Nové iPody sa dostávajú do rúk médií a ľudí – postrehy, recenzie

Nedávno predstavený iPod shuffle, iPod nano a iPod touch sa už v USA začínajú ocitať v predajniach. Rovnako padá embargo na recenzie, a tak sa niektoré noviny a magazíny delia so skúsenosťami.

iPod nano

  • Engadget (Joshua Topolsky) – Server by privítal v budúcnosti zníženie cien tohto prehrávača, alebo zväčšenie kapacity, celkovo však iPod hodnotí pozitívne aj napriek nedostatkom. Rozhranie a ovládanie je lepšie ako na predchádzajúcich modeloch. Joshua Topolsky si myslí, že pokiaľ máte rovnaký iPod už niekoľko rokov, lebo ste nemali dôvod na upgrade, tento iPod môže zmeniť váš názor.
  • Businessweek (Arik Hesseldahl) – Časopis hovorí, že dotykové ovládanie sa najprv zdá hlúpe, ale keď ho vyskúšate, presvedčíte sa o opaku. Spomína, že bola odstránená možnosť prehrávať video, dodáva však, že to nie je zlá zmena, keďže väčšina užívateľov funkciu na malej obrazovke aj tak nevyužívala.
  • Techcrunch (MG Siegler) – Server spomína dlhú výdrž batérie, a tiež veľmi pozitívne hodnotí jednoduchosť dotykového ovládania. Odstránenie kamery a možnosti prehrávania filmov mu nechýbajú.
  • The Wall Street Journal (Katherine Boehret) – Wall Street Journal označuje redizajn ako prekvapivý. Recenzentke sa páči na novom iPode prezeranie fotografií.

Foto: Techcrunch## iPod touch

  • The Wall Street Journal (Katherine Boehret) – Za najväčšie plus nového iPodu touch sú vybraté jeho tenkosť a možnosť nahrávania HD videa výbornej kvality.
  • USA Today (Ed Baig) – Ed Baig píše, že iPod touch bol opäť posunutý bližšie k iPhonu. Dodáva však, že prehrávač má horšiu obrazovku, chýba mu GPS a blesk na fotoaparáte. Spomína aj na FaceTime, ktorý je rovnako zábavný ako na iPhone.
  • Engadget (Joshua Topolsky) – Aj Engadget vyčíta iPodu nižšie pozorvacie uhly obrazovky a slabší fotoaparát oproti iPhonu. Prehrávač však aj tak označuje ako neodolateľný.
iPod nano

Foto: Engadget

iPod shuffle

  • Businessweek (Arik Hesseldahl) – Businessweek hovorí, že hlasové ovládanie funguje výborne aj na novom iPode shuffle. Pridané tlačidlá však hodnotí pozitívne.
  • The Wall Street Journal (Katherine Boehret) – V krátkom zhrnutí je spomenutá hlavne cena, ktorá bola znížená o 10 USD (pozn. u nás o 4 €) oproti minuloročnému modelu.
iPod shuffle

Foto: iLounge

komentárov
  1. pre mna je novy ipod touch totalne sklamanie. Okrem horsieho displeya ma fotak s iba 0.7 megapixlami bez blesku, kamera ma nizsie rozlisenie a nema ani autofocus a nema to ani GPS. Este aj pamet ma iba 256MB narozdiel od iPhone 4, ktory ma 512MB. V porovnani s iPhone 4 je to ako fotak velmi zle, ako kamera je to horsie, na hry a programy je to horsie, ako navigacia je to nepouzitelne. Planoval som to kupit ale s takymo obmedzeniami to nechcem. Keby bol ten za 399USD s 32GB pametou a s ostatnymi vecami z iPhone 4, tak by som to kupil. Ten novy iPod nano sa mi zacina pacit, ale ho nepotrebujem.

    0
    0
  2. Engadget sa zase predviedli ako úbohý pätolízači! Dať tej veci, ktorú volajú 6 gen nano 8/10 je choré. Boga, dobre, že sa Topolsky neroztopil pri písaní tej recenzie… Objektívny názor však možno nájsť dole pod článkom v komentoch. Tam je vidno, že ľudia si dokážu urobiť názor aj sami- tú blbosť nikto nebude kupovať.

    0
    0
  3. iPad nano nepouzitekny na behani obrazovka je strasne mala takze predchozi generace je o moc kvalitnejsi a zustanu u ni a iPad jak uz tady nekdo napsal predemnou taky nestoji za nic , ten fotak je bida

    0
    0
  4. nechapem vas.. Ipod touch dostal kopec kopec vylepseni a vy ho sprdnete lebo nieje ako iphone 4.. A kto povedal ze ipod je iphone? Kym som si kupil iPhone vlastnil som iPod touch bez kamery, bez videa, bez reprodktoru, bez tlacitok na ovladanie hlasitosti, 4 krat menej pixelov a omnoho pomalsi.. A aj tak ho povazujem za najlesi mp3 player aky som v zivote vlastnil… BTW.. ak chcete iphone kupte si iphone….Je natom nieco nepochopitelne? Alebo ste cakali ze nieco co T-mobile predava za 1000 eur teraz kupite za 200 eur len preto ze sa to nevola fon ale pod?

    0
    0
  5. dfx
    a každý sa čuduje prečo a o čo je drahší iP4 oproti Touch,oproti tomu tu
    hry pojdu v pohode tam stači ta RAM

    exxxo
    to logo ani nevidno,je zo zadu myslíš ? každý normalny človek,ma prehravač vo vrecku,toto je len reklama takto to nosiť,ty ho nosíš na bunde,zvonku a z viditelním logom? dvíha sa ti EGO ?

    0
    0
  6. Jakob: Myslim ze tvoj nazor je absolutne neobjektivny, nikdy si ho ani nedrzal…a myslis si ze objektivne su komentare pod clankom :)….no zaujimave.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.