Nový Mac OS X 10.7 Lion už čoskoro, aktualizované MacBooky – Apple rozposlal pozvánky

Apple rozposlal vybraným médiám e-mailové pozvánky na podujatie s názvom Back to the Mac, ktoré sa bude konať už 20. októbra o siedmej večer nášho času. Ako už názov napovedá, na rozdiel od predchádzajúcich podujatí, toto bude sústredené na Macy. S najväčšou pravdepodobnosťou Apple plánuje uviesť novú generáciu operačného systému Mac OS X 10.7.

Už dlhšie sa špekulovalo o tom, akú šelmu Apple pre názov nového systému vyberie, na základe obrázku sa zdá, že pôjde o Mac OS X 10.7 Lion. Vzhľadom na to, že väčšina MacBookov už dovŕšila svoj životný cyklus, je pravdepodobné, že Apple predstaví aj nový hardvér. Kedy sa nový operačný systém skutočne dostane do rúk používateľov je však otázne. Od prvého predstavenia Mac OS X Snow Leopard to trvalo rok. Samozrejme, o všetkých novinkách predstavených na tomto podujatí vás na MacBlog.sk budeme informovať.

komentárov
  1. Určite pojde o aktualizáciu Mac OSX na 10.7 ,taktiež pravdepodobne nový iLife či iWork, ale nemyslim si že budú predstavené nové Macbooky ,ktoré boli aktualizované pred pol rokom.Skorej apple ukáže nový Macbook Air ,ktorý bol už dovypredaváný prednedávnom.Uvidime ako to dopadne 20.10.2010 (pekný dátum).

    0
    0
  2. @mysteria: to by nebylo možné koupit nic :) často je lepší koupit něco před aktualizací, ta občas přinesla jen problémy. Já koupil MBP před 3 roky, a jsem s ním spokojený stále.

    0
    0
  3. mysteria a co ked si v stredu kupoval MacBook Pro :D Tieto pocitace nestarnu. Mam minulorocny model a len som si predlzil zaruku s apple care packom na dalsie 2 roky – este som nenasiel aplikaciu, ktora by mi nesla, alebo dokonca isla pomaly ;)

    Uvidime co zaujimave nam prinesu :)

    0
    0
  4. Crkam na i3 do macbook pro 13, abych mohl koupit. Se starými střevy ho nechci. Tk snad se dočkáme jinak to budou smutné Vánoce :)

    0
    0
  5. to som teda zvedavy, co nam prinesie Lion :) ved okrem ZFS filesystem-u nechyba SnowL snad uz nic :) mozno viac hier na dlhe zimne noci :) .. necham sa prekvapit, ale skor by som uvital nizsie ceny bookov ako vyssiu verziu OS :D

    0
    0
  6. @Metal Plne súhlasím! Macbook,iMac maju mimoriadne dlhú životnosť,ak si to porovnáťe s vačinou PCčiek ,ktoré väčšinou nezvládaju držať s dobou ani 2 roky!
    @mysteria nemusíš sa vobec obavať! Hlavne si ten stroj uži! lebo podla mňa dostaneme od Apple budúcu stredu ďalší upgrade Mac OSX a dôvod kôli, ktorému budeme šeci maximálne happy že sme Macisti a nie PCčkari!

    0
    0
  7. mozno (aj ked je to zamerane na mac “back to mac”) co s iPhone 4 po 30.9. :) tato otazka ja vlastne aj napoly zodpovedana kedze sa nic neudialo (zatial)… ale nemam nic proti. iPhone slape ako ma ziadne problemy so signalom a este aj case zadarmo.. vlastne netreba nic riesit :D

    0
    0
  8. metal: presne tak, 10.5.8 je urcite vyladenejsi nez 10.6 nebo 10.6.1
    …nejlepsi asi byva posledni verze systemu …(finálně vytuněno:)

    0
    0
  9. @all všetko pekné a viacmenej súhlasím, čo sa týka životnosti ani nie.
    Dôvodom prečo som kupoval pro, je že mi kompletne odišiel MacBook po 2 a 3/4 roku. nenabootuje už do ničoho, ani DVD, ext. USB disk ani interný… HW Test hlási chybu asi na všetkom. To že mi batéria odišla až po 2 rokoch je super a viacmenej chválim. Ale komplet HW tak z toho som smutný…

    0
    0
  10. Predvcerom som si objednal iMac, je mozne ze budu oznamene nove iMaci? A aj keby ano, ako dlho potrva kym si ich budeme tu moct kupit?

    0
    0
  11. @Kubiak54 iMac určite nie…ten bol aktualizovaný s MacPro len nedávno s i5 a I7 procakmi!skorej ako o 3/4 roka určite sa neukáže nič nové!

    @mysteria škoda,že si si nepredĺžil Apple Care .Ale moje okolie používa väčšinou stále Macbook Pro aj 3ročné a funguju stale aj na SL…takže moj názor vychádzam ztohoto…

    0
    0
  12. bože môj , žiadne iMaci ani macbooky pro nebudú.
    bude iba Os X 10.7 Lion , iLife , iWork a keď sa pošťastí tak aj macbook air .
    viac určite nečakajte…

    0
    0
  13. @Boo ja som tiež Spotlight moc nepoužíval, ale nedávno som zistil že keď chcem vyhľadať napr. v MS Office slovo v apple slovníku, tak najjednoduchšia cesta je práve cez Spotlight. Podľa mňa to má využitie, nemusíš sa prehrabovať cez desiatky foldrov k tomu jednému mp3 súboru ktorý potrebuješ.

    0
    0
  14. no len sa príliš neunáhľijte s pomenovaním OS X 10.7, nestalo sa prvý ani poslednýkrát, že Apple zámerne závádzal pred samostatným vypustením produktu do sveta, takže ten obrázok s levom môže byť fake, ale v zásade je mi to jedno kým to budú stále mačkovité šelmy :)

    0
    0
  15. @boo
    Spotlight zaindexuje btw aj obsah suborov napr (pdf) a pod. co je velmi prijemne, ked hladas nieco specificke.
    Kto si to ma kua vsetko pamatat?

    0
    0
  16. Dúfam, že cenu udrzia taku, aka je, v tom prípade naňho isto prejdem, len dúfam, že prinesie niečo vážne dobré, kvôli čomu sa upgrade oplatí a že pôjde na starších MBP

    0
    0
  17. k tomu spotlightu, ja tak napriklad spustam aplikacie
    cmd+medzera a napisem par pismen, enter a je to.
    teda samozrejme len ked ten program nemam v docku

    0
    0
  18. Spotlight by byl naprosto geniální, kdyby fungoval jak bylo zamýšleno. Bohužel. Koukám na soubor na disku, zadám část jeho názvu ve spotlight a nic. Pracuji s velkým množstvím souborů a nesutále musím procházet i archivy několik let nazpět. Vyhledávání podle jména i obsahu jsou naprosto zásadní. Vždyť od toho ty počíateče snad existují, aby si “pamatovaly” a udržovaly pořádek.

    0
    0
  19. No hurá, doufám, že to není jen mediální bublina a Apple se “konečně” začne věnovat těm, kteří za ním roky stáli (uživatelům Maců). V poslední době se silně přeorientoval na konzum.
    Úpadek do mainstreamu je nejvíc znát na fukcionalitě systému i Apple aplikací pod síťovými uživateli. Roky používáme serverové Mac OS a v posledních letech jako by nové aplikace s touto možností nepočítali.
    Např. Safari 5 bylo u síťových uživatelů do posledního update totálně nepoužitelné, Spotlight u síťových uživatelů nefungoval správně nikdy (nelze takřka nic vyhledat, jediné k čemu se úspěšně dá použít je ono spouštění aplikací, které jsou instalovány na lokálním počítači). iMovie “nelze” pod síťovým uživatelem ani spustit atd…

    V systému 10.6 je hromda věcí které by bylo fajn změnit. Dle mého názoru by si největší pozornost zasloužilo rozhraní i funkcionalita Finderu.

    0
    0
  20. 2boo: Tak ja napr. Spotlight pouzivam pro spousteni aplikaci, ktere nemam v docku.Naprosto nejluxusnejsi zpusob.Cmd+mezera, prvni 3-4 pismena z aplikace a v 90% mam aplikaci jako top hit takze enter.Behem 2 sekund aplikace spustena.

    Jo a jeste nekdo tu psal o ZFS. Ten,pokud vim,tak v mac os x urcite nebude kvuli licencni politice Sunu.

    0
    0
  21. ja si napriek vyssie pisanym nazorm myslim, ze HW je pomerne stary v macbookoch, mam macbooka dovoz z usa, spred 4 rokov aa doteraz hw je plus minus ten isty, len s malymi obmenami.. ja by som osobne velmi uvital novy HW

    0
    0
  22. Mozno nas Apple prekvapi a vrati sa naspät k risk procesorom :)
    To by bolo asi to najlepsie co by pre vsetkych starych applistov mohol urobit :)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.