude taky fail ako red alert 3. Lebo ten oproti red alert 2 nestoji ani za to rano vstat z postele.

    0
    0
  4. neviete niekto náhodou, ako to bude s hrateľnosťou na prvých Alu Macbookoch 2,0 GHz ???
    nechcem to kupovať a potom zistiť, že sa nezahram :/

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.