Len 20 000 predaných telefónov Google Nexus One za prvý týždeň

Ďalší pokus ohroziť pozíciu iPhonu, tentokrát od Google a HTC, telefón Nexus One, nakoniec nemá očakávaný úspech. Za prvý týždeň predaja sa podarilo dosiahnuť hranicu len 20 000 predaných telefónov. V porovnaní s uvedením telefónu Motorola Droid, ktorého sa za prvý týždeň predalo 250 000 kusov a úspešného iPhonu 3GS s 1,6 miliónmi predaných kusov v prvom týždni ide o skutočne zanedbateľné číslo.

komentárov
  1. Len chcem povedať, že nexus nemá mega masovú pred-reklamu a reklamu, nemá megamasový a pekne draný marketing a hlavne sa nezačal predávať v predajniach operátorov, ale cez net.

    čiže treba si toto porovnať. už len to, že bez reklamy a z netu zatiaľ USA a pár častí EU, sa predalo 20 tis, je úspech.

    Sami uznáte, že apple by bez masovej mega drahej reklamy, nemalo také pradaje a možno by nedosiahlo štýlom googlu ani takú predajnosť.

    0
    0
  2. Nemyslim…ja som reklamy o ip ani nepostrehol a kupil som si ho preto ze mu reklamu robili ludia ktori ho uz mali…a tak isto si ho kupili aj ludia ktorich poznam a maju ip

    0
    0
  3. Tiež nemám pocit že by Apple robil iP nejakú špeciálnu reklamu. Ak bežia nejaké reklamy tak je to väčšinou na nejakú tu omniu alebo satio, ale na iP alebo android nie…
    iP som si kúpil presne ako Ty na zaklade skúsenosti kamaráta a mal som moznost sa s ním pár krát hrať. Kúpu nelutujem je to úplne iná liga a android je snáď jediný kto mu ako tak začína konkurovať.Len musia ešte doriesit detaily ohľadom pamäte a urobiť viac aplikácii. To môže ľudom prekážať.

    0
    0
  4. stanley>Tu strategiu predaja si Google zvilil sam, a este to vyzvihoval, ako novy sposob predaja !!!!! A o marketing sa mu postarali media, tak isto ako iPhonu. A to, ze si nevidel reklamu v SK mediach neznamena, ze nejde reklama v USA, tam tej reklami ma viac ako dost aj s predstihom.

    0
    0
  5. nexus nemal nikto, google nič také nikdy nepredáva.
    takže ber v potaz prvý iP.

    ak si myslíš, že prvý iP by mal rovnakú predajnosť, bez toho, aby mal megareklamu a že by sa predával len z netu.
    google si tiež kúpili a kúpia iba ľudia čo sa o to zaujímajú a čo to sledujú, ale nekúpia si to puberťáci,… a ľudia čo budú chcieť byť cool, lebo aj sused to má. Lebo idem výstáť radu pred predajnú operátora,…

    Tak si poriadne naivný ;-)

    0
    0
  6. Stanley: prvy iPhone sa na Slovensku ani nepredaval, takze o nejakej reklame ani rec byt nemoze, ale bol vozeny z US po kadejakych kamaratoch a podobne. Takze trochu melies 2:3…

    0
    0
  7. pochybujem zeby google nasadil nexus ako iphone killer… a zisky z predaja nexusu ich urcite netrapia, kedze ide asi o 1/1000 ich realnych prijmov. vsetky ich produkty (chrome, os, search) im len vylepsuju poziciu v predaji reklamy, a to je to co ich najviac zaujima.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť