Nové iPody a Apple TV budú predstavené 7. septembra, tvrdí Bloomberg

Podľa včerajšej správy agentúry Bloomberg sa očakávaná konferencia, na ktorej má Apple odhaliť nové iPody a Apple TV, bude konať už v utorok 7. septembra. Článok spomína nový iPod touch s vyšším rozlíšením obrazovky, hlavne však hovorí o novej stodolárovej Apple TV. Bloomberg potvrdil predošlé informácie, že nová Apple TV bude mať menší disk ako momentálna generácia, slúžiť má hlavne na streamovanie obsahu z iTunes. K údajnému novému názvu iTV sa správa nevyjadruje.

Popularite novej Apple TV majú pomôcť znížené ceny na iTunes store. Seriály sa údajne budú dať požičať za 99 centov a dostupné budú už 24 hodín po televíznej premiére. Momentálne sa seriály požičať nedajú, jedna epizóda stojí $1,99, vo vysokom rozlíšení až $2,99. Lacnejšie pôžičky majú tiež zvýšiť záujem zákazníkov o iPad, iPhone a iPod touch.

Nová Apple TV má byť okrem iného menšia a viac príbuzná s iPhonom. Foto: Engadget

Televízne seriály, rovnako ako filmy a hudba, momentálne nie sú v slovenskom iTunes Store z licenčných dôvodov dostupné. Celoeurópsky iTunes Store, ktorý by priniesol na celom kontinente rovnakú ponuku za rovnaké ceny užívatelia netrpezlivo očakávajú už minimálne od roku 2008, keď sa o ňom objavili prvé správy.

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.