Nový iMac a Mac Pro predstavia zrejme už čoskoro

Narozdiel od MacBookov Pro, WhiteMacov mini, ktoré boli aktualizované len nedávno, Mac Pro a iMac sa predávajú už dlhšiu dobu bez vylepšenia. V prípade iMacu, ktorý bol aktualizovaný v októbri, je to 9 mesiacov, pri Macu Pro až 17 mesiacov. Pri oboch počítačoch je to čas značne dlhší ako je ich priemerný produktový cyklus.

Veľmi blízku aktualizáciu naznačuje aj dostupnosť počítačov. Vo štvrtok AppleInsider prišiel so správou, že Apple upozorňuje svojich obchodných partnerov o znižovaní dodávok iMacov, čo je klasické správanie pri vyprázdňovaní skladov pred očakávaním novej generácie. V piatok zas MacRumors oznámil, že z amerických Apple Storov miznú Macy Pro. Množstvo Apple predajní hlási na svojich stránkach nedostupnosť tohoto počítaču, či už vyššieho modelu, nižšieho, alebo oboch. Tento stav je u Apple po ustálení začiatočného predaja veľmi zriedkavý, naznačuje teda, že zásoby už nie je z čoho doplňovať a v najbližších dňoch alebo týždňoch sa blíži aktualizácia.

Pri Macu Pro sú pravdepodobné nové grafické karty z rady NVIDIA GeForce GTX 400 a ATI Radeon 5000. Odvážnejšie odhady hovoria aj o šesťjadrových procesoroch. Aj keď mnohí by radi v stolných počítačoch konečne videli Blu-Ray, zo zverejnenej komunikácie riaditeľa spoločnosti Apple, Steva Jobsa, je zrejmé, že uprednostňuje distribúciu filmov cez internet a Blu-Ray zavrhol. Obidve rady počítačov budú však možno vybavené technológiou USB 3.0 a FireWire 3200, ktoré zabezpečia bleskový presun veľkých súborov.

komentárov
  1. Keďže som v blízkej dobe plánoval kúpiť k mojemu MBP aj iMac, tak zrejme počkám, čo prinesie aktualizácia, teraz sa neviem dočkať ešte viac :)

    0
    0
  2. Nechapu, co maji vsichni s Blu Ray. Vzdyt je to naprosto mrtva technologie. Zadne placky, at uz se jedna o CD, DVD nebo Blu Ray se v budoucnu pouzivat nebudou. Jednak jsou neskladne, jednak jsou citlive na poskozeni a ve sve podstate i drahe. Budoucnost distribuovani vidim taktez pres internet, popr. na flashce.

    0
    0
  3. ziadny touchscreenovy iMac tu nebude omg :D to kde si nabral? Naviac na nieco take by si Apple zvolal velku keynote .. ocakavam rovnaky design, len novy HW :)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.