Microsoft Office 2011 pre Mac sa začína predávať už tento október

Firma Microsoft včera večer ohlásila v tlačovej správe, že Office for Mac 2011 sa začne predávať vo viac ako 100 krajinách už koncom tohto októbra. Všetci, čo si kúpili Office 2008 od včera u autorizovaného predajcu dostanú upgrade na Office 2011 zadarmo.

Tak ako Office 2008, aj nová verzia príde v dvoch hlavných variantoch: Home and Student a Business. Office 2011 Home and Student zahŕňa Word, PowerPoint, Excel a Messenger a bude stáť $119. Rodinná verzia pre tri počítače bude za $149. Office 2011 Business zahŕňa okrem nich po prvýkrát aj nový Outlook a bude stáť $199 (dvojitá licencia $279). Školy a jej študenti budú mať k dispozícii špeciálnu verziu Academic za $99 aj keď jej dostupnosť na Slovensku je neznáma.

Microsoft chce čo najviac zblížiť macovskú a windowsovú verziu. Napomôcť tomu má výmena neveľmi obľúbeného poštového klienta Entourage za Outlook, zníženie cien balíčkov a tiež zvýšenie vzájomnej kompatibility dokumentov medzi platformami. Office však bude stále na Mac dostupný len ako 32-bit aplikácia, nie 64-bit ako väčšina nových aplikácii pre Snow Leopard.

Sklamanie je aj v absencii lokalizácie. Aj keď Microsoft Office for Mac bude dostupný v 13 svetových jazykoch a od predošlej verzie pribudne poľská a ruská lokalizácia, Česi a Slováci sa stále budú musieť spoľahnúť na tretiu stranu.

Video, ktoré firma zeverejnila minulý týždeň popisujúce vlastnosti nového Officu.

komentárov
  1. Neviete, kde by som stiahol font Arial Narrow s podporou slovenskych a ceskych znakov? Mac Office mi totiz namiesto nich zobrazuje paznaky. Diky!

    0
    0
  2. a co s tym, ked je tu open office a neo office? Zatial v ziadnej firme, kde som bol nebol nutny ms office a vacsina mala open office. (it firmy)

    0
    0
  3. JMAC – Arial Narrow by si v systeme mal mat. Problem je v tom, ze MS Office ti doinstaluje aj svoje pisma a neberie ohlad na to, ci ich tam uz mas alebo nie. Vo vysledku mas potom niektore duplicitne a aktivne su casto prave tie bez podpory diakritiky. Otvor si FONT BOOK a povypinaj vsetky duplicitne pisma. Daj si ale pozor, aby si vypol tie, ktore nie su v slovenskej verzii. Duplicitne pisma su oznacene zltym trohuholnikom s vykricnikom. CMD + I ti ukaze informacie o jazykovych verziach.

    0
    0
  4. Ja hlavne nechápem, prečo každý rieší nutnosť .DOC formátu. Profesionálnejšie aj tak pôsobí PDFko (ktoré sa dá vygenerovať napr. z Pages).

    0
    0
  5. @thesilentman

    DAKUJEM MNOHOKRAT!!! Konecne sa vdaka tomu uz nemusim vyuzivat tazkopadny parallels desktop alebo crossover!!!

    Kedze /Library/Fonts/ su nazvy fontov s koncovkou .ttf, zatial co v /Library/Fonts/Microsoft/ je dany font uvedeny bez kocovky, jeho vypnutie nestacilo. Musel som este do tejto zlozky skopirovat dany slovensky font a z nazvu suboru odobrat koncovku. Ale potom to uz fungovalo, parada.

    Dakujem este raz!

    0
    0
  6. Překopírování fontů mi taky zabralo, díky! Jinak se peru s problémem formátování. Jsem kurzorem uprostřed slova, font Calibri, ale jakmile začnu psát, tak to skočí na Times. Nechápu a už mi z toho šibe! Dělá Vám to taky?

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť