Nový iPod nano má byť výrazne menší, vybavený dotykovou obrazovkou

Nový iPod nano, ktorý má byť predstavený už v stredu bude pravdepodobne výrazne menší ako model aktuálnej generácie. Naznačujú to puzdra, ktoré sa zjavili na čínskych stránkach X-Doria, informoval koncom minulého týždňa server iLounge. Puzdro, ktoré je údajne vyrobené pre nastávajúci iPod nano má malý štvorcový rozmer a naznačuje, že nová generácia prehrávača bude mať iba drobný dotykový displej a žiadne hardvérové tlačidlá. Obal je na zadnej strane vykrojený, pravdepodobne pre fotoaparát, alebo zabudovanú sponu.

Príchod menšieho iPodu nano potvrdil samostatne aj server AppleInsider, ktorý cituje analytika Shaw Wu. Stránka neskôr doplnila ďalšie informácie. Tvrdí, že narozdiel od iPodu shuffle si nový iPod nano aj napriek svojej veľkosti zachová štandardný Dock connector pre kompatibilitu s reproduktormi a iným príslušenstvom.

Foto: iLounge

Displej iPodu nano má mať rozmer iba 3 × 3 cm a uhlopriečku 1,7 palca. Prvé dve generácie iPodu nano mali 1,5″ uhlopriečku, ďalšie dve 2,0″, momentálne má iPod 2,2″ uhlopriečku. Fotografie malej dotykovej obrazovky s označením firmy Apple unikli na verejnosť už v júli tohto roku. Pôvodne sa predpokladalo, že malé zariadenie s obrazovkou bude iPod shuffle, to však teraz analytici vyvracajú a tvrdia, že sa bude jednať o Nano. To isté potvrdil aj server iLounge, napriek tomu, že by sa od Apple jednalo o celkom zvláštny krok.

iPod nano 6G obrazovka

Foto: Mac.com.hk

komentárov
  1. Boze moj si snad robite srandu nie ??? Takyto viditelny razor displaya… To by apple nikdy do nicoho nedal toboz nie do ipodov… Sa trochu zamyslite nad tim. To ze o tom pisu zname internetove portali neznamena Ze sa nad tim nemusite zamyslat…

    0
    0
  2. zas spekulacie jak s iphonom 4 – to nemoze byt novy iphone, to je humus , bla bla….a potom naozaj prisiel taky a vsetci jeeejooooooo…. (:

    proste shuffle to nemoze byt, lebo by jeho cena znacne vzrastla, a cela idea shufflu by bola znicena..

    moze to byt jedine nano – (konecne nadobudne pravy vyznam slova)…je to sice pre kazdeho divne, ale tak apple – think differently

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.